lauantai 31. maaliskuuta 2012

Kuopion kisat

Perjantaina viiletettiin hallilla tekemässä helppo ykkösluokan rata pohjalle, että olisi hyvä mieli lähteä kisaamaan. Minttu toimi kivasti, ja treeneistä jäi tosi hyvä meininki päälle. Hyvillä mielin ei kuitenkaan lähtöä tehty, sillä yön luonani viettänyt ihanainen Toivo-villakoira suvaitsi vinkua läpi yön yksinäisyyttään, ja siinä ei paljon nukuttu... Mennessä laulettiin etupenkillä Pariisin Kevättä ja tunnelma nousi pikkuhiljaa.

Kuopioon kuitenkin päästiin! Oltiin hyvissä ajoin paikalla ja pistettiin leiri pystyyn, sillä Toivolla oli ekat kisat ja se piti tietysti mittauttaa mediksi. Minttu pällisteli kisapaikan meininkejä häkistä, ja sitten olikin jo ihan kauhean pian meidän vuoro.

Tuomarimme Risto Ojanperä oli ihan supermukava. Jutteli kivoja, vaikutti aika löysältä arvioimaan mm. kontakteja, suunnitteli kivat ykkösluokan radat ja sai meidät astelemaan varsin itsevarmoina radalle. Minttu oli ensimmäinen starttaava medi, ja vähän jännitti. Ensimmäinen rata oli lähinnä M-kirjaimen muotoinen, varma nakki. Ainoa paha meille oli kepit, ja sieltä tulikin vitonen väärään keppiväliin sujahtamisesta. Muuten Mats toimi tosi näppärästi, haki hirmu hyvin esteille ja yhtä sujuva kuin aina treeneissäkin! Alla ensimmäisestä radasta joku piirrosrävellys.


B-rata oli vähän saman tyyppinen, mutta siinä kohtaloksemme koitui jo toisella hypyllä ollut kierto - muutin suunnitelmiani esteen suhteen ihan viime hetkellä, rävelsin ja hylsy tuli että heilahti! Sen jälkeen Minttu oli ihan liekeissä, juoksi hurjaa vauhtia ja irtosi upeasti esteille. Radan jälkeen Ansku sanoi, että "Minttu näytti ihan siltä et jos oisit käskeny sen irtoomaan esteelle radan toiselle puolelle, se ois tehny sen". Inka ihmetteli, miten "ennen Matti oli vaan sellanen Matti, mut nyt siitä on tullu.... Minttu!" Ihan mieletön vauhti, kepit ekalla läpi ja oijoi! Harmi että sössin hylsylle, mutta hyvä mieli jäi radasta!

Ei noustu kakkosiin tälläkään kertaa, mutta vielä me tänä vuonna ehditään! Odotellessa tehtiin tokojuttuja ja temppuja, ai vitsit Minttu oli ihan liekeissä niitäkin tehdessä. Sille tekee varmaan ihan hyvää päästä kisareissuille ilman Meelaakin välillä. Oli aivan superkivapäivä, ja kevään kisakalenteri täyttyy kovaa vauhtia... ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti