sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Nimipäivä

 

Tänään onnistuin viimein sumplimaan pennuille nimet, jotka haluan rekisteripapereissa lukevan. Niitä tosin ei pahemmin tulla käyttämään kuin kuvien alla ja pennuista kirjoitellessani, kotioloissa käytössä tulevat varmaan vielä jokusen viikon olemaan nuo syntymäpäivänä saadut varsin kuvaavat nimitykset.

Inka kävi tänään katsomassa pentuja, kaikki merkinnän kuvat hänen ottamiaan! Iso kiitos niistä!
Pennuilla muuten koeajettiin uudet, Inkan tekemät pentupannatkin, jotka näkyvät kuvissa.

Arya.
Nimi tarkoittaa kunnianarvoisaa ja jalosukuista. Alun alkujaan se kuitenkin juontaa juurensa George R.R Martinin kirjasarjaan Tulen ja jään laulu. Itse olen tosin lukenut vasta ensimmäisen osan joskus pari vuotta sitten, mutta se lienee toissijaista. Tässä kirjassa (nimeltään Valtaistuinpeli, jos jotain kiinnostaa) esiintyy hahmo nimeltään Arya. Arya on hahmona varsin poikamainen tapaus, joka on enemmän kiinnostunut miekkailusta ja tappelemisesta, kuin tyttöjen harrastuksista. Arya on hyvin urheilullinen ja kipakka, luonnetta ei tytöltä tosiaan puutu.

Arya on vilkas pentu. Kun muut nukkuvat, se yleensä jaksaa touhuilla yksinään vielä vähän aikaa. Se avasi ensiksi silmänsä, se syntyi ensin. Kun leikkasin pentujen kynsiä, muut olivat uneliaina sylissäni (otin ne taktisesti juuri syöneinä ja unisina), mutta Arya olisi ollut jo touhuamassa kanssani ja menossa tutkimaan maailmaa.
Nimi sopii sille niin hyvin!


Aysla.
Nimi tarttui mukaan vasta jokunen päivä sitten, kun selailin jotain ulkomaalaista vauvannimisivustoa. Sieltä löysin nimen Aisla, johon ihastuin lähinnä sen vuoksi, että se toi mieleeni sanan "kaisla". Pidän valtavasti suomalaisista sanoista niminä, erityisesti nämä luontonimet ovat lähellä sydäntä.
Pohdiskelin pienellä porukalla nimiä, ja siellä joku heitti, että Aislan voisi vääntää Ayslaksi, jolloin se sopisi paremmin muuten y-painotteisiin nimiin. Idea oli aivan loistava, ja näin mielestäni kauniin kuuloinen nimi vakiintui käyttöön.
Anyer.
Anyer on itse asiassa kaupunki, mutta se ei ole tämän nimen alkuperä sitten laisinkaan. Eräässä projektissa oli mukana aikoinaan ystäväni kehittelemä susihahmo nimeltään Anyer. Tällöin nimi tarkoitti keksityn kielen mukaan villiruusua, mikä on oikein kaunis merkitys kauniin pennun nimelle. Tämän hahmon nimi on jostain syystä jäänyt varsin voimakkaasti mieleeni, se on niin kauniin kuuloinen ja näköinen nimi. Hahmona Anyer oli muistini mukaan melko lailla black & tan-väritteinen, hyvin iloinen, energinen ja ystävällinen luonne.
Toivottavasti nimi on enne, ja tästä neidistä kasvaa viehkeä ja miellyttävän luontoinen persoona!

Näin on ristiäiset vietetty, ja lapsista voi alkaa puhua omilla nimillään. Laitetaan nyt loppuun vielä näitä kuvia, kun kerran tuli iso läjä niitä muokkailtua.

1 kommentti: