torstai 19. huhtikuuta 2012

Koko viikko treenaten


Viime perjantain treeni suoraan Emmin blogista nyysittynä, taas. Tämä oli joku kolmosluokan rata, joka ei sinänsä ollut ihan hirveän haastava, mitä nyt ohjaaja tuppasi olemaan jälleen kerran ihan liian hidas. 
Minttu oli aivan valtavan liekeissä, ja vau mitä keppejä se teki! Ihan huippua. Sain kiihdytellä sen vauhdissa 4-7 suoralla ihan urakalla, ja kasihypylle oli tosi haastavaa ehtiä. Itse pyöritys ei tuottanut ongelmia, mitä nyt ohjaajalta meinasi puhti loppua.
Minttu tekee myös aika usein kierroissa ja esteissä ihan tarpeettoman suuria kaaria, esimerkkinä nyt tuo 11 hyppy ja yhdistelmä 13-14. Olisiko teillä agilityguruilla vinkkejä tiukempien kaarrosten treenaamiseen?

Meelan kanssa jätettiin luonnollisesti kolme ensimmäistä estettä pois, kun ei se niitä vielä osaa. Rataa tehtiin eripituisissa pätkissä, ja on se vaan nopee! Lopun kolmea hyppyä en meinannut saada ohjattua ollenkaan, kun olin iiihan liian hidas koiralleni. Onneksi pienellä spurttailulla saatiin kunnon ratojakin aikaiseksi, kun tuon voi ihan huoletta jättää tekemään putkea ja juosta itse jo ottamaan koiraa vastaan.

Erikseen loppuun molemmilla tein vielä noilla 4-6 hypyillä vähän estehakutreeniä, ja Minttu osasikin parin harjoituksen jälkeen edetä epäsuorassa linjassa oleville esteille varsin näpsäkästi, samoin Meela. Meemillä heitin vielä vähän keppitreenejä loppuun.

Lauantaina olin itse mätsärituomarina. Se oli hauskaa puuhaa, vaikka vähän meinasi valinnanvaikeus iskeä koiria katsellessa. Olin ottanut sheltit mukaan lähinnä pyörimään Annan ja Anskun kanssa ympäriinsä, ettei niiden tarvitsisi olla kauhean kauaa yksin kotona. Minttu pääsikin loppujen lopuksi kehään, kun Senni kaipaili koiraa JH-kilpailuun. En ollut tietenkään varautunut moiseen, eikä meillä ollut mitään näyttelykamoja mukana! Onneksi Inka pelasti tilanteen, ja lainasi Mintulle Islan remmin kehän ajaksi. Minttu esiintyi kauniisti, ja kaksikko voittikin koko kilpailun ollen siis JH1!

Sunnuntaina päätin treenailla omien koirien kehäkäytöstä sateisissa JOAn mätsäreissä. Minttu oli ihan upea oma itsensä, mitä nyt nyrpisteli säälle nenäänsä. Meille punainen nauha, muttei sijoitusta nauhakehissä. Meela taas oli ihan k a m a l a, eikä esiintynyt ollenkaan. Siispä sin ei sijoitusta, kuinkas muutenkaan!


Maanantaina oli taas pentuagi, jossa meille oli jätetty ylläoleva rata, jota tein niin tuolla järjestyksellä ihan irtoamistreeninä, ja sitten erilaisia kieputuksia tuon A:n alla olevan putken ja nelosputken sekä hyppyjen kanssa. Meela oli intoa täynnä, minä en niinkään. Liikaa tuli selvästi koirailtua viikonloppuna, ja muutenkin agilitykiintiö alkaa olla aika täynnä! Kivasti irtosi kuitenkin, ja tehtiin me vähän keppejäkin. Yhden välin ohjurit otettiin kokonaan pois. Projekti rengas aloitettiin, ihan sellaisella maassa olevalla renkaalla tosin.

Tiistaina jaksoin tokoilla vain Mintun kanssa. Tottahan toki siellä satoi räntää, ja sheltti näytti enemmän kuin happamelta. Ei paljon tehtykään, kun sen keskittyminen oli jossain ihan muualla. Vähän seuruuta, jäävät, kaukoja ja tietysti kerran aihetta, luoksareita. Sade selvästi verotti monen koiran luoksetulohaluja, ja Minttukin hidasti! lopussa raville, kun tehtiin ihan alokastasoisia alkuun. Innostin sitä sitten heittämällä namia taakse, ja saatiin ihan säpäköitäkin juttuja aikaiseksi.

Meillä on ongelmana avoimen luokan pysäytys. Tulin siihen tulokseen, että käsimerkki = heittoliike = liian provosoivaa --> koira haukkuu ja kuumuu liikaa. Kouluttajan kanssa jutusteltuani päädyin vaihtamaan käskyn suulliseksi, koska seisominen on Mintulla aika vahva liike. Muutaman metrin matkalla suusanallinen käsky toimikin ihan huikeasti, ja takapalkka varmasti tepsii mainiosti. Tätä työstetään nyt ihan urakalla eteenpäin vaikka kaikkien ruokailujenkin yhteydessä, kun sellaisella kivalla namipelillä hommaan saa intoa ja tekemisen meininkiä.

Keskiviikkotokot Meelan kanssa heitettiin taas maneesilla. Aiheena oli nouto, joten kerta oli meille vähän huono. Ideana oli jatkaa leikkimistä ja lelun kantoa, mutta kuten edelliskertaisesta noutosepustuksestani joku voi muistaakin, sheltti kuumuu ihan kamalasti tällaisesta. Ei me sitten voitu tehdä oikein mitään, ja ohjeeksi sain vain alkaa treenata kotona kapulan ottamista suuhun ja muuta sälää samaan tapaan kuin Mintun kanssa. Kyllä minä kuulema tiedän, mitä teen, jos sain Minttu the kapulanvihaajankin rakastamaan liikettä.

Sen sijaan perehdyin pidemmän päälle tuohon seuruupuoleen ja käsimerkkien häivyttämiseen käännöksissä. Pätevä pentu! Se teki vähän pidempää kaaviota tosi hyvin, ihanat perusasennot ja käännöksissä enää vähän apuja. Pitää vaan olla taas innostumatta liikaa, ettei tule sössittyä näitä liikkeitä ihan kokonaan...

Tehtiin myös paikkista siten, että oltiin kaikki ringissä. Koira jätettiin maahan ja yksi kerrallaan kävimme kiertämässä ringin ympäri. Ja Meelahan pysyi! Tosi jees! Enemmän sille tuotti vaikeuksia pitää kontaktia muiden ohjaajien kulkiessa meidän takaamme, kuin paikkamakuilla yksinään.

Mintun kanssa käytiin Valintatalon parkissa treenaamassa häiriötä. Tästä alkaakin tiukka parikuukautinen rutistus AVO-liikkeisen kanssa, koska... tättärää;
Me mennään Mintun kanssa tokon SM-kisoihin! 9.6 kisataan Kuopiossa joukkuemestaruudesta, ja me ollaan muutaman muun sheltin kanssa shelttiyhdistyksen tokotiimissä. Ihan huippua! Tosin vähän pelottavaa aloittaa avoin luokka siellä, mutta onhan meillä aikaa treenata. Tai ainakin uskottelen itselleni, että me tehdään siellä avo - 5.5 kisoista kun olisi mahdollisuus saada se koulari...

Huikea kevät ja huikea kesä!

2 kommenttia:

  1. mikä ohjelma toi on millä teet noita agilityratakuvia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Agility Blues on ohjelman nimi! Tosin sen saa vaan kokeiluversiona, jossa on rajallinen määrä esteitä käytössä, eikä voi tallentaa (print screen on kova sana) eikä numeroida (tässä photari), mut tyhjää parempi :D

      Poista