maanantai 29. lokakuuta 2012

11 kysymystä ja vastausta


Olen koko viikon halunnut saada hyvän syyn leveillä puolitoistavuotiaalla sheltilläni bloginkin puolella, ja Maija sen minulla ystävällisesti tarjosi!
Kuva on eiliseltä, kun kävimme Annan kanssa ottamassa poseerauskuvia shelteistä. Mintusta ei harmi kyllä tällä kertaa saatu yhtään kuvaa, jossa se olisi säädyllisen näköinen. Toivon mukaan lähipäivinä saisi siitäkin otettua!
Mutta eikös vaan oo aika nasevan näköinen toi kakara nykyään? Alkaa olla turkinkasvatuskin hyvässä vaiheessa.

Mutta niin, se pointtihan oli tämä haaste. 11 kysymystä, haasta porukkaa ja keksi itse kiva setti kysymyksiä siihen sivuun.
 •  Kun katsot viiden vuoden taakse, näätkö itsesi tässä koira-ja elämäntilanteessa? En ihan ymmärtänyt kysymystä, siis taaksepäin? Viisi vuotta sitten vasta suunnittelin Mintun hankkimista, elin siinä uskossa että vähän käytäs näyttelyissä ja sit kouluttelisin sitä kivasti ehkä jossain arkitokoryhmissä. Joo ei mennyt ihan niin kuin piti, mutta en hirveän pahoillani ole tapahtuneesta kehityksestä koiraharrastuksen suhteen. Jokin kaukainen haave ehkä, mutta ei todellakaan ihan tällaista.
 •  Lapsuutesi haaverotu? Saksanpaimen, jostain kumman syystä sekarotuiset ja tottahan toki dalmatiankoira. Vanhemmiten haaveilin belgistä (voihan Koirahullun päiväkirjat!).

 • Koiralajeista oma suosikkisi?Paha! Ehkä agility. Ihan jo siksi, että tässä lajissa tunnelma treenikentällä on aina syystä tai toisesta eri. Olkoonkin, että turhaudun noin miljoona kertaa enemmän agilityssä kuin tokoillessa, kun oma motoriikka ja hahmotuskyky varsinkaan eivät aina natsaa koiran kanssa yksiin.
 • Koirasi suosikki harrastuksistanne? Veikkaan, että molemmat vastaisivat sen olevan agility. Pitävät kyllä valtavasti myös tokosta, joten raja on hiuksenhieno.
 • Onko sinulla jotain salaista ja "noloa" koirarotua, mitä ihailet? Pomeranian! Villakoira. Saan tosin pitkiä katseita osakseni jo pelkällä "mulla on näitä shelttejä"-toteamuksella, joten ehkä nämä pikkufifit yleensä on vähän noloja tai jotain.
 • Missä sinuun tulee panostaa koiran omistajana/kouluttajana? Että tajuaisi aina lopettaa ajoissa, pohtia koiran näkökulmaa asioihin ja hakea sille loogisimmat ratkaisut tilanteisiin. Pitkäjänteisyyttä voisi kehittää, ja oikeasti sitä malttamista treenata jotkut pidemmät projektit tasaisesti ja suunnitellusti loppuun asti. Esim. tunnari on sellainen, jota en vaan jaksa tehdä, vaikka oikeasti pitäisi, että päästäisiin joskus eteenpäin.
 • Vahvuutesi koirien kanssa? Ehkä tapani suhtautua asioihin huumorilla. Koirien kanssa et voi ikinä ottaa asioita turhan vakavasti, tai ei tule mistään mitään. Koen myös olevani ihan hyvä lukemaan niitä ja varmasti myös intoni oppia ja vastaanottaa uutta tietoa lasketaan vahvuudeksi.
 • Onko päiviä, kun sinua harmittaa ainainen touhuaminen koirien kanssa? Kokonaisia päiviä... ei. On hetkiä, mutta yleensä loppujen lopuksi nimenomaan koirat ovat niitä, jotka piristävät keskellä pahinta väsymystä ja jaksamattomuutta.
 • Onko teillä lajeissanne sää-tai pakkasrajoitusta? Entä arkisessa lenkkeilyssä tmv? Pfft ei! Okei, itse olen aika mukavuudenhaluinen, enkä esimerkiksi treenaa ulkona jos sataa mummoja taivaalta ja puut lähtee lentoon. Lenkillä kuitenkin käydään aina, oli sää kiva tai ei. Nyt, kun on lämmitetty halli käytössä, eivät talvipakkaset rajoita agilityn treenaamistakaan.
 • Kuinka paljon eläimet aiheuttavat sotkua ja siivottavaa asunnossa? Kuinka usein? Meillä on neljä koiraa ja seitsemän rottaa, joten varsinkin näin rapa-aikaan sotkua tulee paljon. Itse olen aika kova siivoamaan hiekkoja ja karvatuppoja, ja nyt olen jokusen viikon ajan imuroinut kerran tai kaksi päivässä. Muuta sotkua noista harvemmin tulee.
 • Haaveiletko muista eläimistä koirien lisäksi? Meillä on niitä rottia, jotka on tosi jees. Yksi haavelemmikki on fretti, mutta rottien takia sitä ei tule meille moneen vuoteen. Hevonen on myös yksi lapsuudesta asti haaveissa ollut asia, mutta kaiken realistisuuden nimissä siihen ei tule raha tai aika riittämään ikuisuuksiin.
Tässäpä omat kysymykseni seuraaville haastetuille:

1. Jos sinulla olisi mahdollisuus muuttaa yksi asia koiraharrastuksessa/koirien ympärillä pyörivässä toiminnassa, mikä se olisi?
2. Miten koet vuosien varrella kehittyneesi koiranomistajana? Ovatko asenteet ruokintaan, kasvatukseen, harrastuksiin tai kilpailutoimintaan muuttuneet?
3. Jos koirasi olisivat ihmisiä, millaisia persoonia ne olisivat?
4. Millaista aktivointia perus päivänne sisältää? (mukaanlukien esim. aktivointilelut, leikkihetket jne)
5. Omituisin kuulemasi kommentti koiristasi tai harrastuksestasi?
6. Millaisia tavoitteita asetit vuodelle 2012 ja ovatko ne tähän mennessä täyttyneet?
7. Mitkä kolme asiaa hankkisit koirallesi, jos raha ei olisi este? (esim. treeniliivi tai agilitykepit käyvät hyvin, vaikkeivät suoranaisesti koiralle olekaan)
8. Koiraharrastus on täynnä iloa ja erilaisia tunteita. Milloin on nolottanut?
9. Mikä on ollut haastavin asia opettaa koirallesi?
10. Uskotko seuraavan koirasi olevan samaa rotua kuin nykyisesi?
11. Miten palkkaat koiraasi?

Haastan vaikkapa seuraavat:
Katimon Meyja, Kooikertrio, Toivotonta menoa, Viimahännät, Bogi & Cnut sekä Tinja! Kuka tähän muka saa 11 keksittyä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti