torstai 12. heinäkuuta 2012

Lahti

Viikkomme Lahdessa oli varsin tapahtumarikas ja koiria pullollaan. Ei meille riittänyt se, että talossa asui jo valmiiksi kaksi koiraa ja sheltit olivat kyläilemässä, vaan viikonlopuksi saimme vielä kolmen koiran vahvistuksen laumaan. Isokin porukka tuli kuitenkin hienosti toimeen, ja ilta oli aivan loistava!

Tiistaina kuitenkin suuntasimme agilitykentälle shelttien, Maija koirien sekä Sandran mitteleiden kanssa. Pakko sanoa, että kylläpä oman seuran halli tuntui luksukselta tähän verrattuna; hevosmaneesin pohja oli todella raskas juosta, esteet piti raijata ulkona olevasta varastosta, eikä kontakteissakaan ollut pyöriä. Onneksi on oma halli! Niin, ja ilmastoitukin vielä, maneesi oli aika tukalan kuuma ja tunkkainen treenipaikka.

Ratamme oli hieman sovellettu versio agirodussa nähdystä radasta, ja minä sain yksityisopetusta mm. saksalaisen kanssa, aina kun ei vaan voi osata. Milloin olin liian hidas, milloin liian nopea, mutta hei, eikö sen pitäisi riittää, että koira selvisi kohdasta vaikkei itse ohjauskuvio ihan oppikirjoista ollutkaan?

Meela teki hommia lähinnä Maijan kanssa, sillä olin luvannut taloutemme vimmaisimman agilitykoiran testiajoon. Pätevästi toimi vieraankin kanssa pienillä pätkillä!

Minttu taas joutui ohjaajansa törttöilyjen kohteeksi, mutta onneksi tuo koira on anteeksiantavainen ja rakastaa agilityä siinä mittakaavassa, ettei parin kohdan hinkkaaminen haittaa sitä ollenkaan. Vieras keinu ja muut esteet toimivat hyvin, teki ihan superkivat kepit ja oli muutenkin mainio! Ainoastaan tiet oli vähän laajoja, mutta siitä lienee syyttäminen taas koirakon kaksijalkaista osapuolta.


Keksiviikkona saimme luvan osallistua tokokoulutukseen. Mukaan pääsi tällä kertaa vain Meela, joka toimi kuumasta päivästä huolimatta hyvin. Tehtiin jääviä kokeeseen tähdäten, ja Meela teki ne tosi kivasti! Hieman hidas maahanmeno, mutta kuitenkin ripeä ja täsmällinen. Varmasti tuo kuumuus melko lailla verotti pienen koiran jaksamista. Hurjasti se sai kouluttajalta kehuja, ei kuulema kovin usein tule vastaan yhtä työintoista ja reipasta pientä shelttiä!

Torstaina Meela pääsi takaisin Nummelaan uusien shelttitovereidensa luokse. Se oli innoissaan menossa heti autolta oikealle ovelle, taisi olla ihan mukava viikonloppu takana! Perjantaina pikkusheltti suuntasikin taasen Viron suunnalle.

Tällä kertaa juhlimme molempien päivien PN4-sijoituksia! Onneksi serti haettiin jo edeltävänä viikonloppuna, sillä tämänkertaisilla tuloksilla sitä ei olisi herunut.

Good size. Good body proportion. Needs more body subs?. Head ok, but narrow muzzle. Excellent earset. Excellent topline & neck. Straight upperarm. Excellent tailset. Blue color, with reddish spots, moving ok.

8.7.2012, Luige - Lidija Oklescen - JUN ERI3 PN4

Toisen päivän arvostelusta en harmi kyllä osaa mitään sanoa, kun se on kirjoitettu ilmeisesti viroksi.


Viikonloppu sujui sukkelasti ilman sen suurempia aktiviteettejä. Minttu on siitä kiva koira, ettei se vaadi ihan hirveästi toimintaa, vaan tällaiset rauhalliset, koirakavereiden ja lenkkien parissa vietetys viikonloputkin toimivat loistavasti.


Kaikenkaikkiaan loistava viikonloppu, kiitoksia kaikille siihen osallistuneille!

1 kommentti:

  1. Ihana blogi sinulla! Liityin lukijaksi, liitytkö sinäkin minun? :)
    www.lemmikkinimun.blogspot.com

    VastaaPoista