keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Erittäin hyvä agilitymestari

(c) Ansku
Pyörähdettiin lauantaina Tuusniemellä. Minttu esiintyi tosi kivasti, ja arvostelukin oli mainio! Hieman harmitti tuo turkin pehmeys - jouduin pesemään koiran viime hetkellä ja se tietenkin vaikutti ratkaisevasti karvan laatuun. No, pitää mennä joku toinen kerta tälle samalle tuomarille, kun muuten oli niin kivaa tekstiä tytöstä!

"Oikeat rungon mittasuhteet omaava. Narttumainen kokonaisuus. Kaunis ylälinja seistessä. Oikein sijoittuneet hieman kookkaat korvat. Oikeat pään linjat. Hyvä eturinta. Turhan pehmeä karvapeitteen laatu. Korkeahko hännänkanto liikkeessä. Riittävä ulottuvuus liikkeessä."

AVO EH - Tanya Ahlman-Stockmari

Maanantaina käytiin Meelan kanssa viimeisissä agitreeneissä ennen taukoa - pikkuneiti nimittäin päätti, että hän on nyt iso tyttö, ja aloitti tiistaipäivänä juoksut! Myös Minttu on näyttänyt juoksuilun merkkejä, ja vähän jännittää, onko se kisaamassa ensi kuussa Varkaudessa vai ei... Meela on myös ilmoitettu tokon alkeiskurssille, jossa opiskellaan kisatavoitteisesti alokasluokan liikkeitä. Tämä huhtikuussa, jos oikein muistan.

Agitreenit menivät oikein kivasti. Tehtiin lähinnä pieniä kieputuksia ja putkeen lähetystä eri kulmista. Keppejä, pussia ja puomin kontakteja harjoittelimme myös. Meela löysi uuden lempilelun Inkan lainaamasta kaninkarvalelusta, ja laitoinkin sille tilaukseen yhden sellaisen! Samaisissa treeneissä ohjasin myös Islaa muutaman esteen verran, mutta jostain kumman syystä nuorikko ei ollut kovin innoissaan kasvattajatädin kanssa tekemisestä... hah!

Tiistaina kävelimme illalla Anskun kanssa sellaiset 6km raviradalle, missä treenasimme Annan & Hupsiksen sekä Nooran & Pinnan kanssa tokoa. Siitä ei sen enempää, paitsi että molemmat koirat toimivat hurjan hyvin ja alan olla vakuuttunut siitä, että Meela on viimeistään loppuvuodesta täysin kisavalmis! Karautettiin autolla Annalle, ja siitä vielä reippaina tyttöinä käveltiin pari kilometriä kotiin. Niin, ja käytiin juoksuttamassa koiria raviradallakin.

Keskiviikkona otin osaa PoKSin vuosikokoukseen, jossa valokuvauspestin lisäksi odotti kiva yllätys - Minttu palkittiin toisella palkinnolla medeissä vuoden 2011 agilityseuranmestarina! Oli aika yllätys, sillä eihän tuo juossut viime vuonna kuin neljä starttia, joista tosin jokaisesta jonkinlainen tulos. Tästä on hyvä jatkaa tulevalle kisakaudelle!

3 kommenttia: