torstai 24. tammikuuta 2013

Täpinöissä


Kamala koiratäpinä!
Aurinko on pilkahdellut pilvien takaa useampana päivänä, ja koirat ovat saaneet ottaa ilon irti valoisasta ajasta lähinnä Annan seurassa jäällä lenkkeillen. Itsehän luonnollisesti homehdun päivät toimistolla puuhastelemassa kuvituksia nettiprojektiin.
Tammikuun alkuviikot menivät vähän koomailuksi, mutta nyt olen saanut itseäni niskasta kiinni: Meela starttaa tokossa ensi kuun puolella, koulutuksia ilmaantuu vaivihkaa kalenteriin ja Viron suunnittelu on viimeinkin päässyt kunnolla käyntiin. Parasta!

Emmi on ihana kun se jaksaa näitä ratapiirroksia.
Meelan maanantaitreenit. Tämä rata oli kamala ja aiheutti kokonaisuutena turhautumisia, pätkinä onnistumisia. 1-3 selvää kauraa, mutta 4-6 väli tuotti valtavasti ongelmia. Meela haki herkästi putkesta hypylle nro 17, toisaalta taas jos itse jäin odottamaan sitä ja viemään huolella ohitse, jäin nopean koirani jälkeen ja takaakierrosta hypylle 5 ei tullut yhtään mitään. En saanut ongelmaa itse tai ryhmäläisteni avustuksella ratkaistua mitenkään, joten helpotin tehtävää: vitonen eri suunnasta, ja homma alkoi pelata mainiosti.
Positiivisena yllätyksenä kepeille haku ja renkaalle irtoaminen. 10 jälkeen persjättö, johon meinasi aina tulla kiire minun jäädessäni varmistelemaan rengasta. Kontaktit oli hienot! Seuraava ongelmakohta oli 16-18, kun päällejuoksu 17 hypylle oli aina myöhässä ja meinasi tulla milloin kolareita, milloin törmäsin siivekkeeseen.

Yksittäisiä kivoja juttuja: Leijeröinti kepeille! Pussiin haku, kontaktit.Mintun keskiviikkoagit.
Vedettii rata nollana loppuun ykkösellä, mutta kaarrokset oli mun makuun aivan liian löysät ja koirakin vähän muissa maailmoissa. Onneksi meidän ryhmässä on parit proot, jotka jaksaa aina neuvoa tampiompia! Niinpä tehtiin Mintulla väliä 1-3 vekkitreeninä ja siihen yhdistetty joku mikälie valssintapainen ohjauskuvio, joka parin kokeilun jälkeen saatiin onnistumaan mainiosti. Ennen keppejä persjättö, hyvissä ajoin ennen 8 hyppyä ennakoivaa valssia vääntämään ja koira kääntyi hurjan näppärästi putkeen! Seuraavalla pätkällä tehtiin 12-16 välistäveto ja huolellinen niisto 14 hypylle. Meni tosi kivasti ja Mintulla oli virtaa.

Yksittäisinä treenattiin kontaktia nenäkosketuksen kanssa ja kepeillä sitten vähän itsenäisyyttä ja sitä, että juoksin ohi koirasta. Oli tosi jees!

Treenien paras oli kuitenkin ehdottomasti se, kun löydettiin Mintun ihana treenipallo! Se oli viime viikolla hukkunut ilmeisesti hallille, ja löytäjä oli nostanut sen hyllyyn. Yritin aiemmin treeneissä palkata Minttua vastaavalla vinkuvalla lateksipallolla, joka tosin on sininen ja siinä on pieniä nystyjä. Ei kelvannut, mutta vitsit kun sheltin ilme kirkastui kun oma, ihana vihreä pallo palasi kotiin. Hih!


Tänään käytiin lenkin varrella vielä vähän tokoilemassa, kun en saanut aikaiseksi lähteä hallille. Tosiasiassa syy taisi olla se, ettei lompakosta löytynyt kahta ja puolta euroa käteisenä treenimaksuksi...
Tokossa kävi kivoja juttuja!

Minttu
- Superhyvä vire, äänetön
- Päteviä seuruupätkiä, etenkin ristiaskeleet sivuille. Paikallaan käännöksissä tuppaa höösäämään liikaa eteen.
- HILJAINEN NOUTO. Sen äänihuulet oli ehkä jäätyneet?
- Avo-kaukot hallussa edelleen, voi-kaukot... voivoi
- Aika kököt luoksarin pysäytykset, voi tosin olla ettei hämärässä nähnyt kunnolla tai paksu toppavarustukseni ja lapaset hämäsivät herkän sheltin mieltä
- Jäävät tosi jees

Meela
- Seuraamisen lähtöjä treenattiin, superhyvä kontakti
- Luoksarit toimii
- Jäävät nopeat, erityistreeni seiso-loppuosalle jossa edelleen ennakoi
- Kapulan nostelua ja se suussa liikkumista, hyvä
- Avo-kaukot alkaa hahmottua hyvin

Loppuviikon projekteina lienee kerrata hierontakurssin oppeja ennen tiistaita, lauantaina suunnata jäälle shelttiporukalla ja sunnuntaina valmentautua agissa ja ehkä vähän treenata näyttelyitäkin varten.
Olipas muuren Myrn-painotteinen postaus kuvien osalta, muttaa minkäs teet, kun pikkumustaa tulee jostain syystä kuvattua vähän reilummin tällä hetkellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti