tiistai 7. helmikuuta 2012

Tilauksessa yksi kevät

Phu! Nyt on ilmoittauduttu koko köörillä koiraleirille - toukokuussa kahdeksi yöksi telttailemaan. Siitä tulee varmaan tosi kuoleman reissu, mutta jos kerran Ahvenlammelta selvittiin, niin selvitään tästäkin! Lajeina on tokoa ja agilityä, mukana paljon joensuulaisia ja yks Noona. Olisipa jo kevät! Mutta sitä ennen meidän ohjelmistoon mahtuu yksi tokon alkeiskurssi, jälkikurssi ja pieni ulkomaanmatka, joten puuhaa kyllä riittää.

Treenattu on. Agilityä suurimmaksi osaksi, siihen kun on lämmin halli. Kolmenkymmenen asteen pakkaset verottivat tokoinnostusta, eivätkä koiratkaan oikein viihtyneet ulkona. Minulla oli tosi huono agiviikko, ja tehtiin kolmet ihan kamalan huonot ja laimeat treenit. Sitten tuli yhdet ihan huiput - tehtiin pieniä ohjausjuttuja hypyillä ja putkella, palkkasin Minttua pallolla ja Meelaa narulla. Oli ihan huikeaa! Samalla äimistelin, miten Meelasta on voinut tulla parempi noissa kuin Mintusta. Se on niin itsevarma, että osaa hakea esteitä eri tavalla kuin äitinsä. Ja nopea! Voi elämä.


Ei siitä sen enempää. Tuollaisia juttuja tehtiin Meelan kanssa pentukurssilla, piirsin kaksi variaatiota. Lisäksi oli puomi siellä paikan päällä ja kontakteja tehtiin sekä irtoamista ihan tuolla suoralla. Mitäpä noista. Mustan radan kieputus esteeltä kolme alkaen oli tosi vaikea juttu minulle, en hahmottanut YHTÄÄN! Kaikki keskittyminen meni siihen, että sain edes jotenki huiskittua koiraa oikeille esteille ja no niin, esimerkiksi tiukempiin kaarroksiin en saanut kiinnitettyä yhtään huomiota. Mutta kaikki aikanaan. Kasasin Inkan kuvaamista jutuista äärimmäisen havainnollistavan videon - monta tapaa feilata parilla hassulla hypyllä ;)


Plaa. Onneksi on nyt tulossa mm. Napakan agilitykoulutus, johon menen molempien koirien kanssa. Ja puhetta oli, että penturyhmäkin saisi joskus vetäjän paikalle... kivaa!

Tokoa tehtiin tässä parina päivänä aika vaisulla menestyksellä. Ei vaan pysty, kun sormet jäätyy hetkessä. Eilen tuuli niin paljon, ettei Minttu voinut keskittyä kun se oli koko ajan lähdössä lentoon. Tylsää! Molemmilla falskaa tokojutut nyt lievästi, eikä voi syyttää kuin treenin puutetta. Tule jo kevät!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti