sunnuntai 30. joulukuuta 2012

2012

Kuten yleensä, kulunut vuosi on jälleen kerran ollut valtavan tapahtumarikas ja mielenkiintoinen! Paljon ehdittiin koirien kanssa tehdä ja saavuttaa, mikä osaltaan toi ensi vuodelle entistä suurempia tavoitteita. Aina on varaa kehittyä ja tehdä jotain paremmin, toivottavasti myös ensi vuoden lopussa saan todeta saman, minkä viime ja tänä vuonnakin: paljon on opittu!

Ensimmäiset kuukaudet vietimme treenikentillä ja parissa näyttelyssäkin. Meela hylkäsi pentukehät ja Minttu keikaroi pariin otteeseen arvosteltavana. Osallistuimme Napakan agilitypäivään ja tältä ajalta löytyy hurjasti videoitakin! Meelan kanssa koko alkuvuosi oli melkoista haparoimista asioiden suhteen, kun Mintun jälkeen piti opetella toimimaan täysin erilaisen koiran kanssa. Sain jatkuvasti yllättyä siitä, miten loistavasti meillä natsaa yhteen ja iloita onnistumisista.


Isona osana alkuvuotta oli myös valmistautuminen Viron näyttelyreissulle. Matka oli sekä minulle että matkatovereilleni ensimmäinen ulkomaan näyttelymatka, puhumattakaan sitten ilman kenenkään kokeneemman apua matkustamisesta!
Kaikki sujui kuitenkin hyvin ja reissu oli kaikkine pikku kommelluksineen ikimuistoinen - Meela julistettiin rotunsa parhaaksi, ja se keräsi kasaan koko näyttelyviikonlopun aikana kaksi junnusertiä. Menestystä riitti muullekin matkaseurueelle. Sertien lisäksi reissu poiki varsin suuren innon järjestää jotain samankaltaista myös ensi vuodelle... ;)

Toukokuussa Meela aloitti möllitokoilut.
Lisäksi käväisin pikkusheltin kanssa Suvi-Kareliassa kirmailemassa junnuluokassa, tuloksena luokkavoitto SA:lla ja seuraavana päivänä EH.
Kuukauden hauskin juttu oli kuitenkin Kiteen leiri, johon osallistuimme reilun kokoisella joensuulaisporukalla. En ollut aiemmin ollut koirineni leirillä, ja muutaman päivän ahkera treenailu oli paitsi uuvuttavaa, myös valtavan hauskaa. Ensi vuonna ehkä panostan sisämajoitukseen hyisten teltassa vietettyjen öiden jälkeen, mutta jotain vastaavaa on ehdottomasti saatava ohjelmistoon myös 2013!

Kesäkuun ohjelmistoon kuului SM-tokoilut Mintun kanssa. Reissu itsessään oli hauska ja seura mukavaa, vaikka tulos jäikin laihanlaiseksi. Reissun jälkeen Minttu jäikin kisatauolle tokon suhteen ja palasi kehiin vasta elokuussa, jolloin se korkkasi viikon ahkeran treenin ansiosta avoimen luokan tuloksella AVO1.

 Heinäkuu oli Meelan kannalta melko huikea. Raivokääpä seikkaili Kristinan kanssa ympäri maailmaa ja palasi kotiin mukanaan kaksi uutta valiotitteliä. Hänen Korkeudestaan tuli Eestin ja Latvian juniorimuotovalio!

 Minttu ja minä taas viihdyimme pari viikkoa Lahdessa, jossa tapasimme tuttuja, kävimme koulutuksissa ja kisasimme agilityä.

 Meela starttasi myös ensimmäisen kerran tokossa, tuloksena ALO3. Vuoden aikana tulosta parannettiin pykälän verran, pari ALO2-tulosta saatiin kasaan ennen kisakauden päättymistä.

 Syksyllä lauma sai uuden jäsenen, kun pieni Myrn haettiin Haukiputaalta asti tänne itään ihmettelemään. Pikkusheltti sopeutui laumaan loistavasti, ja vaikkei se minun omani olekaan, olen vaivihkaa täyttänyt myös sen ensi vuoden näyttelykalenteria omiin suunnitelmiini sopiviksi. Onneksi Annalla ei pahemmin ole mitään tätä vastaankaan ;)


Syksyn mittaan alkoivat myös vuoden tavoitteet hiljalleen täyttyä. Elokuussa saavutettu avo-tulos lämmitti mieltäni siinä määrin, että ilmoitin Mintun BH-kokeeseen. Koe meni enemmän kuin nappiin, ja kotiin palasimmekin varsin hilpeissä tunnelmissa uutuuttaan kiiltelevä BH-killutin taskunpohjalla.

Kisasimme agilityä, esittelimme koiraurheilua Areenalla ja Meelan napatyrä leikattiin. Jonkun verran käytiin Kuopiossa agilityvalmennuksissa, mutta niin ikään imettiin oppeja Nooralta ja Napakan koulutuksista. Kisavuosi päätettiin itsenäisyyspäivän agilitykisoihin, joissa nolla oli niin lähellä! Sen jälkeen keskityttiinkin hiomaan agilityskilssejä treenikentän puolella, niin että kevään kisoissa oltaisiin kunnolla iskussa.

Tavoitteet vuodelle 2012:

Minttu
- Tokossa starttaaminen AVOssa mahdollisimman hyvin tuloksin. VOI liikkeet treeniin mars!
>>Käytiin loppuvuodesta yksi AVO-koe meiningillä "no onpahan sitten ees kokeiltu", ja ykköstuloshan sieltä pärähti. Voittajaa ollaan pohjustettu, muttei kyllä ihan niin runsaasti, kuin olisin suonut.
- Agilityssä nousu kakkosiin, sieltä joku tulos.
>>Niin lähellä, mutta silti niin kaukana ;)
- BH-koe
>>Check! Vaikka loppuvuodelle meni tämäkin, vaan onpahan käyty ja suoritettu.
- Mejä mahdollisesti kisakuntoon
>>Käytiin mejäämässä kaksi kertaa, ei kisoja. Ehkä ensi vuonna? Tai sitten ei.
- Yleistä hauskanpitoa kaikissa kissanristiäisissä
>>Tänä vuonna kisattiin niin paljon virallisia, kuin vain löytyi ja kukkaronnyörit antoivat myöten. Epävirallisissa skabailu sen sijaan jäi vähemmälle, mutta tuli sentään muutamissa käytyä.
- Mahdollisimman paljon ohjattuja treenejä lajissa kuin lajissa!
>>No niitä kyllä oli, varmasti enemmän kuin mitä koko harrastusaikanamme on ollut. Ja sen kyllä huomaa!
- Terve ja hyväkuntoinen koira koko vuoden
>>Ei elänlääkärireissuja ja silmätkin todettiin terveiksi.

Meela
- Tokossa ALO kasaan ja kisaamaan. Keväällä viimeistään Noutajakoirien kaudenpäättäjäismölleissä.
>>Kisattiinhan me. Ykköstulos jäi aina vajaaksi, mutta pohjat on mallillaan ja jonkinlainen keskittyminenkin alkaa jo löytyä.
- Agility hyvälle mallille ja kisavalmiiksi
>>Kontakteja ja keppihiomista vaille valmiita kisoihin :)
- Ulkomaille näyttelyihin
>>Käyty, enemmän kuin oli tarkoituskaan! Vuoden aikana Meelasta leipoutui niin Viron kuin Latviankin junnuvalio.
- Suomessa jokuset näyttelyt, mahdollisimman hyvä menestys toki
>>Luokkavoitto, ERI SA pariin kertaan. Ei kovin monissa kotimaan kehissä käyty kehittymättömän rimpulan kanssa, vaan satsattiin ulkomaihin.
- Tutustuminen uusiin lajeihin
>>Meela mejäili! Muita uusia juttuja ei taidettu kokeillakaan tämän neidin kanssa.
- Epävirallisissa kisoissa starttailu ja fiilisteleminen
>>Aika nihkeäksi jäi, mutta käytiin me jokuset pentukisat kiertelemässä.
- Terve ja hyväkuntoinen koira koko vuoden
>>Terveen paperit Kennelliitosta ja eläinlääkärireissuja nolla, mitäpä sitä voisi muuta toivoa.
Lisäksi olen suorittanut kasvattajakurssin ja oppinut agilitysta hurjan paljon kaikkea sellaista, mistä en oikeastaan tiennyt mitään.

 Vuodelle 2013 toivon...
- Iloisia, terveitä koiria
- Hurjasti koulutuksia eri henkilöiden vetäminä
- Lisää hauskoja hetkiä ja kisareissua vakiohenkilöideni seurassa

Minttu
- VOI kuntoon ja ulkokisakauden alettua kokeisiin!
- Agilityssä kakkosiin
- Itsenäisemmät kepit
- Kontaktit kuosiin

Meela
- ALO1 --> AVO starttaus kesällä
- Keväällä agilityssa kisoihin, nollia pöytään
- BH?
- Kevät kotimaan näyttelyitä kierrellen

Huikean hauskaa tulevaa vuotta kaikille koirakansalaisille, olkoon vuotenne menestyksekäs!

6 kommenttia:

 1. Onnea sinullekin ensivuodelle! :)

  VastaaPoista
 2. Voi miten on koirut hienosti pärjänneet! Nyt olisi meikäläiselläkin keväällä startata näyttelyt Aran kanssa, saa nähdä mitä siitä väkyttäjän kanssa tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Hei keroile toki sit minne näyttelyihin oot ilmonnut, olisi hauskaa törmätä jos samoihin satutaan :>

   Poista
  2. No jo vaan! Tällä hetkellä tarkoituksena ainakin suunnata 9.2 mätsäreihin Kuopioon ja 24.3 Rautalammille ryhmänäyttelyihin.

   Poista
  3. Hmm oliks toi Rautalammin näytskä yksipäiväinen/ykköset ja vitoset samana päivänä?? Multa on tulossa näillä näkymin ainakin Meela ja Myrn sinne :D

   Poista
  4. Taitaa olla yksipäiväinen, eli kaikki kolme 1,5 ja 6 samana päivänä. Sielläpä varmasti siis törmätään! :D

   Poista