keskiviikko 8. kesäkuuta 2011

3 x terveen paperit!

(c) Inka R.
Puoli kahdeltatoista aloin pakkailla pentuja autoon ja valmistautua lähtemään eläinlääkärille. Tänään oli ohjelmistossa pentujen ensimmäinen eläinlääkärireissu, silmätarkastus, yleiskunnon katsaus sekä sirutus! Automatka meni kuunnellessa pentujen kitinää, kaikilla oli ihan liian tylsää, kuumaa ja inhottavaa autossa häkkiin lukittuina. Inka oli assistenttinani ojentelemassa pentuja häkistä ja laittamassa jo tutkittuja takaisin, joten reissu sujui varsin mallikkaasti.

Ystäväni Reetta, joka eläinlääkärissä tällä hetkellä vielä harjoittelee, kävi lässyttelemässä pennuille ja laittamassa niille tipat silmiin samalla, kun minä taistelin Kennelliittoon ja pentujen omistajille menevän paperinivaskan kanssa. Tuli erehdyttävästi mieleen viime kesän reissu, kun täyttelin silmä-, polvi-, kyynär- ja sydänpaperit kahdelta koiralta, käsihän siinä kuoli!

Pennut tutkittiin järjestyksessä Meela, Isla, Noona. Merletytöt eivät olleet moksiskaan sirutuksesta tai käsittelystä, mutta pieni dramaqueen Noona sen sijaan parkui sirua laitettaessa senkin edestä.
Joka tapauksessa kaikki pennut todettiin kaikin puolin terveiksi ja hyväkuntoisiksi, eikä kenenkään silmissäkään ollut vikaa! Hienot tytöt.

Koska nuoria silmäpeilipotilaita ei koekappaleiksi riitä ihan joka lähtöön, pyysi harjoittelija vielä luvan tarkastaa pentujen silmät itsekin. Tämä ei ollut ollenkaan niin nopea ja vaivaton toimenpide kuin aiemmin, mutta hienosti pennut malttoivat olla paikoillaan operaation ajan.
Ovatpahan nyt sitten tuplaten terveiksi todettuja, jos ei muuta.

Kotimatkalla koukkasin vielä hakemassa koirille ruokaa. Minttu palasi hyväksi koetulle Nutro Choisen light-nappulalinjalle, pennut saivat vielä pienen pussukallisen babyruokaa ja Meelalle varasin valmiiksi kaappiin vähän isommille pennuille tarkoitettua ruokaa. Toivottavasti vähäksi aikaa riittävät!

Iltapäivällä kävin vielä uittamassa Mintun, kun oli niin kuuma päivä. Eilen pyöräiltiin yöllä, mutta tänään en taida enää jaksaa lähteä. Vähän olen tässä pohdiskellut, että josko sitä perjantaina uskaltaisi ihan vähän käydä kokeilemassa agilityä... jos ihan vaan kantoavuksi ryhmäläisille, ja ottaisi tuon sheltinkin mukaan muistelemaan vähän vanhoja juttuja. Varovainen palautuminen arkeen ja näin.
Voisi harkita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti