lauantai 31. joulukuuta 2011

Vuoden viimeiset möllit

Viivi & Tilla olivat menossa Kuopioon mölleilemään ja samalla tasokokeeseen uutta seuraa varten. Koska reissu on toki aina hauskempi isommalla porukalla, lähdimme minä ja Minttu sekä Ansku ja lainakoiransa Toivo mukaan tutustumaan Kuopion tunnelmiin. Menomatka oli ihan kamala - meillä oli vähän kiire, koska aikataulussa ei huomioitu ruuhkia keskustan alueella. Tie oli liukas, sohjoinen ja lunta pyrytti siihen malliin, että näkyvyys oli äärimmäisen heikko. Kirosanoja ei säästelty, kun kaahailin Lagunallani pitkin Kuopiontietä kohti hallia, mutta ehdimme kuin ehdimmekin paikalle kymmenen minuuttia ennen ensimmäisen luokan alkua!

Ilmoitin Mintun mölli- ja kisaradalle ihan jo siksi, että ensimmäinen rata on aina hakemista. Hakemiseksi se meni tälläkin kertaa. Alusta oli täysin vieras, ja Minttu vähän kuulosteli sitä, eikä irronnut esteille yhtään suunnitelmieni mukaisesti. Itsekin sähläsin ohjauksen kanssa, ja koko rata oli ihan kamala. Olisi siitä videokin, mutta en kehtaa edes laittaa sitä näkyviin, koska ei kukaan halua katsoa minun "juoksenpa tässä putken suun eteen ettei koira varmasti voi suorittaa estettä"-evoiluani!
Hyllyhän sieltä haettiin - tai oikeastaan 45 virhepistettä, kun hylsyjä ei voinut antaa. 


Kilpailevien rata oli vähän haastavampi, mutta onnistuin jopa muistamaan sen ulkoa. Yllä video radalta, Ansku taisi sen kuvata.

Minttu oli tällä radalla tosi ihana! Se oli kuulolla, ei tunnustellut alustaa, toimi muutenkin tosi kivasti. Itse taas kämmäilin tuolla putken jälkeisillä esteillä, ja sieltä olisi hylsy napsahtanut, jos sen olisi voinut antaa. Omat valssit myöhässä ja kepeillä loppui happi kesken, enkä saanut tsempattua koiraa loppuun asti ja meni sitten vähän pieleen. Mutta ei se mitään, itse olen tosi tyytyväinen tuohon rataan ja lopputulokseen. Seuralaisenikin totesivat radan jälkeen, että sehän meni hyvin.

Myös Meela oli menossa mukana tutustumassa halliin ja tekemässä vähän tokojuttuja. Se joutui kuitenkin olemaan myös hetken autossa odottelemassa. Tämän pentu kosti minulle sillä, että tuhosi ainokaisen kaulapantansa... Ei näköjään saada tehdä Mintun kanssa mitään kahdestaan. Illalla pennussa oli hirveästi energiaa. Se leikki puolisen tuntia nahanpalasella, silppusi kolme maitotölkkiä pieneksi silpuksi olohuoneeseeni, juoksi pari kertaa talon ympäri ja hyppäsi sängylle nukkumaan.
Ensi vuonna se pääsee onneksi itsekin kisaamaan, niin ehkä noita remmejä ja pantoja säästyisi vähän enemmän ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti