keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Alkeiskurssi osa2

Ihanat valoisat illat! Jaksaa paljon paremmin treenata molempia koiria, talvitiistaisin oli vähän nihkeää edes raahautua kentälle. Onneksi sattui vielä hyvät aiheet, niin ei todellakaan menneet treenit hukkaan. Hirveä into ohjattuihin koulutuksiin, mutta onneksi ensi kuussa on jo tuo leiri.

Meelan kanssa tokoiltiin perustottiksessa, jossa oli aiheena käännökset. Me ei olla kovin paljon käännöksiä treenattu, koska omistaja on laiska ja tykkää treenata vain helppoja asioita uudelleen ja uudelleen, hoh. Meelan takapään käyttö on kuitenkin melko mainiota kiitos pyörimisharjoitusten, ja sillä ei ole kovinkaan suuria vaikeuksia kääntyä vasemmalle. Oikealle taas... no, sitä saa imuttaa vielä varmaan jokusen kerran, että hommasta tulee oikeasti sujuvaa.

Minttu pääsi kisaryhmään treenaamaan jääviä, kaukoja ja Z-kuviota. Alkuun se sotki koko ajan jäävät keskenään, ei mitään puhetta siisteistä maahanmenoista, istumisista ja seisomisista. Se kävi kyllä muutenkin melko kierroksilla koko alkutunnin, joten liekö sitten siinä vikaa. Ja siinä toki, että oli ylipäätään häiriötä, josta sheltti josta syystä otti hirveästi pultteja tiistaina.

Saatiin meininki kuitenkin tasaantumaan, ja zetalla Minttu toimi tosi hienosti, vaikkei olla noita ylempien luokkien juttuja koskaan tehtykään. Ainoa, että liikkeestä seisomisessa pyöri vähän sivulle, mitä ei kotitreeneissä ole koskaan tehnyt. Lisää häiriötä meille siis!

Kaukoissa tilanne ja häiriöt selvästi jännittivät, koska n. viiden metrin matkalta tuo ei kuunnellut yhtään. Toisaalta teimme samalla paikkista kun muut kakeilivat, joten syy saattaa olla siinäkin. Tosi hyvä tekniikka tuolla on, eikä se välittänyt liikkurista pätkääkään. Varmuutta ja välimatkaa, ja meidän kisameininki olis siinä.

Minttu oli tosi kiva koko treenien ajan. Hirmu säpäkkä, vaikken palkannut sitä kovin usein. Se selvästi halusi tehdä töitä ja oli innoissaan, mikä on aikamoista edistystä meidän pari vuotta sitten nähtyyn tokoon... Liekö itsellä asenteet muuttuneet, vai mikä on taustalla, mutta tykkään!

Alkeiskurssi oli keskiviikkona, ja Meelan kanssa suunnistettiinkin iltasella maneesille. Teema oli paikkamakuu, mikä sopi minun väsyneille aivoilleni ja kohmeisille sormilleni mitä parhaiten. Oikeasti, pitäisiköhän tunkea treeniliivin taskuun jotkut lapaset, että tulisi käytettyä? Tiistaina jo valittelin jäisiä sormiani, enkä toki ottanut opiskeni seuraavalla kerralla... oh well.

Meela oli vähän typerällä moodilla liikenteessä, ja roiski menemään ihan miten sattui. Alkuun otettiin kontaktijuttuja ja perusasentotreeniä - sheltti heitti persauksensa jonnekin ihan ihmeellisiin paikkoihin selkäni taakse. Sitä saikin sitten muistutella oikeasta paikasta ja asennosta ihan urakalla. Perusasentoa otetiin myös seuraamisen kautta, nämä harjoitukset menivät huomattavasti paremmin.
Myös kääntymiset oli jees, varmasti jääneet mieleen eiliseltä.

Paikkista tehtiin istuen ja maassa, Meelalle kumpikaan ei tuottanut ongelmia. Palkkasin aika tiheään, ja selvästi pientä levottomuuta alkoi nousta pintaan siinä vaiheessa, kun paikkamakuita oltiin tehty jo useampaa eri variaatiota. Ihan lopuksi tehtiin vielä ringissä paikkista, ja takaa kulki kävellen ja juosten ihminen. Ei ongelmaa!

Paikkista pitäisi kyllä oikeasti alkaa treenata, kun toi on niin häiriöherkkä. Heti, kun vieressä alkoi labbis puhahdella, oli Meela ihan valmiina nousemaan. Se ei vielä selvästikään luota siihen, ettei mitään tapahdu, vaikka se paikallaan makaisikin. Onneksi on kurssi, niin häiriö monta kertaa viikossa on taattu!

Ilmoitin Meelan Joensuun näyttelyyn sunnuntaille, katsotaan jos veisin vielä lauantaillekin jos rahaa riittää. Minttu ei pääse, se alkaa olla jo nyt niin kalju, ettei sitä viitsi mihinkään viedä. Talvella sitten taas!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti