sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Nollaus!


Takana on nyt kaksipäiväinen kisaturnee. Koville se otti, mutta kyllä kannatti!
Koko A-tiimi oli edustettuna JOAn pääsiäiskisoissa, kun Inka ja Isla pääsivät vihdoin ja viimein radalle ja Fanny sekä Noona matkasivat tänne itään kisaamaan. Pesueen äitikoira tosin tyytyi vain katsojan rooliin, sillä oletin sen ajoittavan juoksunsa juuri pääsiäiselle ja näin ollen jätin Mintun ilmoittamatta.

Perjantaina kisapaikalla piti olla tutustumassa rataan jo kahdeksalta. Aamu alkoi minien ja medien rataantutustumisella, jonka jälkeen oli hyvä ja varma fiilis.


A-rata oli mukava. Ei liian suoraviivainen, muttei turhan haastava ykkösluokan radaksi. Meelalla oli hyvä meininki päällä ja se otti kontaktit nätisti, vaikkakin turhaksi himmaten. Tällä kertaa muistin luottaa koiraan ja tehdä asiat niin, kuten on treenattu. Ja sehän teki!
Päivän ensimmäiseltä radalta meille nolla virhepistettä ja LUVA! Ajalla 39,25 ja etenemällä 3,94 sijoituttiin toisiksi alle sekunnin erolla voittajaan.

B-rata oli niin ikään ihan meitä varten luotu. Kepit olivat heti toisena esteenä, ja kaikki kontaktitkin löytyivät. Harmi kyllä itse ohjasin huolimattomasti yhteen putkeen ja tulkitsin tilanteen kielloksi (tuomari ei vielä sakottanut), ja siitäpä se sitten lähti. Onneksi oltiin radan loppupuolella vasta menossa, eikä ihan koko rata ollut katastrofi. Kontaktit olivat tällä radalla puolivillaiset, enkä ole kovin tyytyväinen niihin.
Keinulla tapahtui jotain omaa säätöäni - Meela oli jo kiivennyt keinulle, mutta sitten tulin sotkemaan ja se hyppäsi alas. Tästä 5vp ja sijoitus toiseksi! Aika oli nyt 41,83 ja etenemä 3,42.

Kisojen jälkeen käytiin vielä porukalla jäällä juoksuttamassa sekalaista koiralaumaamme, jonka jälkeen oli kyllä niin sippiä porukkaa, ettei tosikaan!

Lauantaina rataantututustuminen alkoi vasta yhdeksän jälkeen, joten saatiin nukkua hieman pidempään. Tällä kertaa kisajärjestys oli maksi - medi - mini, ja ennen omaa rataantutustumista saikin fiilistellä rataprofiilia ensin maksien kisaajia katsellen.A-rata oli mukava, ja varsinkin aloitus sellainen, että paljon ollaan treeneissä harjoiteltu tuon tyyppisiä kuvioita. Tänään kontaktit otettiin ihan mukavasti, ja oltiin Meelan kanssa molemmat hyvin kartalla tilanteesta.
Eipä siinä, ilman virheitä juostiin nollavoittoon ja toinen LUVA näin ollen plakkarissa! Tällä radalla aika 39,64 ja etenemä 4,16.

B-rata hyllytettiin nätisti väärään putken päähän, vaikka muuten menikin oikein kauniisti. Loppurata käytettiinkin sitten huolella kontakteilla seisoskeluun, ja muutenkin jäi hyvä fiilis tästä! Ei olla enää kovin kaukana kakkosluokasta, hurjaa!

On mun pieni raivokääpäni vaan niin parasta.

A-tiimin kisaviikonloppu koostetusti:
Meela: Nollavoitto, 0vp sij. 2/9, 5vp sij 2/9, hyl = 2x LUVA

Isla: Nollavoitto, nollavoitto, 5vp sij 2., 5vp sij.2 = 2x LUVANoona: 10vp, 3x HYL
Harmi kyllä Islan nollavoitot eivät ole minun koneellani tai youtubessani, mutta ehkäpä ne saan vielä jostain kaiveltua... :)

Aivan huikea viikonloppu, pakko sanoa!
Seuraavan kerran kisakentille agilityn parissa päästäänkin vasta toukokuussa. Sitä ennen on muutamat missikisat ja tottelevaisuudet suoritettavana.

4 kommenttia:

 1. Hienot radat! Onnea hienoista tuloksista :)

  VastaaPoista
 2. Ihan mahtavaa! Huikeasti onnea mainioista tuloksista! Ehkä miekin sitten parin vuoden päästä... :D

  VastaaPoista
 3. Onnea hienoista tuloksista kaikille tiimiläisille.

  VastaaPoista
 4. Kiitoksia kaikille! :)

  Anni, todellakin parin vuoden päästä! ...sheltillä ;D

  VastaaPoista