torstai 5. tammikuuta 2012

Tokokärpänen

Ihan ensiksi sellainen mainosluontoinen asia, että multa voi tilata kangaskasseja oman koiran kuvan varustettuna alkaen 15e! Lisäksi voin duunailla erilaisia esitteitä, valokuvausjuttuja, lehtisiä, piirrellä muotokuvia jne. En toki yritä tässä epätoivoisesti kerätä rahaa agilityliiton leiriä varten, en!

Ja itse pääaiheisiin.
Agilityä on treenattu niiiin paljon, että tokoinnostus on huipussaan! Onneksi, onneksi kohta alkaa oikeat ohjatut treenit. Toissapäivänä käytiin Anskun kanssa heittämässä tokot S-marketin pihalla, ja ai että! Kumpikin koira kulki kuin unelma. Mintun kaukot edistyy koko ajan. Meelan alo-liikkeet tulee hitaasti mutta varmasti. Sen seuruu on ihan hitsin kivaa, se on niin vietikäs eläin. Hiljalleen rakentuvat jäävät, hyppyä treenaillaan hallilla aina kun muistetaan. Sekin alkaa olla aina vaan valmiimpi. Eiköhän me tän vuoden puolella kisaamaan päästä!


Tänään käväistiin hallilla vapaavuorolla. Siellä oli esteet valmiina, ja Anskun kanssa improiltiin niistä tuollainen rata. Ensin treenasin Meelaa, ja pakko sanoa, että VAU! Oli treenikaverillakin ihmettelemistä, kun esittelin kersani tekniikkaskilsseja esteiden 4, 11, 10 ja 9 avulla. Se irtoaa hitsin hienosti, on kuulolla ja tekee täysillä. Ihan mieletön vauhti. Kieputtelin sitä ja laitoin putkeen, tehtiin kiertoja, välistävetoja ja näin pois päin. Mahdollisimman vaihtelevasti, ettei ala ennakoida. Itse olen liian hidas tuolle koiralle, mut kyl se siitä!

Sitten tehtiin vielä irtoamista tuolla yhdellä putken ja hyppyjen suoralla, Ansku oli namialustan kanssa päässä.
Meela on kyl oppinut tuon irtoamisen suoralla hyvin, sille tarvii vaan sanoa että "eteen hyppy!" ja se painaa miljoonaa suoraan horisonttiin.

Mintun kanssa tehtiin koko rataa, keskittyen keppeihin ja kontakteihin ihan erikoishuolella. Namialustat oli kaikilla kontakteilla ja keppejä hinkattiin vielä erikseenkin. Olisi ihan huikeaa päästä ton kanssa keppikurssille, mutta ei taida olla mahdollista, voih! Yritys hyvä kuitenkin edistää asiaa hiljalleen ihan itsenäisesti.

Rata meni jees, koira hakee hyvin esteille ja irtoaa. Lopuksi hinkkailtiin vielä kontakteja, takaaleikkauksia ja vähän pieniä ohjausjuttuja muutaman esteen ryppäillä. Hirmuisen vastentahtoisesti tuo lopetti treenaamisen, on sillä hirvee into tekemiseen.

Kaivoin vielä Meelan häkistä ja tehtiin Anskun ja namialustan avustuksella keppejä, keinua, puomia ja pussia. Keinuhullu tuosta on tulossa, kun siellä saa aina niin paljon nameja. Karkaili itsekseen keinulle, ja piti sitten pelastaa kersaa moisesta paikasta, ettei se aiheuta itselleen traumoja.

Ensi viikolla Kajaani! Ja sitä seuraavalla tulis fyssari laittamaan Mintun paikat kuntoon pitkästä aikaa. Selässä sillä ainakin on jumeja, kun se vähän lihaksiaan värisyttää paineltaessa. Kohta alkaa tokotreenitkin, ja katsellaan, jos saisin itseni jollekin kurssille tai valmennukseen kevään mittaan.
Ihan huippua tää uusi vuosi ja uusi kalenteri, kun saa vaan suunnitella kaikkea!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti