keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Agilitykoirien lihashuoltoa

Maanantaina mentiin Meelan kanssa taas pentutreeneihin. Kersalla oli intoa vaikka muille jakaa - heti hallin pihalle tultaessa se oli täpäkkänä, poukkoili vähän miten sattuu. Selvästikään tuollaiset vuorokauden kestävät henkisesti raskaat mutta fyysisesti ihan pilipalitoimintaa sisältävät näyttelyreissut ja siihen päälle koko päivä kotona odotellen eivät ihan toimi Meelan kohdalla...

Radalla se painoi sata lasissa ja ei olisi malttanut yhtään keskittyä. Tehtiin irtoamissuoraa ja putkea Inkan avustuksella, ja Meela sai vähän purkaa energiaansa. Lopulta myös korvat alkoivat löytyä, mutta lopputreenejä kohti sain huomata, että arvon sheltti oli siinä hökeltäessään ajanut itsensä ihan piippuun tämän lajin suhteen. Se ei enää tehnyt yhtään skarpisti ja niin antaumuksella. Onneksi treeniaikakin oli loppumaisillaan, joten voitiinkin lopettaa viimeiseen onnistuneeseen suoritukseen ihan hyvillä mielin.

Minttu ei päässyt treenaamaan,  olin itse niin väsynyt ja nälkäinen suoraan koulusta kentälle juostuani, että painelin suoraan kauppaan, syömään ja lenkille. Koirat juoksivat vapaana rannassa ja umpihangessa, ja viimein Meelakin saattoi rauhoittua nukkumaan.

Tiistaina ei mentykään tokoon (taaskaan!) vaan Heli Kapanen-Lappalainen tuli meille hieromaan Mintun. Aika fyssarille oli pitänyt varata jo aikaa sitten, koska Mintulla on selvästi ollut alaselässä jumeja. Nyt se viimein sitten tuli tehtyä, ja ihan tarpeeseenhan tuo tuli!

Alaselässä tosiaan oli oikein kunnon jumikohdat, jotka kuitenkin hieromalla pehmenivät ja laukesivat kokonaan. Muuten koira oli aika puhdas, ja se nauttikin hieronnasta ihan täysillä. Siinä vaiheessa, kun kipupisteet alkoivat löytyä, se yritti vaivihkaa lähteä lipettiin. Kiellettäessä kuitenkin kävi takaisin makuulle, ja alkoi intensiivisesti tuijotella rottia.

Meela oli koko parituntisen yksin makuuhuoneessa, touhuili lähinnä konginsa kanssa. Ihan hirmu kivasti tuo jää yksin ja on hiljaa, vaikka meillekin tuli sisälle vieras ihminen, Bogi, Bogi haukahteli ja paljon normaalista poikkeavia ääniäkin kuului.

Ensi kuussa Minttu hierotaan läpi vielä uudestaan. Pitäisi myös yrittää saada agiryhmäpaikka vaikkapa perjantaille, koska siellä kuulema olisi tilaa ja minullakin riittäisi jaksamus. Hohhoi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti