sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Kaikki kasvaa


Paljon onnea Minttu 4v!
Ihana shetlantilaiseni on jo niin iso tyttö. Paljon on ehditty kokea ja nähdä, paljon on toivottavasti myös edessä. Syntymäpäivä vietettiin viehkeästi noutotreeneissä, mikä taisi kelvata harrastuskaverilleni mainiosti.

Sitten on pakko hehkuttaa vaihteeksi Meelaa - ihan uskomaton kakara! On se vaan niin harrastuskoira, ettei toista. Meillähän tosiaan alkoi alkeistoko tänään. Sitä ennen oli tarkoituksena mennä Mintun kanssa noutotreeneihin, mutta eilen illalla sain puhelun, jossa minua pyydettiin ottamaan myös Meelan mukaan. Pentu pääsi, vaikka päivästä tulisi aika rankka nuorelle koiralle. Mitä vielä, tuohan jaksoi ihan superisti neljän tunnin noutokoulutuksen, vajaan kaksituntisen tauon ja tunnin alkeistreenit! Olisi tehnyt varmaan lisääkin töitä, jos olisin vaatinut... :)


Analysoin kuitenkin noutokoulutuksen asioita myöhemmin eri postauksessa, tämä olkoon pyhitetty tuolle simppelille alkeiskurssin aloitukselle.

Ensimmäisen kerran teemana oli kontakti ja mukanakulkeminen, mikä sopi mainiosti pitkän treenipäivän aiheeksi. Tehtiin alkuun muutama helppo kontaktiharjoitus, sitten seuraamispätkiä ja perusasentotreeniä. Meelalla tein lähinnä käännöksiä ja liikkeellelähtöjä, sillä sen perusasennot ovat aika hyvässä kuosissa viikon tehotreenin jälkeen. Oman lisänsä hommaan toivat maneesin hajut ja paikalla pyörivät lapset, joille pikkusheltin piti vähän pörhistellä.

Kun piti kuljeskella muiden seassa ja palkata koiraa kontaktissa, seurasi Meela minua koko ajan kontaktissa löysällä hihnalla. Menimme neliömuodostelmaan jossa piti pujotella muiden koirakoiden läpi ja ottaa pari pysähdystä. Komensin Meelan kulkemaan mukana, ja se tarjosi tokoseuraamista. Ihana! Toisella kierrosella teimme myös juoksua ja hidasta kävelyä, kaikki toimi bara bra. Kontaktiakin se piti minuun vaikka pari kertaa vieras koira olikin aika vilkkaana meidän takanamme.

Lopuksi teimme vielä seuraamisia siten, että kävelimme kohti vastapäistä koirakkoa, otimme parin metrin päässä perusasennon ja käännyimme takaisin. Meela oli tosi jees, vaikka nyt sain vähän tsempata sitä tekemään enemmän, alkoi päivän rasitus tuntua. Teimme saman vielä siten, että koirakot kiersivät toisensa, eikä siinäkään ollut ongelmaa.
Ihan viimeiseksi jotkut semi-luoksepäästävyystreenit, jotka eivät tuottaneet ongelmia.

Ollaan kuulema aika päteviä! Kotona on ollut kovasti väsynyttä koiraa päivän jälkeen, hih!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti