torstai 26. huhtikuuta 2012

A-team iskee jälleen


Kuten kuvasta voi varmaan arvata, meillä oli pentuemiitti!
Fanny matkusti pariksi yöksi tänne Joensuuhun kyläilemään, ja mehän otettiin porukalla ilo irti tästä reissusta. Käytiin koko pesueen kanssa treenaamassa agilityä, ja ilman Inkaa & Islaa vähän tokoakin.

Palataan kuitenkin hetkeksi päivään ennen vieraita, ja Napakan lauantaisiin agimölleihin. Juoksin siellä molemmilla koirilla radat, Meelalla pentuluokan ja Mintulla sekä mölli, että kisaradan. Ilmoitin molemmat koirat radoille kerran - mahdollisuus oli valita useampikin rata, mutta eihän me nyt sellaisia tarvita, kun osataan muutenkin ;)

Vaan mitäpä sitä turhaan jauhamaan, kun meillä on näitä Emmin kuvaamia videoita tarjolla!Yllä Meelan rata. 0vp, ajassa hävittiin hieman voiton vieneelle bordercollie Pinnalle, joten kakkosiksi tällä lopulta päästiin.


Ja siinä Mintun möllirata. 5vp kontakteilta (jotka täytyy ottaa tehosyyniin, vaikka olevinaan olen kyllä kovasti treenannut!) ja siinä se. Kisarataa en edes kehtaa laittaa, se on hirveä! Koira ei mennyt putkeen, meni sitten täysin epäloogisesti puomille, ei mennyt keppejä ja itse ohjasin tosi urposti, joten siinä ei ole mitään nähtävää. Tai okei, huumoripuolena ehkä menee, mutta annetaan teidän nyt kuvitella, että me osataan edes jotakin.

Illalla saapuivat sitten Fanny, Bella ja Noona. Mistään huimasta jälleennäksemisen riemusta tuskin voidaan koirien kohdalla puhua, mutta  kaikki ottivat toisensa hyvin vastaan ja ilta meni oikein rauhallisissa merkein. Hauska oli huomata, miten paljon samanlaisia piirteitä shelteistä löytyi niin sisaruksina kuin äiti-tytär puolellakin. Ainakin Noonan ja Islan ilmeet on tosi minttumaisia, ja Mintulla ja Noonalla on varsin pirteänä yhteisenä piirteenä myös varsin herkkä äänenkäyttö... Voitte vaan kuvitella, millainen meininki välillä oli, kun Noona päätti pöhistä rotille, ja Minttu oli ihan varma, että kyseessä on pakko olla jotain ihan kamalaa.

Sunnuntaiksi olin varannut meille hallin Napakalta. Inka tuli jo aamusta Noljakkaan, ja ennen lähtöä räpsimme vähän seisotuskuvia ja yhteisposeja tytöistä. Myös Noora liittyi Pinnansa kanssa porukkaan, ja vetikin meille ihan kivat treenit hallilla!

Tarkoitus oli laittaa joku koostevideo pentujen agilitystä, mutta koska olen saanut käsiini vain Meelan suorituksen, niin mennään sitten sillä.Tuollaista rataa tehtiin, siinä oli harjoittelussa monenmoisia ohjausjuttuja aina niistosokkarista päällejuoksuun. Meela oli tosi pätevä, vaikka tuota päällejuoksukohtaa saatiin aika monta kertaa harjoitella, ennen kuin pentu tuli mukaan kunnolla.

Itse en jaksanut Minttua treenata, mutta Fanny teki saman radanpätkän tyttöni kanssa. Kiva pari, katsellaan jos ne saisi joskus kisakentällekin kahdestaan... ;)
Todettiinkin, että Mintusta on tullut ihan huikea tässä vuoden sisään. Se haukkui, oli nopea, teki hyvin ja innoissaan koko ajan. Ihan uusi vaihde agilityssä, ja vaikka se ilmeisesti johtaa kontaktien roiskimiseen, niin treeniä vaan sinne ja olen tyytyväinen!

Myös Noona ja Isla ovat mainioita pikku agilitykoiria. Islan treenejähän olen saanut seurata koko vuoden, sillä olemme Inkan kanssa peräti kahdessa samassa agilityryhmässä. Noona vastasi kaikkia videoiden perusteella muodostamiani käsityksiä, ja voi vitsit miten innolla odotan sitä päivää, kun pikkutrikki starttaa kisakentillä!

Treenien jälkeen käytiin vielä kävelyttämässä koiria, ja kuvamateriaalia siltä reissulta syntyikin ihan kiitettävästi.

Maanantaina käytiin treenilöimässä tokoa. Omillani perussettiä noutoharjoitteineen, seuraamispätkneen ja avo-treeneineen. Mintulle extrmehäiriöisiä paikkiksia, kunhan se rauhoittui. Ruutu ja merkki pitää otaa tehosyyniin. En jaksa näitä treenejä pahemmin puida, ihan kiva oli, paremminkin olisi voinut mennä!

Sitten olikin jo vieraiden aika lähteä ajamaan kohti etelää, olihan kello jo siinä kuuden kieppeillä iltasella. Loppuun saatte vielä kuvia meidän sunnuntain iltalenkiltä, johon koiraporukasta osallistuivat Minttu, Meela, Noona, Pinna, Hupsis ja Bogi. Varsinkin paimenilla oli ihan superkivaa, ja kyllä oli väsyneitä koiria illalla!

Kiitoksia Fannylle vierailusta, oli mukavaa! Muutaman viikon päästähän me taas isketään shelttiporukka yhteen, tällä kertaa agi-tokoleirin merkeissä.


Kaikki kuvat eivät päässeet blogintäytteeksi!
Lisää minun ottamiani kuvia
Lisää Inkan ottamia kuvia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti