sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Paarti for Matipati!

Voi Pötkö!
Meelan viime kokeen jälkeen soitin ja varasin koepaikkaa ensisijaisesti Meelalle. Koska langan päässä oli tuttu toimitsija, kyselin, kannattaisiko minun hänen mielestään ilmoittaa myös Minttu mukaan. Vastaus oli, et jos yhtään tuntuu niin anna mennä. Ja minähän ilmoitin.

Viikko sitten tiistaina olimme möllitokoilemassa. Minttu oli innoissaan, moikkaili tuomarit, liikkurit ja hösläsi turhia. Myös ohjaaja oli kohtalaisen kujalla kaikesta ja tämä yhdistelmä toi meille surkean AVO0-tuloksen ja kasan nollia tulospaperiin. Minttu ei pysähtynyt luoksarissa, ei lähtenyt kapulalle ensimmäisellä käskyllä, ei tehnyt kaukoja pitkältä välimatkalta ja kesän alussa sen paikkis oli ihan palasina.

Epätoivohan siinä oli iskeä, mutta laadin sotasuunnitelman nimeltä "avoliikkeet viikossa joten kuten edustuskuntoon". Pohjalle saatiin ehkä viidet treenit, ja siinä ajassa tapahtui mitä?
Luoksariin vaihtui käsimerkki. Kaukot alkoivat toimia. Seisominen ei enää valunut ja noutokin alkoi olla kunnossa. Mutta toimisiko kaikki tämä kisatilanteessa, jossa Minttu on viime syksyn hallikokeen jälkeen paineistunut valtavasti?
Sen näkisi vasta kisapäivänä.

Avoimeen oli Tuire Marjamäen tuomaroitavaksi ilmoitettu seitsemän koirakkoa, joista yksi oli poissa. Minttu starttasi ensimmäisenä.

Paikalla makaaminen 10
- Voi jehna! Minttu veti heti kehässä kisafiiliksen päälle, oli skarppina ja rauhallisena. Ihan huikea suoritus, jos muistelee vaikkapa kesäkuisia SM-karkeloita.
Seuraaminen taluttimetta 8,5 - Vähän turhan väljää tuomarin mielestä, käännöksissä valui kauemmas.
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 10 - Varmaa laatua.
Luoksetulo 7 - Stoppi oli hieman hidas, mutta pääasia, että koira teki sen! Kokonaisena liikkeenä ei oltu tätä "uutta luoksaria" edes tehty, joten huippu suoritus.
Seisominen seuraamisen yhteydessä 8 - Ennakoi perusasennon.
Noutaminen 7 - Haukahteli mennessä, lähti kapulan kanssa moikkaamaan liikkuria ja palautti pähähtäen ravilla. Mutta tosi hienosti lähti!
Kauko-ohjaus 8 - Jouduin antamaan kaksoiskäskyn alussa, kun kontakti tippui ja koira tiiraili ihan muita maisemia. Muuten 10 arvoinen liike.
Estehyppy 8 - Haukaheli, muuten hyvä.
Kokonaisvaikutus 8,5 - Vähensi haukkumisista, muuten kivaa menoa.

166,5 pistettä, AVO1 ja sijoitus 2/6!

Ihana Minttu! Yllätti minut ja monen muun ihan totaalisesti iloisella tekemisellään ja touhuilullaan. Seuraavaksi syvennymme treenaamaan voittajan liikkeitä, ja ehkä meidät ensi vuoden kesäkaudella taas näkee tokokentillä. Hallikokeisiin kun en halua Mintun kanssa enää lähteä, ettei tässä kokeessa luotu hyvä muistikuva tokoilusta taas hajoa ihan totaalisesti.


Mintun suorituksen jälkeen kaivoin Meelan autosta. Voi, kun olisin tajunnut ilmoittautuessa sen, että ennen kisoja Meela olisi hoidossa vanhemmillani. Veljeni oli hoitanut ulkoilutukset, joten kovin pitkiä lenkkejä ei oltu tehty, mikä näkyi välittömästi koirassa. Meela oli käsiin räjähtävä dynamiittipötkö jo alueelle tultaessa, kehässä se sitten karkasi käsistä ihan totaalisesti. Meidän suorituksen aikana vieläpä tuuli ihan kamalan paljon, en ollut kuulla liikkurin ohjeistusta laisinkaan. Kehänauhoina toimineet muovinauhat paukkasivat maata vasten, Meela pelästyi ääntä paikkiksessa, ja tämä tilanne heijasteli koko meidän suoritukseen.

Luoksepäästävyys 10 - Antoi katsoa jopa hampaat.
Paikalla makaaminen 0 - Jäi varmana paikoilleen, mutta ehkä puolentoista minuutin kohdilla takaa pauhakti kovaa kehänauha, mitä Meela säikähti ja paukkasi oitis pystyyn.
Seuraaminen kytkettynä 9 - Oikein kivaa, ei muistaakseni edes kuumunut pahasti.
Seuraaminen taluttimetta 7,5 - En tiedä mitä tapahtui, mutta Meela sekosi ihan totaalisesti kun hihna irtosi. Se hyppi, haukkui ja edisti koko ajan. Teki kyllä perusasennot ja kulki mukana, mutta ihan kamalaa säätämistä se oli alusta loppuun. Parin päivän aikana patoutunut energia ilmeisesti lähti purkautumaan tässä, eikä koira jaksanut enää yhtään keskittyä.
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 10 - Varmaa laatua.
Luoksetulo 10 - Tosi hyvä!
Seisominen seuraamisen yhteydessä 8 - Luoksari keräsi virtaa sen verran, että valmisteleva osuus oli aika kamalaa katsottavaa...
Estehyppy 9 - Tässä oli katastrofi! Hyppy oli lähellä koko ajan paukkuvaa kehänauhaa. Meela ei halunnut tulla kanssani esteelle, vaan juoksi ympärilläni haukkuen ja nauhaa tuijottaen. Meinasin jo nollata koko liikkeen, mutta kyykistyttyäni maahan sain Meelan syliin ja nostin sen perusasentoon vierelleni. Siitä hyppy meni ihan hyvin, liikkui hieman sivuun minun palatessani sivulle.
Kokonaisvaikutus 6,5 - Tässä tuomari vähensi rankasti tuosta perusasentoon nostamisestani, se kun ei kuulu tokokokeeseen ;D Oli kuitenkin iloinen, että saimme hyppyliikkeen tehtyä ja kehui koiraa. Näkyi kuulema selvästi, että se otti paljon häiriötä nauhoista ja kovasta tuulesta.

Pisteitä 148,5 ALO2 sijoitus 4/6

Meelan kanssa palataan kisakentille vielä hallikaudellakin, jahka jostain lähikaupungista joku koe löytyy. Toivottavasti saataisiin se ykkönen vielä tänä vuonna kasaan!

Kisojen jälkeen käytiin vielä koirien kanssa porukalla pieni metsälenkki, ja merlet rälläsivät hyvän tovin kahdestaan kentälläkin. Virtaa löytyi varastoista vielä senkin jälkeen, ja vasta pitkä iltalenkki ja siellä hepulointi ovat ehkä vihdoin viimein täyttäneet kaksikon toiminnantarpeen tältä päivältä.

4 kommenttia: