perjantai 24. helmikuuta 2012

Läpimurtotreenit

Maailman paras treenipäivä!
Puoli yhden aikaan startattiin Annan & Hupsiksen ja Nooran & Pinnan ja Sanen kanssa kohti raviradan parkkia tokotreenit silmissä kiiluen. Kelit lauhtuivat kivasti, ja päiväsaikaan näkee treenata!


Ensin hommiin pääsi Meela. Aloitettiin kontaktitreenillä ja sivulletuloilla. Purettiin hieman energiaa ottaen seuraamista ihan muutaman askeleen pätkissä ilman pysäytyksen perusasentoa, eli palkkasin liikkeestä. Muutenkin olen päättänyt rakentaa seuruun pienistä pätkistä ja palasista - huolella tehdyn pohjan kanssa homma on helppo kasata kokonaiseksi liikkeeksi. Tehdään erikseen nuo pysähdykset huolella ohjaten, harjoitellaan erikseen oikeaa kohtaa ja tiivistä seuraamista, erikseen käännöksiä kumpaankin suuntaan. Voisi tehdä kunnon tehokuurin, ja katsella ensi kuussa, miltä näyttäisi kokonaisuus!

Muutenkin meno oli tosi innokasta ja hyvää. Ongelmana Meelankin kanssa on äänenkäyttö, innostuessaan tuo tuppaa haukkumaan ja esimerkiksi pitkä luoksetulo on vielä ihan poissuljettu juttu, koska pentu kiihtyy matkalla liikaa ja alkaa availla ääntään. Kokonaisuudessaan liike kuitenkin toimii - malttaa odottaa kutsua, ampaisee lujaa käskyn saatuaan ja asettuu huolelliseen perusasentoon sivulle. Matkaa pidennetään pikkuhiljaa pyrkien pitämään liike ennenkaikkea hiljaisena.

Tehtiin vähän treeniä jäävien kanssa. Ensin ihan seiso- ja maahan-käskyjen vahvistelua, sitten otin Meelan vierelle kulkemaan ja tehtiin käsiavulla siitä. Maahanmenossa vaatii vielä paljon apuja, mutta plussana mainittakoon se, että tyttö jää tosi hienosti paikalleen makaamaan kun jatkan matkaa. Hieman ongelmaa pyrki pintaan siinä kohden, kun tulin Meelan vierelle, ja se halusi ponkaista ylös perusasentoon saman tien. En ole koskaan siltä perusasentoa pyytänyt, tiedä sitten mistä on sen keksinyt. Treenasin erikseen tuota sivulle siirtymistä ja palkkasin aina maahan, ja parin toiston jälkeen alkoi tulostakin näkyä.

Välissä Meela kävi autossa huilaamassa ja tein Mintun kanssa. Kun otin Meelan taas ulos, tehtiin ensin niitä seuraamisesta perusasentoja. Toimivia! Kivasti haki oikean paikan ja lopussa ei tarvinnut edes namilla paljon ohjata. Treenittiin vähän myös niitä käännöksiä oikeaan ja vasemmalle. Tiiviimpi kuin emänsä samassa iässä.

Mutta liikkeestä seisominen! Varovasti ajattelin kokeilla ihan oikeaa liikettä. Ja sehän toimi! Tehtiin kokonainen kokeenomainen liike! Aijaijai! Päätettiin tietenkin parhaaseen suoritukseen, ja voi miten olin ylpeä pienestä kikkanastani!

Loppuun heitettiin viellä paikkis Pinnan ja Hupsiksen kanssa. Meni hyvin, kunnes Noora vapautti Pinnan turhan riehakkaasti ja Meela ei kestänyt häiriötä. Muuten kiva!
 

Mintun 
kanssa purettiin pahimmat energiat oikein haastavalla seuruupätkällä BH-koetta silmällä pitäen. Tehtiin vähän sivuaskeleita ja paljon pysäytyksiä ja hidasta käyntiä sekä käännöksiä. Ihana! Se oli niiiiin innoissaan, ja varsinkin kun oli superhyviä nameja mukana, löytyi sheltistä ihan uusia vaihteita.

Jäävissä
löytyi ongelmakohta - tuo sotkee istumisen ja seisomisen. Tarjoaa istumista mieluummin. Tehtiin paljon toistoja seisomiselle, ja saatiinkin kiva sarja onnistuneita suorituksia. Pitää ottaa tehotreeniin nuo ja unohtaa hetkeksi istuminen, kuitenkin alo tai avo kokeeseen ollaan seuraavaksi menossa, niin paras olisi saada pisteet kotiin jokaisesta liikkeestä!

Kauko-ohjausta teki hirmu nätisti pitkällä välillä. Otti ensimmäisen istu-käskynkin ja oli muutenkin säpäkkänä. Parit luoksarit tehtiin ja pyrittiin ennenkaikkea hiljaisuuteen. Seisahtumiset oli ihan ookoo, mitä nyt vähän arkoi liukasta alustaa ja välimatka ei vieläkään ole hirveän pitkä. Edistystä kuitenkin havaittavissa.

Noutoa harjoiteltiin ensin pidon kautta, sitten niin, että varovasti tiputtelin kapulaa lähietäisyydelle. Vielä ei uskalla heittää, ettei koira vaan alkaisi räksyttää. Heittoliike on sille niin provosoiva.
Loppuun heitin vielä oikein extreme-paikkiksen. Menin itse piiloon auton taa, Pinna ja Hupsis pyörivät irti lähistöllä ja nujuilivat keskenään, Noora viskasi Annalle pussillisen makkaraa jne. Ja Mats pysyi! Hirmu hieno koira, hirmu hyvin kestää häiriötä.

Käytiin vielä pyörähtämässä koirakentällä ja sinne oli rakennettu oikea tokohyppy. Mintun kanssa tehtiin pari toistoa, ja kokeilin avo-hyppyäkin. Ensimmäinen kokonainen, täydellisesti suoritettu AVOn hyppy! Mikä läpimurto, ihana koira!

Illalla pyörähdettiin vielä agitreeneissä ja Mats oli hirmu liekeissä. Se juoksi lujaa ja suoritti hyvin, aivan huippu fiilis jäi sieltäkin. Meelan kanssa puuhailtiin pienesti asioita, se suoritti tuota edellisen merkinnän radan loppupätkää hirmu mallikkaasti ja sain juosta taas ihan tosissaan.
Aivan loistomeininki, ja nyt on kerrankin väsyneitä koiria, vaikka lenkkeily vähäiseksi tänään jäikin.

1 kommentti: