keskiviikko 28. syyskuuta 2011

Tokotiistai

Hei ihan uskomatonta, etten ole laittanut tänne blogiin Jannen ja Tiinan ottamia kuvia meidän kouluretkeltä! Molemmat tyttöni poseerasivat niiiin kauniisti Kolin maisemissa, että olisihan niitä voinut facebookkia kuluttamattomillekin jaella... Voisi yrittää tällä viikolla tehdä ihan kuvapostauksen - Meelan 5kk poseeraus ja kaikki olisi vielä esiteltävänä.

Tiistait ovat meillä tokoilupäiviä, sillä treenaan molemmat koirat Noutajien treeneissä.
Ensin otin Meelan penturyhmään, jossa aiheena olivat erilaiset ohitukset.

Tunti oli pitkä aika pennulle keskittyä, kuten varmaan arvata saattaakin. Meela kuitenkin teki hirmu hienosti ohituksia monella eri tapaa. Ensin ihan vaan perus ohitustilanne, sitten pysähdyksellä toisen koirakon kohdalla ja lopuksi niin, että koiran piti istua ja pysähtyä siten, että koirat olivat vierekkäin tilanteessa. Mel keskittyi täysillä minuun, ja jaksoi tehdä tosi kivasti.
Lopputunnista pujoteltiin vielä ympyrässä muiden koirakoiden välistä, ja Meela jaksoi broilerpullien voimalla keskittyä tässäkin, jes! Kouluttaja oikein erikseen mainitsi, että Meela ja Brandy (jotka olivat parina) ovat niin osaava pari, että voimme tehdä vähän haastavampia juttuja ;)

Itsekseni treenailin Melmeröisellä seuraamista, sivulletuloja, maahanmenoa ja odottamista. Hitsi kun on tylsää hinkata pentujuttuja, tekisi vaan mieli edetä samalla tavalla kuin Mintulla. Mutta maltti on valttia ja niin edelleen, kyllä siitä vielä kisavalmis leivotaan!

Vaihdettuani koiran Minttuun sain siirtyä astetta haastavampaan kisavalmiiden ryhmään. Hämärä kenttä ja takavasemmalla treenanneet kovaääniset näyttelykoululaiset vähän häiritsivät sheltin keskittymistä, ja se jossain vaiheessa vähän paineistuikin muiden koirien haukunnasta ja toisten leikkimisestä. Muuten se teki tosi kivasti, ja kouluttaja kehaisi, että sen seuruupaikka on parantunut hirveästi viime kerrasta, kun hän on Minttua ja minua kentällä nähnyt!

Alkuun tehtiin seuraamista ryhmässä. Huomasi kyllä, että me ollaan tehty itsenäistä treeniä - Minttua häiritsivät muut koirakot ihan hirveästi, ja sen kontakti rakoili seuruussa melkoisesti. Tästä siirryttiinkin kontaktitreeniin, ja ohjaaja kävi mm. taputtelemassa käsiään ihan sheltin vieressä, ja Minttu ei kun napotti ja tuijotti minua makupalan toivossa! Joku makupala- tai pallohäiriö olisi ehkä kaikkein kovinta tuolle, pitäisi melkein joskus koettaa...

Aiheena oli kuitenkin luoksari, ja koska minulla ei ollut palloa mukana, tehtiin alokkaan liikkeitä. Ensin hiottiin loppuasentoa ihan lyhyellä luoksarilla, mikä ei kyllä toiminut ei sitten yhtään. Sen kaksi kertaa Minttu jaksoi tehdä pätevästi, mutta sitten keitti pienen sheltin päässä ja se ylikuumeni - teki hyvin, mutta alkoi käyttää ääntään. Totesin, että homma loppuu nyt ja aloin pienen tauon jälkeen treenailla sitten vähän muita juttuja.

Kokonainen ja käskytetty luoksarikin tehtiin, se oli tosi hyvä ja hiljainen suoritus! Siinä tosin oli vähän rauhoittavaa taukoa, niin ei koira käynyt enää ihan niin ylikierroksilla. Oli tosi jees, ja Minttu saikin paljonpaljon palkkaa hienosta suorituksesta.

Itsekseni treenailin kakeja (jotka oli jees!) ja tein muutamia temppuja, kun ei taas oma mielenkiinto kahden tunnin täysipainoiseen treenaukseen oikein riitä. Ihan finaaliksi tehtiin vielä vähän paikkamakuuta, mikä oli kympin arvoista. Viimeisenä vielä seuruutettiin koiraa siten, että ohjaaja huuteli käskyjä, joihin koiran pitäisi olla reagoimatta. Kuten ounastelinkin, ei Minttua pahemmin muiden huutelot kiinnostaneet, kun minulla oli nameja taskussa.

Tänään olisi ollut BH-kurssin kakkoskerta, mutta kaikki kiva on taas kerran päälekkäin, joten jostain on pakko tinkiä. Perjantaina olisi Nooran vetämät agitreenit, joista olen tosi innoissani! Meidän uusi hieno agihalli onkin niin komea, että kelpaa treenata.

1 kommentti:

  1. Heiheihei, ei saa vielä innostua aksatreeneistä, miulla ei oo edes rataa vielä! :''D

    VastaaPoista