keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Vasen-oikee

Noutajien tokotreenit pitkästä aikaa!
Mentiin vain Mintun kanssa, koska Meela yhä edelleen juoksee. Taisi käydä niin, ettei minulla ole koiraa viikonlopun Hulabaloo-tapahtumaan, jossa on siis agilityä ja mätsärit. Olisi ollut kiva mennä Meelalla pentuagiin, mutta ei! Saattaa olla, että otan Timin mätsäripäivään kanssani.

Kisaavien ryhmässä oli aiheena ohjattu nouto ja merkki, joista vain merkki on meille ennestään tuttu. Ensin viriteltiin koirat treenimielentilaan, mikä minun ja Mintun tapauksessa tarkoitti seuruupätkiä ja muutamaa jäävää.

Koska emme olleet koskaan tehneet ohjattua, annettiin meille kaksi namialustaa oikea- ja vasen-käskyjen opettelua varten. Koira istumaan, alustat suoraan linjaan sen molemmille puolille noin kolmen metrin päähän ja vuorotellen kummallekin alustalle nami. Viisi toistoa kumpaakin noin alkuunsa. Minttu tajusi jutun juonen hyvin nopeasti. Laitoin namit molemmille alustoille ja annoin molempia käskyjä sekaisin. Tehtävä kävi niin helpoksi, että Minttu kuumui kamalasti ja se piti laittaa jäähylle. Selvästi voimme alkaa edetä asiassa!

Merkki. Ensin vahvistin kerran merkkiä lähempää ja siirryin sitten jokusen metrin taaemmas. Saimme kaksi toistoa, kunnes koira kuumui ja haukahteli jo sivulletulossakin. Jätettiin siihen, että tehdään myöhemmin uudelleen. Myöhemmin tehtiin vielä yksi merkki, ja se meni tosi jees.

Odotteluajoilla seuruutin, tein kaukoja ja jääviä. Jostain syystä tuo sekoittaa istumisen ja seisomisen aika tehokkaasti, pitää alkaa treenata seisomista ihan urakalla nyt! Jos sitä kokeeseen... jos ei ensi kuussa, niin seuraavassa sitten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti