perjantai 17. toukokuuta 2013

Edistystä havaittavissa

Siinä oli viimeinen satsi monttukuvia, ja hyvä niin. Noljakan metsiin levinnyr keväinen vihreys ei oikein tule ilmi alkukevään tympeänruskeissa monttutsembaloissa, jotan kenties ensi viikolla olisi aika ulkoiluttaa piiitkästä aikaa hieman kameraakin. Tämä viikko on kuitenkin treenailtu ahkerasti!

Tilanne toko ryhdistäytyi heti kisojen jälkeen, kun sain hirmuisen inspiksen treenaamiseen. Ollaan lähes poikkeuksetta treenattu agilitytreenien aikaan myös tokoja pihalla. Viime maanantaina Mintun kanssa tehotreenissä oli ruutu (pitkältä matkalta alustalle), luoksarin stoppi, seuruu. Teki hyvin ja innokkaasti, oli hirmu kivasti messissä ja virtaa riitti alun ruututreeneihin kivasti. Meelan kanssa kevään projekti on vartaloapu pois maahanmenosta ja pidempien seuruukavioiden tehokas työskentely, joten jälkimmäinen oli nyt kovassa treenissä. Lisäksi hinkataan avo-kaukoja aina kun voidaan.

Tänään käytiin Emmin & koirien kanssa lenkillä ja heitettiin sen päätteeksi vähän flegut tokotkin. Oikeastaan astetta rauhallisempi vire olikin ihan jees, sillä Meelalla tehtiin kaksi hirmu onnistunutta pidempää seuruutusta juoksupätkineen kaikkineen, hiljainen luoksari ja kaukokäskyjä. Meelan treenin aikaan kentän läpi kulki random koira - juuri sitä häiriötä, jota ollaan kaivattukin! Vähän pälyili, muttei räksyttänyt.
Pienen tauon jälkeen vielä tehtiin liikkeestä maahanmenoja teemalla ei vartaloapuja, ja hyvinhän se nyt sitten toimi vaikka minä kävelinkin ihan suoraan kohti kentän laitaa enkä heilunut mihinkään suuntaan.

Minttu duunasi askelsiirtymiä ja paikallaan käännöksiä. Hirmu pätevä! Se vähän murmatti, kun oli vielä vähän virtaa, mutta työskenteli hurjan hyvin. Varmaan parhaat siirtymät, joita ollaan tehty. Käännöksissäkin sillä on nyt loksahtanut joku palikka paikoilleen (tai minä olen oppinut ohjaamaan sitä paremmin kropallani) ja ne on tosi kivan näköiset. Luoksaria tehtiin reilun 30m välillä ja stoppi ehkä 25m kohdalla. Toimi! Jes! Kerran jopa läpi kokonaisena voi-luoksarina, ja vähän säpäkkyyttähän se vaatii, mutta kyllä koira pysähtyy. Lopputreeneistä koin vielä suurta onnistumisen riemua, kun Minttu teki i-s-m-s vaihdot ihan täydellisesti! Sillä ei mennyt kuppi nurin, koira oli rauhallinen ja tiesi mitä teki. Tehtiin vielä lopuksi vähän jääviä, joissa se tarjosi kaikkeen istumista. Itse istuminen taas on hitsin hidas. Treeniähän se vaan vaatii.

Agilityä tehtiin tällä viikolla paljon. Maanantaina käytin hallilla molemmat sheltit, samoin keskiviikkona, vaikka alun perin tarkoituksena oli treenata vain Meela. Keskiviikon treeni olikin ihan tuskainen kieputus, jonka kanssa riitti pähkäiltävää. Tässä tuli myös ilmi koirien nopeuserot: Meelan kanssa muutamiin kohtiin oli silkka mahdottomuus ehtiä ohjaamaan edeltä, Mintun kanssa taas tein likimain pelkkiä persjättöjä varsin onnistuneesti. Edestä ohjaus tuo Minttuun hurjasti vauhtia, takaa ohjatessa se on vähän epävarman oloinen ja kyselee kamalasti. Onnistuneita kontakteja on nyt tehty useampia, ja huomisen kisapäivän teema Mintun kohdalla onkin viedä ne kontaktit onnistuneina läpi myös kisatilanteessa! Keskiviikon treeneihin kuului myös putkisäännön testailu, kun koira piti saada aika hankalasti kääntymään putkesta kepeille. Ihme ja kumma, toimi!

Rata: Niina Leinonen
Torstaina oli Meelan TT-tunti, josta suurin osa käytettiin taas kerran tekniikoiden hienosäätöön ja keskusteluun siitä, kuinka voisin opettaa koirani hakemaan keppejä ja irtoamaan esteille vielä paremmin. Esteet 1-4 menivät suht nopeasti hyvin läpi kunnon linjauksilla ja puomin kontakti oli hieno. Kohtaa 6-7 hinkattiinkin sitten pidempään, kun Meela tuppasi hakemaan kakkosväliin kepeille. Tehtiin muutama harjoitus sisäänmenosta, ja kotiläksyksi saatiinkin ottaa kuuri keppien aloituksen treenaamista ja palkkausta ekaan väliin. Lisäksi kävi ilmi, ettei tuo kestä persjättöä kepeille, joten myös loppuosaa pitää treenata ahkerasti. Hypylle 8 Meela ei irronnut kunnolla minun tehdessäni ohjauskuviota, jossa sen olisi pitänyt irrota hypylle selkäni taaksi, mikä ei sitten onnistunut. Myös tämänkaltaiset jutut treeniin! A-putki erottelu sen sijaan oli hirmu kiva. Pidemmälle me ei näissä treeneissä päästykään, mutta täytyy olla tämä samainen rata ensi maanantaina hallille mukaan ja kerrata opittua.

Huomenissa startataan kuuden aikaan aamulla kohti Kuopiota ja kesäkauden ensimmäisiä ulkokisoja! Ja mikä parasta: molempien kanssa.
Mintun kanssa The Tavoite onkin vetää hyvät radat ja onnistua kontakteilla, muulla ei niin väliä. Huippua, vaikka kaatosadetta ja ukkostahan se on kisapäivälle luvannut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti