sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Maaningan tokokoe

12.7 startattiin Lagunan nokka kohti Maaningan iltakisoja. Tuomariksi oli valittu Erkki Shemeikka, joka aiempien kokemusteni mukaan sopi loistavasti Meelan ensimmäisten tokoilujen tuomariksi. Mukana oli myös Isla, joka niin ikään starttasi tokouransa.

Ilta osoittautui säätiedotuksista huolimatta sateiseksi, mutta onneksi kaatosade lakkasi ennen alokasluokan alkua. Paikalle alkoi kuitenkin kerääntyä runsain mitoin ties mitä lentäviä pörriäisiä, joita Meela tykkäsi jahdata. Näin jo mielessäni kauhukuvat siitä, miten Meela napsii ötököitä kesken paikkamakuun tai seuraamisen, mutta onneksi spekulointini osui tällä kertaa harhaan.

Meelan kanssa oli mukavaa kisata. Se piti huolen siitä, että kaikilla oli hauskaa; jopa tuomari hymyili pikkusheltin aivoituksille muutamaan otteeseen kokeen aikana. Kisasuorituksen edetessä se vain kuumui entisestään, eikä missään vaiheessa tullut mieleenkään lahnailla. Sisarestaan Islasta se eroaa huikeasti siinä, että Isla on tässäkin todella asiallinen ja aikuismainen, Meela energinen ja lapsekas. Liikkeisiin piti lisäillä vähän omaa ekstraa, ja komentaa siinä sivussa ohjaajaa joko a) palkkaamaat tai b) siirtymään asioissa eteenpäin, pelkkä odottelu on tylsää.

Pisteet jakautuivat seuraavasti:

Luoksepäästävyys 10 - Meela oli tosi varmana vierellä, vaikka tuomari tuli melko rajuin ottein kopeloimaan hampaita ja ravistelemaan shelttiä.
Paikalla makaaminen 0 - Minuutin kesti, mutta sitten tuli tylsää ja lähti hiipimään luokseni.
Seuraaminen kytkettynä 8 - Pomppi juoksuosuudessa, eikä selvästikään oikein hoksannut että hihnassakin voi seurata.
Seuraaminen taluttimetta 8,5 - Äskeistä maltillisempi ja parempi esitys, vähän hyppi muistaakseni. Hienosti otti perusasennot kuitenkin!
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 0 - Hieno seisominen.
Luoksetulo 9 - Näitä pisteitä en tajua! Tuli kuin raketti, haukahti singotessaan ilmojen halki sivulle, eikä malttanut enää ottaa edes perusasentoa.
Seisominen seuraamisen yhteydessä 8 - Alussa jäi haistelemaan maata, lähti kuitenkin lopulta mukaan ja teki hienon seisomisen. Ennakoi perusasennon menemällä maahan... :D
Estehyppy 0 - Reagoi heti, kun sanoin liikkurille olevani valmis. Lähti esteelle, tajusi esteen edessä että hetkinen, ei tämä ollutkaan hyppykäsky, ja kiersi sievästi esteen ympäri asettuen sen taakse seisomaan. Voin kertoa, että oli sekä tuomarilla että ohjaajalla naurussa pidättelemistä!
Kokonaisvaikutus 8 - Tänään vähän liikaa turhaa sähläämistä, iloinen koira kuitenkin.

111p. ALO3 sij. 13/13

Isla sen sijaan korkkasi uransa hienosti ALO1 tuloksella ja sijoittumalla kolmanneksi. Onnea Isla ja Inka!
Mekään ei tämänkertaisesta sähläämisestä lannistuttu, vaan kalenteriin on merkattu jo parit muut tokokokeet syksylle...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti