maanantai 7. toukokuuta 2012

Mitä tapahtui Mintun tokolle?

5.5 paineltiin Poksin hallille hakemaan sitä vikaa ykköstä ja teekooyks tähän kouraan, kiittimoi.
Ei mennyt niin kuin Strömssössä, ei tosiaankaan.

En tiedä, mikä meni vikaan - sää oli sateinen, maa täynnä hajuja, piha märkä. Mutta ei se nyt ole hyvin koulutetulle koiralle mikään syy olla toimimatta! Koira osaa alokasluokan liikkeet vaikka päällään seisten, miksei se nyt toiminut? Ehkä jännitin liikaa (en mielestäni), liian vähän, virittelin liian huonosti, juoksut on tulossa ja planeetat väärässäpositiossa koiran toimimisen suhteeseen. Joopajoo, selitellä aina saa, mutta ainakin yksi asia on fakta: se koe oli ihan täysi fiasko eikä tavoittanut koiran osaamistasoa mistään kohtaa.

Hallilla oltiin hyvissä ajoin ja hyvällä fiiliksellä, jotta koira tottuisi paikkaan. Paikkis oli hallissa, jossa ollaan treenattu agilityä ja muutama paikkis, käyty mätsäreissä ja muuta liibalaabaa. Koira jää paikalleen, odottaa hetken, nousee. Kävelee ilmeellä sori kyl mä tiiän ettei nousta kun sanotaan "odota" ja alkaa kaivella nameja maasta. Tuijotan hermostuneena liikkuria, saanko kytkeä tuon idiootin, joka himmailee muiden koirien edessä häiriten niitä? Ikuisuudelta tuntuvan ajan jälkeen tuomari käskee minun kytkeä edelleen nameja maasta tonkavan koirani.

Ei se haittaa, yksi liike nollilla, meillä on monta mahdollisuutta onnistua. Eilen tehtiin hyppyä pihalla, se oli upea. Koira on viritellessäni mukana, näytän sille nameja ja sitten mennään ensimmäisinä kehään. Heti sanottuani liikkurille olevani valmis, tippuu kontakti. Seuraa! ja koira lähtee mukaan sen näköisenä, ettei sille ole koskaan opetettu liikettä. Ei hätää, pysähdys, uusi käsky ja liikkeelle. Kontakti tippuu, motivaatiota työn tekemiseen ei näy, vaikka miten yrittäisi pälyillä. Se tuijottaa metsään, tuomaria, muita koiria. Ei ota perusasentoja (Minttu ottaa ne aina) ja haahuilee. Eipä siinä, saadaan me seiska.

Toiveikkaana lähden hihnatta seuraamiseen. Tämä on meillä aina parempi kuin remmin kanssa, ehkä tämä nyt lähtee kulkemaan. Seuraa, koiraa ei kiinnosta, liike seis. Ilmoitan tuomarille, että eiköhän meidän koe ollut tässä. Ihan turhaa tehdä koiralla, jota ei vaan kiinnosta, jonka ajatukset on ihan muualla kuin tokon vääntämisessä ja se ei edes kuuntele, mitä sille sanon.

Jälkikäteen kehän laidalla treenikaverit sanovat, että se oli oikea päätös.

Jostain kumman syystä minua ei oikeastaan edes harmita. Enemmän olisi kismittänyt, jos koe olisi mennyt muuten ihan ok, koira vaikka haukkunut läpi suorituksen ja tullut kakkostulos ihan typeristä virheistä, kuten viimeksi. Nyt se vaan ei toiminut mistään kohti ja sillä hyvä.

Ehkä Mintussa on vain kaksi kisavaihtoehtoa - se tekee täysillä ja niin upeasti kuin vain osaa, tai sitten se ei tee ollenkaan. Kisatilannetta pyöriteltyäni en saanut siitä juuri mitään irti.
Jos tästä jotain positiivista pitää hakea, niin ainakaan meidän ei tarvitse startata kesäkuussa avoimessa. Me tehdään se sit syksyllä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti