maanantai 28. tammikuuta 2013

Salla Kantolan koulutus

Kännykkäkameralaatua.
Sunnuntaina herättiin Meelan kanssa seitsemältä. Kahdeksan pintaan oltiin hallilla kasaamassa rataa, nimittäin ohjelmistossa oli Salla Kantolan agilitykoulutus. Itseltäni meinasi huumori loppua jo lämppälenkin aikana, kun pikkusheltti pursui energiaa ja sinkosi vähän joka suuntaan samalla, kun itse olisin mieluiten juonut pannullisen kahvia tai vaihtoehtoisesti painunut takaisin pehkuihin.

Radalle päästyä sitä virkosi kummasti itse kukin, ja harjoituksista saatiin paljon irti! 2-3 niistopersjättö sujui hyvin, kun malttoi ohjata koiraa, eikä kolmosen jälkeen ansana ollut putkikaan imenyt ollenkaan puoleensa, vaan ohjauskuvioksi suunniteltu japanilainen tjsp. veti niin mallikkaasti, että lähestyminen neloshypylle ei ollut mikään ongelma. Välin 4-5 valssi tuppasi aina tulemaan myöhään, ja Meelan painaessa radalla menemään satanen lasissa, oli sitä pakko vähän jarrutella ennen neloshyppyä. Sylkkäri 5-6 sujui pienen vahvistelun jälkeen loistavasti, mutta irtoaminen välille 6-7 tuotti luvattoman paljon ongelmia.
Tarkoituksena oli siis leijeröidä pari hyppyä väliin, mutta Meela ei jostain syystä sitä tällä kertaa kestänyt. Hypylle se vielä saattoikin irrota, mutta putkeen menemisestä ei tullut mitään.
Lopulta päädyin ohjaamaan sen esteille lähempää, jolloin tosin jouduin juoksemaan hirveää kyytiä 8 putkelle vetämään koiran oikeaan päähän. 9-10 valssi, 11-14 sama ohjauskuvio kuin alkuradalla.
Ensimmäisellä kierroksella päästiin 14 putkelle saakka, kun irtoamistreeniin meni niin tuhottomasti aikaa.

Kakkoskierroksella keskityimme sitten valssin ajoittamiseen oikein sekä 7-14 pätkään, joka saatiin menemään useampaan otteeseen oikein mallikkaasti.
Meela joutui tekemään hurjasti itsenäistä työtä, mutta se ei pikkusheltin jaksamisessa näkynyt - tää olisi tehnyt vaikka miten paljon lisää!

Omien treenien jälkeen jäin vielä seurailemaan Inkan & Islan treenit, joiden jälkeen olikin jo aika juosta kotiin ja JoVen mätsäreihin leikittämään misseilyyn kyllästynyttä Meelaa kehässä ja treenaamaan Myrniä.
Myös Minttu pääsi kehäilemään junior handlerin merkeissä Unnan kanssa. Parivaljakko pokasikin kakkossijan. Meela sen sijaan sai punaisen nauhan muttei sijoitusta nauhakehässä.
Ilta sujuikin varsin rauhallisissa merkeissä, kun varsinkin tuo nuoriso oli ihan uupunutta päivän aktiviteeteista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti