keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

Shetlantilaiset pikkuprinsessat

Siinä paha missä mainitaan - pienet sheltinpoikaset päättivät tulla maailmaan tänä aamuna.

Eilen kävin 11 aikoihin illalla hakemassa Netan avustamaan, kun Minttu kovasti jo petaili ja oli levoton. Yölle synnytystä odotettiin, mutta sain kyllä kukkua koko yön valveilla ihan turhaan pienoisten ilmaantuessa vasta aamuvarhaisella.
Hyvin näppärästi saimme kuitenkin pesu/kodinhoitohuoneen muokattua pentuvalvomoksi. Netta nukkui koko yön patjalla suihkukopin lattialla ja minä istuin kahvikuppi kädessä saunan oveen nojaillen ja vahdin shelttiäni. Minttu pyrkiytyi vähän väliä ulos kopasta, olisi halunnut syliin ja sitä sai aika paljon rauhoitella yön mittaan.

7:14 syntyi ensimmäinen merlenarttu. Se on suurikokoinen ja kauniin värinen, hyvin eloisa ja jämäkkä heti alusta asti. Syntyi hienosti ihan itse, autoin vain vähän riisuutumaan kalvoista. Mönki heti nisälle ja alkoi reippaasti imeä.

8:31
tuli maailmaan toinen merle. Minttu teki sitä pitkään ja hartaasti. Pentu syntyi takamus edellä, runsaasti kalvoon pakattuna, ja jouduinkin availemaan pakettia saksilla. Sen kurkussa oli limaa, joka piti imeä pois. Pentu oli ensi alkuun hieman eloton ja ehdin jo säikähtääkin, että se on kuollut. Onneksi virkosi hyvin nopsakasti ja lähti hurjalla tarmolla etsimään nisää - valitettavasti väärästä suunnasta. Pikainen ohjeistus oikeaan osoitteeseen, eikä ongelmia ruoka-apajille löytämiselle enää ollut.
Pentu sai leikkisästi nimekseen "Kehari", ihan vain laajamittaisen ongelmointinsa vuoksi.

9:07 oli pieni, musta tyttö ilmestynyt maailmaan aivan itse pussistaan kuoriutuneena, vielä napanuorastaan Minttuun kiinnittyneenä. Se on pentueen pienin, äänekkäin ja menevin. Saman tien se oli kauhomassa sisarustensa luokse ja laittoi kovasti vastaan, kun otin sen käsiini tutkittavaksi. Tormakka tyttö on sisaruksiaan huomattavasti pienempi, muttei jää kakkoseksi missään vaiheessa.

Pian kolmannen pennun syntymisen jälkeen Minttu rauhoittui, kävi makuulle imettämään pentuja ja lepäämään. Ultrassa näkynyt neljäs pentu tuskin enää ilmaantuu, mutta prinsessatriokin on oikein käypäinen pentue minulle. Kaikki ovat niin upeita ja täydellisiä, synnytys meni helposti ja Minttu on upea äiti!

Kaikki pennut syövät hyvin ja voivat paksusti! Minttu on väsynyt, mutta osasi heti hoitaa pentuja kuin vanha tekijä. Harmi kyllä trikin istukka jäi Mintun sisään, ja jouduin kikkailemaan sen omin konstein pois. Onneksi lähti, niin ei tullut lääkärireissua!

Iso kiitos vielä Netalle! Ilman assistenttia olisin voinut olla aika hukassa kaikkien pienten pentutilpehöörieni ja lapsosteni kanssa. Aina tarvitaan joku ojentelemaan saksia ja desinfioimaan napanuoria :)

Painot pian syntymän jälkeen:
Merle nro1: 283g
Merle nro2 (kehari): 239g
Trikki: 167g

Muutama pikainen otos vastasyntyneistä:


Osastomme kiittää ja kuittaa - yli vuorokauden shelttihässäkän jälkeen en muuta haluakaan, kuin nukkua.

7 kommenttia:

 1. Onnittelut ensimmäisestä pentueesta vielä tätäkin kautta! Tyttäristään ylpeä isäkoira tarjoaa tänään kavereilleen puruluut. ;D

  VastaaPoista
 2. Siinä maha missä painitaan ;) Onnittelut primpsessoista!

  VastaaPoista
 3. Paljon, paljon onnea pikkuisista!! ^__^

  VastaaPoista
 4. Onnea pikkusista shelttiläisistä! :3

  VastaaPoista
 5. Iih <3 Onnea vielä suuresti! En malta odottaa nähdä millaisia noista tulee kun kasvavat ^^ Upeita, se on varma.

  VastaaPoista
 6. Onnea pentusista oikein kauniita rinsessoja! :)

  VastaaPoista