tiistai 8. tammikuuta 2013

Koirakouluja

Tälle talvelle mahtui melko extempore vielä yksi huippujuttu: koirahierontakurssi! Sitä vetää koirieni vakkarihieroja, eläinfysioterapeutti Heli Kapanen-Lappalainen, joten laatu on taattu. Tänään vietettiin iltaa teoriaosuudessa, ensi kerralla on koirakäytäntöjen vuoro ja Minttu pääsee meidän taloudesta ensimmäiseksi kokelaaksi.
Koirat viettivät illan järsien tänään Tessun tehtaanmyymälästä haettuja putkiluita. Nyt on taas raakapakastevarantoja täydennetty hetkoseksi!


Maanantaina sen sijaan alkoivat Meelan agitreenit uudessa ryhmässä. Uusi ryhmä tosin tässä tapauksessa tarkoittaa sitä, että Inka & Isla tippuivat perjantain poppoosta pois, ja tilalle saatiin yksi terrieristi. Vallan mainiota, jälleen kerran!

Rata oli tosi jees, vaikka vaatikin yli-inhimillisen nopeita koipia tai irtoavaa koiraa. 1-2 kokeiltiin eka saksalaista, mutta loppujen lopuksi oikealta puolelta takaakierto ja niistopersjättö oli huomattavasti toimivampi ratkaisu. Puomille Meela irtosi hyvin ja otti kontaktitkin, vaikka itse kirmasin jo putken luo heittämään sitä sisään. 5-8 meni ihan perusohjauksella, vaikka minulla olikin pahana tapana vetää koiraa esteen välissä huomaamatta kädellä luokseni. 9 putken kanssa oli hieman säätöä, ja jouduinkin moneen kertaan tekemään siihen takaaleikkauksen, jolloin taas ehtimiseni 10 esteelle oli tosi surkeaa ja Meela jäi palloilemaan, että missä se ohjaaja oikein viipyy. Lopputreeneistä sheltti kuitenkin irtosi hyppy-ympyrälle niin mainiosti, että kunnon merkkaus kasille ja valssi antoivat minulle mahdollisuuden kirmata jo kauas eteen ohjaamaan koiraa. 12-13 toimi tosi hyvin, mutta 15-16 pätkällä oli taas ongelmaa nopean koiran kanssa. Treenasin irtoamista, ja sain kuin sainkin Meelan irtoamaan 14 hypylle niin hyvin, että ehdin itse mainiosti esteen 15 taakse ja ohjaamaan sen huolella putkeen. Loppupätkässäpä ei sitten mitään bropleemaa ollutkaan.

Keppejä tehtiin avustajalla ja ilman. Lähinnä itsenäistä etenemistä, pari kertaa jopa onnistunut persjättö! Puomin kontaktia hinkkasin kovasti leijeröiden, ja hyvin hakee päähän eikä vedä vinoksi. Hidasteli kuitenkin treenin loppua kohden mentäessä, joten otettiin parit tosi nopeat pysäytykset ja alustalle vapautukset, että jos niillä saisi vähän tuota vauhtia.

Myrn 6kk - aika pätevän oloinen kaveri!

Treenirintama näyttää kevään osalta kiireiseltä:
Maanantaisin Meelan agi, tiistaisin ensin kuusi viikkoa hierontaa, sitten loppukevään varikkotokoja Mintulla. Keskiviikkona Mintun agilityryhmä, torstaina taas Meelan kanssa hallitokoja Poksilla. Viikonloput menee varmaan kisoissa ja valmennuksissa, mutta eehkä me osataan välillä vähän höllätäkin ja luistaa varsinkin noista tokoista, ettei ihan tule yliannostusta! :) Agin kisakausikin alkaa vasta maaliskuussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti