lauantai 11. toukokuuta 2013

Nolla ei tunnu missään, kun osaa nollata oikein


Kuvassa esiintyvä äärimmäisen älykäs pikkusheltti starttasi tänään Josepan tokokokeessa. Olimme samalla osa seuramme PoKS ry:n joukkuetta, joka siis kilpaili paikallisten seurojen tokon joukkuemestaruudesta. Loppujen lopuksi tiimimme sijoittuikin toiseksi, mitä ei ole tapahtunut varmaan... no pitkään aikaan?

Meelan oma suoritus meni varsin tutun kaavan mukaan: se yksi penteleen nolla siellä kummitteli vieläkin! Muuten suoritus oli aivan huippu, vaikkei edelliskokeen tavoin täysin hiljainen. Meillä oli kivaa, koira osasi, tuomarina toiminut Tommi Varis oli varsin miellyttävä ja pelastikin meidän suorituksemme aivan lopussa... Mutta siitä lisää myöhemmin, ensin vaikka pisteitä.

Luoksepäästävyys 10 - Varma, ei edes mulkoillut tuomaria.
Paikalla makaaminen 10 - Ennen paikkista en meinannut oikein saada koko koiraa kuulolle, sillä se käytti aikansa mieluummin grillistä tulvivan iiiihanan makkarantuoksun haistelemiseen kuin kanssani työskentelemiseen. No, itse paikkiskin meni nokka kohti taivasta haistellessa, mutta hyvin pysyi.
Seuraaminen kytkettynä 9 - Ensimmäinen osuus meni vähän diipadaapa-meiningillä, mutta loppupätkästä saatiin jo hurjan hyvää liikettä aikaiseksi!
Seuraaminen taluttimetta 9 - Ihan tosi pätevä! Teki hyvin ja varmasti, paras koeseuruu tähän mennessä. Lopussa jäi vähän katsomaan ohi kirmannutta belgiä omistajineen, jolloin täyskäännös valui turhan pitkäksi.
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 8½ - Ennen koetta huomasin, että olin taas vaihteeksi sössinyt treeneissä. Koirahan tottelee vain vartaloavuilla! Pakkohan se oli ottaa sitten kehässäkin kuten treenattu on, ja käännyin varmistelemaan koiran maahanmenoa katseellani. Tästä tuli sanomista, kuten arvata saattaa.
Luoksetuloa 9 - Haukahduksesta piste pois. Teknisesti kympin arvoinen.
Seisominen seuraamisen yhteydessä 0 - Meela lähti hirmu nätisti mukaan, mutta sitten kentän takaosaan jätetyssä autossa alkoi kovaääninen ulvonta. Meela paineistui hieman, seurasi huonommin, jäi seiso-käskyllä jälkeen muttei seisahtunut. Hiipi perääni just sen näköisenä, että sori ei näin saa tehdä, mutta kun ahdistaa. Tuomarin kommentti oli, että ei mentäisi näillä jarruilla katsastuksesta läpi.
Estehyppy 9 - Tämä meni vähän säälipisteille. Meela hyppäsi, jäi käskystä seisomaan, odotti että tulin vierelle. Kun pyysin sen sivulle, jäi sheltti aprikoimaan tilannetta ja juuri liikkurin avatessa suunsa sanoakseen "kiitos", se hyppäsi takaisin esteen taakse. Ilmeisesti sekä minun että monen muun "eiii!"-parahdus pehmitti tuomarin totaalisesti, sillä kommentiksi saatiin vain "no, mä en sitten nähnyt tota." ;D
Kokonaisvaikutus 8 - Kivan näköistä työskentelyä, pistevähennys liikkeiden välissä ääntelystä.

Pisteitä 164 ALO1, sijoitus 6/10.

Palkintojenjaossa tuomari totesi, ettei yhden liikkeen nollaaminen tässä tapauksessa haitannut, kun koirakko osasi nollata oikean liikkeen. Totta! Vaikka aika hyvät pisteet vaadittiin kyllä muista liikkeistäkin, että kokonaisuus riitti siihen ykköstulokseen.

Ei mikään tyylipuhtain suoritus, mutta siinä se ykkönen nyt kuitenkin on. Seuraavaksi perehdymme avoimen liikkeisiin, josko sitä syksyllä ehtisi vielä siinäkin luokassa startata. Alokkaaseen ei enää palata, kuusi koetta tätä lajia oli ihan tarpeeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti