tiistai 19. heinäkuuta 2011

Lomilla ollaan!

Moimoi vain!
Vähän on tullut taukoa treeneistä varsinkin agilityn saralla. Ensin oli tappohelteitä, sitten Ilosaarirock, jonka ajaksi kenttämme on niittyleirinnän käytössä... No, tokotreeneissä käytiin kai viikko takaperin, ja sitten ollaan treenailtu itsenäisesti kotona. Muuten on mennyt aika pitkälti koirakavereiden kanssa touhuillessa ja auringosta nautiskellessa.

Toissaviikon loppupuolella (huhhuh!) meillä oli koiraporukalla piknik. Meillä oli paljon koiria ja ihmisiä, ja kuumasta säästä huolimatta koirat jaksoivat riehua ihan kiitettävästi. Niitä käytettiin välillä uimassakin, etteivät ihan olisi läkähtyneet. Kotiin tultaessa oli kyllä kaksi kappaletta shelttejä ihan taju pois, ja hyvä niin!
Muutoin lenkit on ajoitettu melko pitkälti yöaikaan, kun ei ole niin kuuma. Shelttien vuorokausirytmikin alkaa olla sellainen, että yöllä on hirveät bileet ja päivisin vaan nukutaan... Naapurit varmasti arvostavat, kun nämä sankarit vinguttelevat lelujaan keskellä yötä.


Mintun kanssa ollaan tehty tosiaan sitä tokoa, ja vitsit se on ollut kiva! Noutajatreeneissä keskityttiin lähinnä hiljaa treenaamiseen. Pohdittiin asiaa porukalla, tultiin siihen tulokseen, että heti kun koira haukahtaa, se menee autoon. Ovi kiinni, ja kun se on rauhassa siellä, niin jatkuu. Lyhyttä treeniä, jonka päätteeksi iloisesti autoon ja sinne vielä namia, ettei autosta tule ikävä asia, vaan se kaikkein kurjin juttu on, että treeni loppuu. Saas nähdä, onko tästä pitkällä tähtäimellä iloa.

Samaisista treeneistä tarttui matkaan kikka opettaa luoksarin pysäytys pelkälle käsimerkille. Lähdin työstämään hommaa pallon kanssa niin, että jätin koiran ja kutsuin sen ihan normaalisti luokse, jonka jälkeen pari kertaa heitin pallon sen taakse, jolloin koira tietysti pysähtyy ja kääntyy hakemaan palloa. Pari toistoa, ja sitten jätin pallon ensimmäisellä kerralla heittämättä. Pysähtyi välittömästi ja tosi suoraan, jonka jälkeen palkkasin pallolla. Parin toiston jälkeen tein valeheiton ilman palloa - toimi. Palkkaa taas. Seuraavalla kutsuin sen lopuksi vielä sivulle, josta palkkasin pallolla. Tämä toimii!
Targetin kanssa nuo luoksarit on olleet vähän niin ja näin, kun tuo superahne koira meinaa vetää vinoksi, kun namit vetää niin voimakkaasti puoleensa. Mutta pallon kanssa oppi heti, ja seuraa kättä skarppina. Jes, yksi ongelma pois päiväjärjestyksestä!

Täällä en ole tainnut vielä hehkuttaakaan, että me ollaan tehty myös muutama kokonainen nouto! Tänään sama myös raskaammalla kapulalla. Homma alkaa mennä hyvään suuntaan - sama maaninen kiilto kuin silloin, kun tolle näyttää palloa syttyy sheltin silmiin myös noutokapulan vilauttamisesta. Ja uskokaa tai älkää, vuosi takaperin tuo koira ei suostunut ottamaan sitä kapulaa edes suuhunsa.
Vielä kun saisi homman hiottua viimeisen pälle, niin voisi ottaa videoita...

Seuraamiset paranee ja tiivistyy aina vaan, liikkeistä jätöt on hyviä kuten aina ja kaket saa varmuutta. Mitähän vielä? No ehkä siinä kaikki Mintun tokorintamalta.


Ja entäs sitten kersa? Olen havainnut olevani melko laiska opettamaan tuolle mitään uutta, vaikka yhden ruuan pyrinkin tarjoamaan aivotyöskentelyn ohella. Se, onko se aivotyöskentely sitten treenejä, lenkillä luoksetulon vahvistelua vai aktivointileluja, onkin sitten eri asia...
Jotain ollaan kuitenkin tehty, ja siitä on ihan video todisteeksi!


Mintun opetin tulemaan sivulle ihan vetämällä namilla, mutta Meelan kanssa olen alkanut ihan mielenkiinnosta käyttää tuota laatikolla opettamista. Meillä laatikko tosin on sanakirja, mutta joo. Pentu osaa jo mennä kirjan päälle ja pyöriä samalla, kun minä itse liikun. Vahvistetaan tätä vielä, ja siirrytään sitten seuraavaan vaiheeseen.

12vko (c) Netta T.
Viime viikonlopun koirat olivat hoidossa vanhempieni luona, kun itse olin Ilosaarirockissa valokuvaajana. Joskus viikko sitten myös madotin Meelan, ja tänään oli sitten Mintulle varattu rokotus. Otin pennun mukaan ja tiedustelin, josko sillekin voitaisiin lykätä ensimmäinen piikki siinä samalla. Tämä sopi, ja nyt on molemmilla sitten rokotukset! Tietysti Meelalle vielä tehosteet myöhemmin.
Kumpikaan ei pistoksista välittänyt, kun pöydällä oli raksuja tarjolla. Ahneet elukat.

Punnitsin myös koirat, Minttu painaa 7kg ja Meela 3.4kg. Minttu on saanut tosi kivasti lihasta takaisin nyt kesän mittaan, ja varmaan vielä sen 200g ainakin saisi tulla painoa lisää, että olisi samassa kunnossa kuin ennen pentuja. Muutenhan tuo on ihan sopiva, mutta edelleen vähän löysä. Treeniä vaan, onneksi syksyn mittaan illat viilenee ja pääsee sitten montuillekin juoksemaan!

Huomenissa suuntaamme koiraporukalla Lahteen. Ennen reissun alkua kuitenkin käydään vielä shelttiporukalla päästelemässä höyryt ulos, kun pentujen isä Magnus omistajineen poikkeavat tarkastamassa merlet. Tämän jälkeen sheltit & minä sekä Emmi & Toivo pakkaudumme C5:seen (!! ei Xantiaan, sinne paistuisi elävältä) ja suuntaamme nokat kohti Maijan ja Johannan lukaalia. Siellä koirille on toki seuraa talon omistakin koirista, mutta tarkoituksena olisi vielä poiketa moikkaamassa Noonaa, treffata Tinja-kessu ja käydä Helsingissä pyörimässä koiraporukassa.
Tästä lisää sitten varmaan ensi viikolla, nää lähtis nyt lomille!

(c) Netta T.

2 kommenttia:

  1. Ihanasti Meela rouskuttaa noita nappuloita :D Meillä nielaistaan kokonaisina...

    VastaaPoista