torstai 11. elokuuta 2011

Varmuutta hakemassa

Koska keskellä viikkoa iltaisin harvemmin on parempaakaan tekemistä kuin treenata koirien kanssa, tuli sekä tiistai että keskiviikko vietettyä mätsärikehissä. Edellisen fiaskon ja yleisen koiralauman keskellä paineistumisen jälkeen treeni tuli tuon vanhemman osalta todella tarpeeseen, ja pääsipä Timikin haistelemaan vähän sateista mätsäritunnelmaa!

Tankandoggien mätsärissä tiistaina minulla oli mukana kaikki kolme koiraani. Timi käyttäytyi oikein asiallisesti, vaikka se taisikin melko lailla mököttää vallinneen säätilan takia... Minttu käväisi JH-kehässä ensikertalaisen handlerinsa kanssa, ja näin molemmat tulevan viikonlopun junnuilijat ovat saaneet kertaalleen testata sheltin toimivuutta.
Litimärän shetlantilaisen ilme kertoi hyvin selvästi sen mielipiteen mätsäritouhusta, ja jos se olisi itse saanut päättää, olisi arvon elikko varmasti hypännyt Xantian rattiin ja kurvannut suorinta tietä kotiin ja pehmoiseen sänkyyn nukkumaan...

Minttu osallistui avoimeen luokkaan, jonka arvostelu oli ennen vetskuja. Se esiintyi kauniisti, ollen taas oma varma itsensä. Viimekertaisen kamaluuden jälkeen tämä oli kaikin puolin toivottua, ja vaikka tuomarin mukaan hyvin tasaväkisestä parista Minttu sinisen nauhan saikin, olin mielettömän ylpeä tytöstäni.
Nauhakehässä oli taas tungosta, eikä sheltti saanut tarvittavaa kiitorataa liikkeilleen - peitsiksi meni, eikä sieltä sijoituksia tullutkaan.

Timi yllätti käyttäytymällä asiallisesti ja jopa keskittymällä hetkellisesti! Sen parina oli belgianpaimenkoira, jonka Tim peittosi iloisella ja energisellä esiintymisellään, joka oli kovasti tuomarin mieleen. Pian vetskujen nauhakehä alkoikin, ja Timin lisäksi sinne suuntasi kolme punaisen nauhan saanutta koiraa. Tim esiintyi varsin timimäiseen tapaansa, ja tällä kertaa se sijoitettiin punaisten kolmanneksi! Se jätti taakseen jopa yhden kilpailijan, joten aika hieno saavutus tältä näyttelyretardilta.
Koiraa hakemaan tullut isäni oli hyvin mielissään Timin voitettua pussillisen koiranruokaa, se jätemylly kun kykenee pistämään poskeensa mitä tahansa nappulaa ilman, että vatsa sen suuremmin reagoisi.

Keskiviikkoisissa POKSin mätsäreissä sen sijaan oli edes hitusen kirkkaampi ilma, joten pakkohan sinne oli lähteä tukemaan oman seuran hallihanketta. Halli näytti edenneen tosi nopeasti, ja toivottavasti pääsemme shelttien kanssa jo syksyllä lämpimiin sisätiloihin treenaamaan agilityä!

Minttua olisivat kiinnostaneet maaperän hajut enemmän kuin esiintyminen, ja vaikka tuomari kovasti paria tasaväkiseksi sanoikin, niin kyllä Minttu ihan ansaitusti parinaan olleelle koiralle hävisi. Oli kuitenkin taas kerran ihanan reipas ja menevä, joten ehkä tässä ollaan hiljalleen pääsemässä takaisin vanhaan tunnelmaan!
Nauhakehässä oli kerrankin tilaa juosta, kun kiilasin kaikkien pikkukoirien etunenään. Ainoa vaan, että jonon häntä tuli vastaan heti ensimmäisen kierroksen jälkeen, kun oltiin liian nopsajalkoja...
Tälläkään kertaa ei suurempaa menestystä tullut, mutta tulipahan ainakin sosiaalistettua pentua ja väsytettyä molempia!

Mätsärin jälkeen käytiin vielä naapurini Anskun & Bogin kanssa lenkkeilemässä sateisessa metsässä. Sattui niinkin sopivasti, että ehdimme juuri ja juuri sisätiloihin, kun ulkona alkoi ukkostaa. Koirat saivatkin viettää illan pesuhuoneessa kuivamassa ja syömässä luitaan, enkä usko, että niilläkään oli mitään valittamista.

Tänään on vuorossa viimeinen tanssitunti Mintun kanssa, aiheesta lisää seuraavassa postauksessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti