perjantai 16. syyskuuta 2011

Sinipunaisia nopsajalkoja

(c) Jonna
Oman seuran mätsärit on aina oman seuran mätsärit, ja niin täyteen ahdettu Laguna kaasutti kohti Kulhon pesäpallokenttää ja Noutajakoirayhdistyksen noutajatapahtumaa! Tällä kertaa sain esiintyä kehissä peräti kahden sheltin voimin, kun Meelan ensimmäinen "laillinen" mätsärikeikka oli vihdoin tiedossa.

Meelan pariksi sattui Netan Brandy. Minttu jäi Emmin hoiviin, ja pentutiimimme siirtyi pentukehän laidalle odottelemaan niiden alkua. Kehät pyörivät nopeasti, ja avointen kehä alkoi uhkaavasti lähestyä alkuaan sillä välin, kun Meelan vuoro tuli lähemmäs ja lähemmäs. Onneksi ehdin kuitenkin sopivasti kehään Meelan kanssa, ja pikkuneiti esiintyi kuin esiintyikin upeasti! Tepsutteli pirteänä ja malttoi seisoa hurjan pitkiä aikoja paikoillaan, vaikka maassa olleet nakinpalat olisivatkin houkutelleet hirveästi. Brandyn esiintyminen oli kuitenkin enemmän tuomarin mieleen, ja Mel poistui kehästä sininen nauha näyttelyhihnassaan.

Koska olimme loppupään pareja, alkoi sinisten kehä melkein heti. Meela laittoi sielläkin parastaan ja keskittyi todella upeasti, mutta meidät tiputettiin pois. Hyvä niin - juuri kun pääsin ulos kehästä, huudeltiin Minttua seuraavaan arvosteluun. Lykkäsin Meelan hihnan Annalle ja tempaisin Mintun mukaani esiintymään.

Mintun parina taisi olla Bogi (meidän lienee ihan oikeasti syytä vähän porrastaa näitä ilmoittautumisia, on ihan tylsää kisata saman autolastin porukkaa vastaan!) ja sheltti oli kehässä ihan liekeissä. Se tykkäsi tehdä ihan hirveästi, mutta niissä täpinöissä meni vähän touhottamiseksi. Tuomari oli kuitenkin myyty, ja "aivan ihana sheltti" sai kuin saikin sen punaisen nauhan.

Nauhakehässä Minttu oli niin ikään liekeissä. Meidät valittiin jäämään kehään neljän parhaan joukkoon, ja taas mentiin vähän ravissa ympäri. Tässä vaiheessa Mintun innostus taisi ylikuormittua, sillä muistan ajatelleeni, että nyt me sit sijoituttiin neljänsiksi. Ja näin kävi! Minttu voitti hienon ruusukkeen, pokaalin ja herkkuja, jotka tosin taisivat melko pitkälti mennä tuon penskan suihin... Kolmospallille ohjattiin Reetta ja Atte, ja koko porukan voittivat Satu ja Tiamo, joten hieno päivä meidän jengille!

Iltapäivän ratoksi jäätiin vielä katselemaan noutajanäytöksiä ja osallistuimme koirien juoksukilpailuun. Shelteillä ei ollut mitään mahdollisuuksia pitkäjalkaisia aussieita ja labbiksia vastaan, mutta Minttu oli ainakin koko shelttitiimin nopein - toistaiseksi. Meela kipitti aikaan 7.12 ja Minttu sinkosi toiseen päähän ajalla 6.53. Saataisiinkohan me ensi kesän Roturaceen shelttitiimiä näistä A-lapsosista? ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti