maanantai 3. lokakuuta 2011

Harrastuskoirat


Koska hehkutin aiemmin Nooran vetämiä perjantain treenejä, pitää niistä jotain kirjaillakin! Ylläoleva rata on Emmin piirtämä, ja siinä välimatkat esteeltä toiselle ovat jokseenkin... väljät. Mutta ideasta saa varmasti kiinni kuka hyvänsä.

Rata oli ihan kivaa kieputusta ja siinä oli useampiakin kinkkisiä kohtia. Noora kuitenkin näytti, miten radalla kannattaisi ohjata, vaikka tietenkin saimme myös itse tehdä ratkaisuja radan suhteen. Minttu eteni pääsääntöisesti ihan hitsin hyvin. Sillä piisasi vauhtia ja se irtosi esteille tosi kivasti! Olen varmaan selkeyttänyt ohjaustani tai jotain... Mitään kämmejä ei tainnut pahemmin edes tulla, on se vaan niin taitava. Kepeillä kuumui liiaksi ja niitä saatiin jäädä säätämään ihan urakalla, mutta muuten jäi tosi hyvä mieli tästä radasta.

Toisella kierroksella tehtiin helpompi pätkä, joka oli ihan vaan muunneltu tuosta radasta niin, että juostiin tyylillä "helpoin eteen tuleva este ja rata on siinä". Minttu meni tosi jees jälleen kerran, eikä mulla ole mitään huonoa sanottavaa kaljusta agiliitäjästäni!

Treenien loppupuoliskolla oli vielä aikaa, ja puuhailin sitten ihan vähän myös Meelan kanssa. Se oppi menemään lyhyen suoran putken ihan itse! ja kiertää siivekkeitä oikein pätevästi. Hitsin harrastuskoira kyllä taas - tuon kanssa kun tekee, menee se niin ylikierroksille, että toiminta on ihan päätöntä, ellei se ole käskyn alla. Kaikesta pitää antaa käsky, ja se totteleekin ihan hitsin hyvin ja terävästi. En saanut neitiä edes hihnaan ennen kuin tajusin käskyttää sen sivulle ja komentaa Meelan itse pujottamaan päänsä pantaan... Joopajuu.

------

Tänään maanantaina oli sitten taas Mintun BH-kurssia! Koska kaahailin treeneihin suoraan Annalta, oli pentu myös mukana häkissä. Viikonlopun saavutuksia ja Meelaa ihasteltiin oikein olan takaa koko treeniporukan kesken.

Ohjelmassa oli liikkeestä istuminen. Harmikseni ilta hämärtyi melkoisesti meidän vuorolle, ja Minttu tietenkin reagoi kaikkeen paljon voimakkaammin, kun näkyvyys on huono. Otin sillä ensin seuruupätkän 50 askelta, täyskäännös, 10 juoksua, 10 hidasta ja loput kävelyä. Palkkasin ja iloistutin, hän oli oikein pätevä! Siitä menimme henkilöryhmään, jossa shelttini seurasi vapaana oikein taitavana.

Liikkeestä istuminen on kuulema istumisen osalta varma liike, ja Minttu osasi sen ainoana koko ryhmästä. Nyt vaan sitä matkaa kasvattamaan! Pitää kuitenkin pystyä käymään 30 askeleen päässä, joten...

Paikkis tulee olemaan niin vaikea. Okei nyt oli pimeää ja koiria leikitettiin, ja Minttu haukkui sille. Pysyi kuitenkin pitkään ja palkkailin sitä aina hiljaisista suorituksista. Eihän sitä sitten tiedä, miten se oikeassa kokeessa yllättää, mutta vähän arveluttaa. No, onhan meillä aikaa treenata!

1 kommentti:

  1. Elikkä siis heitän teille tällasen haasteen nimeltä Tunnustus! Ohjeet löytyy meidän blogista :-) http://csbogi.blogspot.com

    VastaaPoista