sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Kolme pistettä

Tänään toteltiin Kontiolahdella JOAn kokeessa, jossa Meela tahkosi jälleen kerran läpi alokasluokkaa. Sitä kaivattua ykköstä ei saatu vieläkään, vaan yhden nollan kirous leijuu edelleen yllämme. En tajua, miten tuo aina nollaa jotain, yleensä vielä eri liikkeen! Uskon kuitenkin vakaasti, että kisaamalla tämä selätetään, ja tiedustelinkin jo paikkaa Josepan tokokokeeseen ensi kuulle.

Kokonaisuudessaan tämä koe oli kuitenkin parhaita, joihin olen Meelan kanssa osallistunut. Viretila olisi seuruupätkissä saanut olla hieman korkeampi, ja häiriöjuttuja pitää treenata, mutta muuten nautin koiran kanssa tekemisestä kovasti. Ja mikä parasta: se oli hiljaa! Aiemmissa kokeissa siniseni on heittänyt kommenttia mm. kesken seuruun juoksuosuuksia, kun sillä vaan nousee kierrokset ihan huippuunsa. Nyt saatiin kuitenkin melkein koko koe mentyä hiljaisesti läpi, ja koira oli rauhallinen liikkeiden välissäkin. Hyvä me!

Tuomarina kokeessa toimi Pauli Härkönen.

Luoksepäästävyys - 10 Meela hieman ujosteli tuomaria juoksutarkastuksessa, ja ilmeisesti tuomari päätti lähestyä koiraani "kohteliaasti": iso mies takki auki käveli luoksemme hiiiitaasti, kaarsi koiran sivulle ja tuli sivulta päin silittämään. Kaverini kommentoi tilanteen jälkeen, että ulkopuolisen silmään tämä lähestymistyyli oli näyttänyt huomattavasti uhkaavammalta kuin muita koiria moikatessa, jolloin tuomari vaan käveli luokse, tervehti ja meni pois. Meelakin hieman tätä kummasteli ja nojasi jalkaani, mutta sieti kuitenkin moiset kummallisuudet kauniisti.
Paikalla makaaminen - 10
Seuraaminen kytkettynä - 8 Pitäiskö mun alkaa treenata tätä, ettei menisi aina sunnuntaikävelyksi? Nooh...
Seuraaminen taluttimetta - 7½ Muuten ihan kivaa seuruuta, mutta merkkikartio koitui kohtaloksemme! Seuruureitti kulki läheltä reunakartioita, joka oli aivan liian suuri pala Meelalle, joka jäi sitten haistelemaan tötsää kesken seuruun. Kutsuin mukaan, ja jatkui ihan nättinä, joskin hitusen alivireisenä.
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä - 0 Hieno seisominen. Eikä ennakoinut edes perusasentoa.
Luoksetulo 9 - Kerran sanoi että hau.
Seisominen seuraamisen yhteydessä 9 - Hyvä, napakka. Ennakoi perusasennon.
Estehyppy - 8½ Meemi jäi hieman vinoon hypyn taakse, ja itse sivulle tullessani tönäisin sitä käpälään jalallani. Tästä suivaantuneena neitikoira ei suostunutkaan enää tulemaan sivulle, vaan tuijotti minua just sen näköisenä, että ooppa eukko potkimatta.
Kokonaisvaikutus - 9

Pistesaalis 157p, joka riitti siihen ALO2 tulokseen. Voi hitsin maahanmeno!

Kakkonen oli päivän teemanumero, sillä Inka ja Isla nousivat Varkaudessa hienolla nollaradalla kakkosiin! Paljon onnea kaksikolle, joka starttasi uransa kakkosluokassakin melko nohevasti: hyllytys toiseksi viimeisellä esteellä on jo ihan pätevästi ohjattu.

3 kommenttia:

  1. Voi hitsit! Pienestä oli ykkönen kiinni! Toisinaan kuulee koirista, jotka nollaavat aina kokeessa yhden liikkeen, mutteivat koskaan samaa liikettä. En tiedä, kuinka ongelman voi ratkoa, mutta ehkä lohduttaa tietää ettette ole yksin? :)

    VastaaPoista
  2. No niinpä! Mut mä luulen, että tähän auttaa vaan aika, treenaaminen ja kisaaminen :D Kun varsinaista nimenomaista ongelmaa ei kuitenkaan ole. Mut onneksi Maasu oli muuten niin pätevänä tänään, ja etenkin toi hiljaisuus (ennen liikkeiden välit on olleet niiiiin komentamista, sitten piti alkaa ratkoa niitä) oli huippujuttu, niin ei kyllä harmita :)

    VastaaPoista
  3. Tokossa rasittavinta välillä on just tämä, kun voi olla niin pienestä kiinni. Periaatteessa helpottavaa kuitenkin, kun mitään varsinaista ongelmaa ei ole, niin ei tarvitse jäädä hinkkaamaan mitään tiettyä asiaa. :) Mutta hei tsempit seuraaviin koitoksiin ja eiköhän se ykkönenkin sieltä pian tule!

    VastaaPoista