sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Pääsiäislomalaiset


Perjantaina  alkoi pieni breikki koulunkäynnistä, ja tässä onkin tullut otettua ilo irti lomailusta kaikin puolin koiraisassa seurassa. Perjantaina oli PoKSin agilitykisat, joissa pyörin talkoolaisena ykkösluokan ajan. Unohdin ilmoittaa Mintun kisaamaan, ja kylläpä harmitti! Illemmalla suunnattiin hallille treenaamaan vähän agilityä, ja sitten vielä myöhäisiltaa Kerubiin ja Pariisin Kevään keikalle viettämään. Voi vitsit, oli kiva päivä se!


Yllä perjantain treeni, jonka Emmin blogista kuvallisena nyysin. Alku on puhtaasti sieltä Kuopion kisoista apinoitu - itse hyllytin tohon toiselle hypylle huonolla ohjauksellani, joten halusin treenata tämän molemmilla koirilla läpi. Mintun kanssa yritin palkkailla merkkauksista kierroilla namialustalla, samoin kepeillä. Tuloksena se, että koira ei voinut keskittyä mihinkään, kun hei keskellä kenttää on ruokaa! Jätettiin ne sitten pois ohjelmistosta, ja homma alkoi sujua mainiosti.

Meelan kanssa tehtiin pätkissä, eli esteet 1-5 ja sitten esteet 9-14. Ihan mieletön kersa! Sen kanssa on merkkauksia treenattu enemmänkin, ja hyvin sujuu. Irtoaa ihan mielettömällä tavalla vaikka nyt tuonne vitosputkeen, ja vauhtia ja varmuutta löytyy takaaleikkauksiin ja muuhun härpäkkeeseen.
Keinua meni kokonaisena ihan itse, joskin vähän piti olla mukana jarruttelemassa. Keppejä ohjureilla, ei olla tehtykään niitä liian pitkään aikaan.


Tänään oli Meelan  alkeistoko, aiheena hyppy ja luoksari. Olimme ensimmäisessä hyppyryhmässä, ja ensin treenailtiin vähän hypyn ylitystä ihan namialustalla. Meela oli niin taitava, että siirryttiin syrjään treenimään seiso-käskyä (jonka se sekoitti liikkeestä maahanmenoon jokusen kerran) ja sivulle kävelemistä. Lopuksi tehtiin uusi hyppy, ja tällä kertaa ihan kokeenomainen ja kokonainen. Arvatkaas mitä? Se oli täyden kympin hyppy! Ihan huikea! Palkkasin sen lelulla, josta Meela riehaantui aivan valtavasti.

Luoksarissa treenittiin ensin sivulletuloja, joissa palkka tuli tottahan toki vain kunnolla suorista ja hyvistä perusasennoista. Sitten aloin hiljalleen pidentää luoksetulon matkaa, tarkoituksenani saada koira pysymään hiljaisena ja perusasennot suorina. Toimi hyvin! Tehtiin pari odottamisharjoitusta, ja loppuun kunnon luoksetulot. Tässä matka oli selvästi vähän turhan pitkä, sillä Meela ehti juostessaan nostella kierroksia ja roiski perusasennon vähän turhan eteen. Se on niin kauhean innokas tekemään, että helposti menee yli ja pitää vähän toppuutella.

Lopuksi vielä läjä kuvia lauantailta, kun koirat pääsivät juoksemaan auratulla pesiskentällä. Kohta siinä voi taas treenata kunnolla!

Pallofailure    
Älykkäitä koiria nuo shetlanilaiset...

4 kommenttia:

  1. Onpa sulla mielettömän hieno koirakatras! :) Nyt ensimmäistä kertaa tänne eksyin, ja suurella mielenkiinnolla lueskelin tekstejä läpi, mukavan analysoivia juttuja kirjoitat. Palaan varmasti ajan kanssa lueskelemaan ja ihastelemaan kauniita kuvia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kiitämme! Hauska kuulla, että tästä on iloa muillekin :D

      Poista