perjantai 23. maaliskuuta 2012

Mieliala säätilan mukaan

Pitäisi taas muistaa, miten iso merkitys omalla mielentilalla on treenaamiseen. Torstaina oltiin tokossa Meelan kanssa, ja se oli ihan kamalaa! Koira teki kivasti, mutta olin itse koko ajan jotenkin kamalan jännittynyt ja levoton, mikä näkyi koirassa pienenä varovaisuutena. En kyllä yhtään osannut analysoida, mikä sitten mätti. Ehkä noissa hallitreeneissä en vaan pysty rentoutumaan kuten Noutajien tutussa porukassa. Aika tyhmää kyllä, tuttujahan nuokin ihmiset ovat!

Anyways tänään päästiin pitkästä aikaa agilityn pariin. Oltiin Anskun kanssa kahdestaan, ja tehtiin kahta erilaista rataa. Toinen oli pitkiä suoria, hyppyjä ja putkia sisältävä rata, jolla treenattiin takaaleikkauksia ihan urakalla. Minttu teki hurjan hyvin, irtosi ja toimi tosi kivasti! Meela taas kävi ihan ylikierroksilla, eikä sen keskittyminen meinannut riittää hommaan ollenkaan. Kivoja irtoamissuoria kuitenkin saatiin, eipä siinä.Tuossa yllä vähän videota päivän toisesta radasta ja tokotreeneistä. Olen kyllä tosi juminen ohjaaja, mutta ehkä se siitä. Etenkin ensimmäisen putken jälkeen en meinannut millään hahmottaa, kumpaan käteen koira tulisi ottaa... No tulihan se sieltä lopulta, mutta miten voi oikeasti olla niin vaikeaa?

Parasta tänään - Matsin tosi itsenäiset kepit! Sanoin sille kerran, että "kep" ja se kepitti kuusi kappaletta keppejä niin, että tulin perästä. Vinha elukka!

Treenikertomukset on kuitenkin aika tylsiä, joten teen tähän sellaisen note to self-meininkisen listan, että mitä harjoitellaan:

Minttu
- Äänettömät noudot
- Hajutunnistus
- Seuruun käännökset tarkemmiksi!
- Seuratessa paikka tarkemmaksi, nyt se tuppaa valumaan ja edistämään kun olen liian lepsu
- Luoksarin pysäytys

Meela
- Perusasento SUORAKSI, nyt falskaa etuosasta kamalasti. Myös vähän taaemmas paikka.
- Sivulla ollessa maahanmenotekniikka paremmaksi
- Seuruu, käännökset
- Maahanmeno varmemmaksi
- Pieni valuminen seisomaan jäädessä pois

Sunnuntaina jatkuu agilityt Mintun kanssa Napakan koulutuksessa, ensi viikolla alkaa Meelan tokokurssi ja 31pvä pitäisi kisatakin! Kamalan kivaa, toivottavasti jaksan myös koulun lisäksi keskittyä täysillä näihin juttuihin.

3 kommenttia:

  1. Kivasti Meela irtoaa, sisko ei oikein vielä osaa sitä... :D Meelan naama on jotenkin niin samanlainen kun Noonan vaikka väri on ihan eri, tai ilme siis muistuttaa niin paljon! :)

    VastaaPoista
  2. Oon niin iloinen, että Meelan kanssa aloittaessa oli niin paljon enemmän ymmärrystä treenaamisen suhteen, että sitä on jo nyt tajunnut opettaa irtoamaan ja hakemaan esteitä ihan eri tavalla kuin Minttu :D Nyt korjaillaan sitten Mintun kanssa kaikkia virheitä!

    Voi vitsi, kohta pääsee mutistelemaan siskolikankin naamaa ihan livenä! :)

    VastaaPoista