lauantai 27. elokuuta 2011

Putkeenputkeen


Eilisen treeni, nyysitty suoraan Maijan blogista. Heti kun ilmoitin, että tänään on luvassa kieputusta, sain osakseni kyllästyneitä voihkaisuja. Mut hei, me ollaan viimeiset kaksi kertaa tahkottu ihan simppelisti, joten nyt vähän aivojumppaa! Tämä rata sisälsi kohtia, jotka piti oikeasti muistaakin. Itsehän en kyennyt ensimmäisellä testikerralla koko alkua ohjaamaan, kun en muistanut, missä järjestyksessä kaikki meni...

Mintulle kierrot eivät ole ongelma ja se kohtalaisen lämpimästä illasta huolimatta työskenteli niin innolla, että pomppi muutamia esteitä huvikseenkin minun keskustellessani ohjausvaihtoehdoista. Putkeen haki pääsääntöisesti hyvin, kunhan vain muistin blokata pääsyn puomille tehokkaasti. Oma muistini radan suhteen loppui aina neloselle, ja olin siitä viemässä koiraa muurille, kunnes ystävällisesti huomautettiin, että teen kaiken ihan väärin... No kuitenkin.
Kontaktit ottaa hyvin, siinä ei mitään.

Meidän mokamme rataa rakentaessa oli, että toinen putki lähti liian läheltä hyppyjä - koira piti vetää tosi hankalasti vielä eteenpäin ennen kuin se pääsi putkelle ja tilaa oli muutenkin tosi vähän. No Minttu pomppasi pari kertaa ihan sinne putken päälle, koska minä sen sinne osoitin. Ups. Kepeille haki kivasti ja teki hyvin loppuun. Pussin jälkeen otin vielä tuon kolmen hypyn suoran eteenmenoharjoituksena, mikä kelpasi koiralle mainiosti.

Myös pieni pääsi kokeilemaan ihan vähän agilityä. Nostimme Netan kanssa pentuja varten yhden lyhyeksi suoraksi rutatun putken ja muutaman siivekkeen esille. Meela kiersi siivekkeitä innoissaan patukkalelunsa perässä ja palkkaantui leikistä todella hyvin. Pitkiä jaksoja se ei kuitenkaan malttanut keskittyä, sillä samaan aikaan putkea treenaili Brandy ja radalla meni vielä toinen koirakin. Lisäksi harjoittelimme odottamista, ja lopuksi vielä sitä putkea. Netta piti Meelasta kiinni ja minä huhuilin putken päässä. Ensin Mel ei meinannut tajuta koko hommaa, mutta ensimmäisen onnistumisen jälkeen hakeutui putkeen vauhdikkaasti ja hyvin.
Toistoja oli tosiaan ehkä kolme-neljä kappaletta, niin ei pääse pentu ihan heti kyllästymäänkään.

Tiistaina olisi tokomöllit ja pentukurssi. Vaihtoehtoina joko oletettavasti tuttuja juttuja pentukurssilla tai yleisön hauskuttamista mölleissä, mikä olisi Mintulle hyödykästä... Kumpaan menisin? Äh!

Ylpee neiti 4kk - (c) Netta

2 kommenttia: