keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

On mitä odottaa

Minttu aloitti juoksut! Johan niitä on odoteltukin. Tämä tietää kolmen viikon agilitytreenitaukoa ja pientä harmistusta taloudessamme - olin nimittäin mennyt lupaamaan Annalle, että hän saisi lainata Minttua tulevan sunnuntain agilityvalmennukseen. Juoksuisen nartun kanssa osallistuminen ei kuitenkaan käy päinsä ja Meelakin on tokokisaamassa, joten taitaa jäädä valkka välistä.

Kevään ja kesän treenikausi tuo tullessaan uusia haasteita niin tokon, agilityn kuin uusien lajienkin suhteen. Minttu pääsi mukaan Noutajakoirayhdistyksen tokon valmennusrinkiin, joka tietää tehokasta ohjattua treeniä säännöllisin väliajoin ympäri vuotta. Meelalle on varattu paikka Napakan Tulevat tähdet-agilityryhmästä, jossa aloitamme ensi kuussa. Lisäksi sain juuri sähköpostin, jossa kerrottiin minun ja Mintun saaneen paikan myös sienikoirakurssille, jossa olisi siis tarkoituksena opettaa koira etsiskelemään sieniä hajun perusteella. Itse pidän valtavasti kaikesta luonnosta itse kerätystä ruuasta, ja nyt toivottavasti voinkin liittää marjastuksen lisäksi syystouhuihini myös sienimetsällä käynnin! Täytyy vain selvittää, mitä sieniä Liperin mökkimme lähistöllä kasvaa eniten, niin tiedän opettaa oikean lajin tunnistamisen.

Maanantain agilityissä tehtiin Minimonsin blogista löytyvää vauhtitreeni-haastetta ilman hyppyä numero 13, sillä hallimme on kovin rajallinen. Meelan kanssa sitä vauhtia täytyikin löytyä, että ehti mukaan ohjauksiin, ja itse kukin saatiin hengästymään varsin tehokkaasti. Tuota persjättöä putkelle 15 en onnistunut tekemään kertaakaan johtuen ratkaisevan takaakiertohypyn puuttumisesta. Sen sijaan putkijarru ja jonkinlainen sylkkärirävellys u-putkelle toimivat vallan mainiosti!

Meela  teki yksittäisenä keinua, jolle vaadin tällä kertaa pysähdyskontaktin. Tyyppi tajusi todella hyvin, mitä toivoin, vaikkei ole koskaan aiemmin keinulle joutunut pysähtymään. Tosi jees!

Tiistaina tokoiltiin tyttärien kanssa, häiriönä satunnaisia pikkulapsia, Noora & Pinna, Anna & koirat sekä Pilvi & Zin.

Meela teki ensin, koska koetin olla huomaavainen nuorta Ziniä kohtaan. Tosi pätevät seuruut ja jäävät, hiljaiset ja tosi keskittyneet ja hyvät! Kaukot lyhyeltä matkalta jees, paikkis muiden treenatessa toimi ja luoksarin teki hiljaa ja hyvin. Treeni oli parempi kuin sunnuntaina, ja Meela selvästi jaksoi keskittyä huomattavasti paremmin tällä kertaa.

Mintun kanssa alkuun luoksarin stoppeja, joihin se sai purkaa pahimmat höyrynsä. Muutamia hyviä ja teräviä sieltä saatiinkin irti kaukopalkalla. Ruutu oli vähän kurja, mutta kun pallon vaihtoi namialustaan, tuli myös vauhtia. Ruudusta seuraamaan tuloakin tehtiin, saatiin menemään oikein nätisti.
Seuruut toimi tänään hyvin, vaikka sivuaskelissa vähän höyrysi. Joku aivopieru esti merleä menemästä liikkeestä maahan seuratessa, mutta mistä tahansa muualta se kyllä meni, kun vahvistin. Just näin. Seisominen oli ok.
Kapulan pitoa tehtiin vielä ihan loppuun, ja ne treenit olikin sitten siinä.

Tänään käytiin ensimmäistä kertaa metsässä puolisulaneilla laduilla kävelemässä. Jotkut hullut siellä vieläkin hiihti, vaikka muutamista kohdista maa paistoi jo tummana millin paksuisen lumikerroksen alta! Viikonlopulle on luvattu sateita, joten eiköhän metsäreitit ole taas pian koiranomistajien ja hölkkääjien käytettävissä. Jäälle ei enää oikein uskalla, vesiraja lähestyy uhkaavasti rantaa ja lumi sohjoutuu.

Lopuksi vielä kuva Myrnistä 9kk. Ihan näpsäkkä likka!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti