tiistai 30. huhtikuuta 2013

LeijeröintiäValtava oli pienen sheltin riemu, kun se (jestas sentään) kokonaisen viikon tauon jälkeen pääsi agilityhallille. Maasu ei meinannut pysyä nahoissaan ollenkaan, vaan tärisi sylissäni tuijottaessaan varsin keskittyneesti ennen omaa vuoroaan treenanneita. Kun sen laski irti, kävi se porhaltamassa muutaman esteen ihan yksinään ja palasi räksyttämään minulle, että mennään jo senkin hidas luuseri!

Suski & Setterit tarjosi meille kivan leijeröintitreenin ja kasasimme pienellä porukalla radan hallille nopeasti. Ensin tehtiin pätkissä, ja vauhtia löytyi vaikka muille jakaa! 1-8 sujui varsin simppelisti, hyppyä 10 sen sijaan jouduin pari kertaa vahvistelemaan. Putki numero 14 oli meillä hieman haastavammas kulmassa, mutta Meela haki senkin hyvin. A:n kontaktit oli ihan huippuja! Viikon tauko oli tuonut niihin kamalasti vauhtia, eikä himmailua näkynyt paljon yhtään. Ongelmaksi minulle koitui keppien jälkeinen elämä ja se, miten saada koira fiksusti putkeen, kääntymään oikeaan suuntaan ja irtoamaan vielä hypyillekin. Palkattiin parit kerrat hypyille irtoamisesta, ja alkoi hakea niitä mainiosti. Putkilla hetsaten meni ne hyvin, mutta noiden hitsin keppien jälkeen en oikein saanut ratkottua, miten päin olisin ollut. Lopulta toimivimmaksi ratkaisuksi jäi kirmata hirveää vauhtia koiran ohi, tehdä joku valssi ja viskata siitä putkeen, vaikkei se kyllä hirveän sujuvalta tuntunutkaan. Mutta ainakin haki!

Yhdellä kierroksella treenasin leijeröintiä kepeille niin, että Meela putkeen ja siitä kepeille samalla, kun itse juoksin jossain puomin toisella puolella. Aijaijai miten pätevä se onkaan! Ihan huikean hyvä. En kestä.
 

Pääsipä tuo yllä lätäkköön laukkaava juoksukökkökin tekemään jotain tauoilla. Tehtiin nimittäin tokojuttuja pihalla, ja hiiitsin hyvässä vireessä! Minttu teki tosi hyviä seuraamisia ja sivuaskelia, peruuttamisissa meni vähän kaahaamiseksi. Luoksarin stopit sen sijaan olivat jotain ihan käsittämättömän surkeaa, ja jouduin paneutumaan niiden treenaamiseen ihan tosissani. Jäävät toimi tosi hyvin ja säpäkästi, ja jäi tosi kiva fiilis treeneistä. Tätä lisää! Ja lisäähän me saadaankin, kun tulevana viikonloppuna suunnataan tokoringin ensimmäisiin treeneihin. Kivaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti