tiistai 15. toukokuuta 2012

Meelan möllitoko

Tänään käytiin treenikauden päättäjäisissä korkkaamassa Meelan ura möllitokojen saralla. Ihan ei mennyt putkeen, mutta paljon treenaamisen aihetta löytyi noin tulevaisuutta ajatellen! Mitäpä tässä turhia turisemaan, annetaan pisteiden ja koottujen selitysten puhua puolestaan.

Luoksepäästävyys - 10  Täysin arvosanansa arvoinen, vaikkei tuomari koiraan (harmi kyllä!) koskenutkaan.
Paikalla makaaminen - 0 Vieraat koirat, liike, toisessa kehässä tapahtuvat liikkeet ja kehän ympäristössä liikkuvat lapset varmasti saivat melko pitkälti aikaan sen, että Meela nousi ehkä puoli minuuttia paikallaan maattuaan. Lisää häiriötreeniä meille paikkikseen aivan ehdottomasti! Pitäisi jaksaa raahautua muihinkin tokoihin, niin saisi paljon vieraita koiria viereen makaamaan.
Seuraaminen kytkettynä - 9 Alku tosi jees, käännökset aivan superhyvät! Täyskäännöksiä pitää treenata, samoin juoksua. Tällä kertaa pieni sheltti pomppi vieressäni tasajalkaa ja komensi haukkuen... Viimeinen perusasento jäi ottamatta ja loppua kohti kontakti karkaili muutenkin, eihän me olla pitkiä seuraamisia Meelan kanssa edes tehty.
Seuraaminen taluttimetta - 8 Sitä samaa kuin edellinen, kenties hieman suuremmalla haahuilulla ja keskittymisen rakoilulla höystettynä.
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä - 10 Itse olisin antanut ehkä ysin, koska omaan makuun maahanmeno ei ollut tarpeeksi säpäkkä ja näyttävä. Seurasi hyvin, meni ensimmäisellä käskyllä hieman hitaanlaisesti, eikä ennakoinut perusasentoa.
Luoksetulo - 0 Ei yksinkertaisesti kestänyt jäädä odottamaan paikoillaan. Tähän syynä ilmeisesti Meelan takana kävellyt koirakko, jota pentu oli kuuleman mukaan kytännyt ja minun mentyä kauemmas paineistunut niin, että lähti perään. Kaksi kertaa epäonnistuminen, sitten tajusin huikata että meetkö pois sieltä koiran takaa, ja tehtiin lyhyemmällä matkalla ihan onnistunut luoksari loppuun! Mutta taas kerran lisää häiriötreeniä tuohon jäämiseen, ties mitä voi kokeessa tulla vastaan.
Seisominen seuraamisen yhteydessä - 9 Tosi napakka seisominen ja hieno seuruu. Piste lähti perusasennon ennakoinnista, mihin ollaankin tässä puututtu jo useampaan kertaan. Plussaa siitä, ettei tällä kertaa tarjonnut istumista seisomisen sijaan!
Estehyppy - 9 Lähti ekalla hypylle, jes! Seisahtui nätisti esteen taakse, hieman steppaili kun tulin sivulle ja ennakoi perusasennon, mistä siis pisteen pudotus.
Kokonaisvaikutus - 9 Meinattiin ensin saada kymppi, mutta sitten tuomari muisti sheltin räkyttämisen ja alensi pisteellä. Liikkeiden välillä komentaminen ehdottomasti kitkettävä pois, eihän tuollaista kuuntele kukaan edes korvatulpat korvissa!

Tällä rävellyksellä pisteitä huikeat 125, tuloksena ALO3 ja sijoittuminen 10/10! Ei voi muuta kuin nousta ylöspäin, ja ihan kiva aloitus meidän tokoiluille! Katsellaan, jos nuo ääntelyt, paikallaolot ja ennakoinnit saisi vielä hoidettua pois, niin sehän olisi ihan kisakuntoinen koira. Muutenkin näkyi kyllä, ettei olla pahemmin pitkää treeniä ja useita liikkeitä otettu putkeen, ja vaikka namia aina välillä Meelalle annoinkin, ei se enää loppua kohden jaksanut keskittyä ja tehdä parastaan. Kyseessä on kuitenkin nuori koira, ja meidän treenimäärään nähden se on aikas huima tyttö.

Viikonlopun agi-tokoleireilystä tulossa postaus jossain tulevaisuudessa, piti vain heittää nää tokojutut alta pois etteivät pääse kerääntymään!

1 kommentti:

  1. Hienostihan se ekaksi möllitokoksi meni ;) Meela kuulostaa ihanalta sheltiltä, Teppo lähettää kovasti terveisiä!

    VastaaPoista