tiistai 2. huhtikuuta 2013

TottelevaisetNoona kiihdyttää


Myrn, Meela, Cnut, Minttu, Viekas & Noona
Ensimmäinen kasa kuvia pääsiäiseltä! Kuvat on otettu perjantain kisarupeaman jälkeen, kun kävimme porukalla juoksuttamassa koiria jäällä. Mintun, Myrnin, Meelan ja Noonan lisäksi mukaan lähtivät Ansku & Cnut sekä Laura & Viekas, joka sattuikin olemaan Mintun siskopuoli.

Tokoinnostus on nostanut päätään auringon ilmestyttyä esiin. Meelan olen ilmoittanut tokokokeeseen parin viikon päähän, ja sitä varten pitäisi kaiketi vähän treenatakin. No, lahjattomat treenaa, vai miten se oli?

Eilen kuitenkin saimme houkuteltua Anniinan ja Adyan treeniseuraksi, ja suuntasimme koko köörin kanssa kentälle. Intoa merleissä riitti vähän turhankin kanssa, ja heti alkuun tuli todettua, ettei Mintun kanssa ainakaan kaukoja kannata tehdä ihan treenien alkuun, vaan ne menevät kamalaksi hösläämiseksi. Sen sijaan keskityttiin purkamaan energiaa ruutuun lähettämisellä. Matkaa saatiin kasvatettua ihan kivasti, ja Minttu etenee alustalle oikein varmasti ja hyvin.

Mintun kanssa tehtiin myös seuraamisia, joissa on tapahtunut tosi kivaa parannusta! Ensin vähän höyrysi ja painoi edelle, mutta kun muistutin asiasta, löytyi oikea paikka ja hyvä rytmi. Askelsiirtymät oikealle ja vasemmalle toimii tosi hyvin, peruuttamista täytyy vielä hioa. Pakki kyllä löytyy, mutta suoraan peruuttaminen tuo omat haasteensa.

Jäävät olivat napakat ja kivat, i-m kaukot toimi kauempaakin ja luoksarin pysäytykset seisomaan ja maahan olivat ihan jees, vaikka kuraiseen maahan joutuikin käymään makuulle.
Loppuun tehtiin myös niitä seiso-kaukoja sekä istumasta että maasta, ja oli tosi jees! Vähän vielä täpinöitsee ja heiluu, mutta olen palkannut vain tyylipuhtaista suorituksista. Välimatkaa ei vielä kasvateta, vaan tavoitteena olisi saada liike niin varmaksi, että Minttu kestäisi tehdä useamman vaihdon nätisti ilman, että se paineistuu ja alkaa käyttää ääntään.

Asioita, joita treenata kaiken perushutun lisäksi: kapulan pito, etenkin tunnarikapulan! Nätit palautukset!

Laitoin tänään myös hakemuksen meidän tokoseura Noutajakoirayhdistyksen kisatokorinkiin - peukut pystyyn, että päästään Mintun kanssa tuskailemaan voivoi-liikkeitä ihan ohjatusti!


Meelan kanssa ollaan tehty sisällä paljon kapulaa ja kaukoja. Kapulan kanssa menin jossain kohtaa metsään ja lujaa, ja tuloksena oli sheltti, joka kyllä pitää kapulaa, mutta antaa samaan aikaan tassua. Hienosti! Nyt ongelmaa on lähdetty ratkomaan, ja kevyen kapulan kanssa nostot ja pito alkavat olla jo kohtalaisen varmoja.

Huomaa kyllä, ettei sen kanssa olla tehty pitkään aikaan kunnon häiriössä. Leikkivät, haukkuvat koirat olivat paha. Seuruu oli omaan makuuni varsin kuraista, ja palattiin taaksepäin muistelemaan pienissä pätkissä, miten sitä oikein seurattiinkaan. Jäävät sen sijaan toimivat, samoin luoksari, joka oli peräti hiljainen! Tehtiin vähän nopeita maahanmenoja ja seisomisia, sekä ihan seisomistreeniä karsien perusasennon ennakoimista.

Illalla agilitytreeneissä heittäydyin uhkarohkeaksi, ja pyysin Anskua kasaamaan hyllystä tunnarikapulat lattialle. Hajustin oman, ja laitoin sen erilleen muista kapuloista. Mintun kanssa on nyt aika paljon tehty kapulan piilottelua hankeen, ja se selvästi käyttää nenäänsä sitä etsiessään.
Lähetin koiran kapulalle, ja se haki oman, vaikka kävikin haistelemassa vieraita kapuloita. Jes! Läpimurto se on pienikin.

Lisäksi Mintun kontaktit olivat jotain ihan parasta agilityssä, ja Meelan kepit ansaitsevat aplodit: seisoin itse puolivälissä kenttää ja lähetin sitä yksin kepeille, ja pikkushelttihän teki! Lopputreeneistä istuskelin itse kentän laidalla tuolilla, joka oli keskivälissä keppejä. Lähetin Meelan siitä kepeille, ja tyyppi haki vaikeasta kulmasta oikean välin ja kepitteli mallikkaasti loppuun. Ai että, mitä harrastuskoiria!

Loppuun vielä pari Noonan taidonnäytettä lumipallojen nappailusta viikonlopulta.


Onko muuten kukaan tilannut tokohyppyä jostain? Vai onko Joensuun seudulla peräti joku, joka voisi suht' edullisesti sellaisen askarrella?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti