sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Juhannuksenvietossa


Ihanat kolmen päivän vapaat pitkän työrupeaman jälkeen olivat enemmän kuin tervetulleita. Juhannusta vietettiin pitkien kävelylenkkien ja grilli-iltamien merkeissä oikein huolella, ja koirat olivat tietenkin läsnä jokaisessa hetkessä.

Perjantaina suuntasimme Emmin ja koirien kanssa aamupäivästä hallille suorittamaan perinteiset juhannustreenit. Viime vuonnahan me kävimme ajamassa verijälkeä, tänä vuonna sitten tyydyttiin vähän pienitöisempien agilityn ja tokon treenaamisiin. Hallille kasattiin pieni hyppyrata, jonka kanssa ei pahemmin harmaita hiuksia syntynyt, mutta jolla saatiin paljon onnistuneita suorituksia läpi kaikkien kolmen sheltin kanssa. Jopa Myrn meni koko neljäntoista esteen radan läpi, joskin useaan osaan pätkittynä ja palkattuna.

Väliajalla tehtiin merlejen kanssa tokoja pihalla, treeni keskittyi lähinnä ruutuun ja kaukoihin. Namialusta ei sattunut mukaan, joten palkka tuli suoraan maasta. Kumpikin koira syttyi hyvin tehtävälle ja haki paikkaa loistavasti. Mintun kanssa tehtiin jopa pari ruutua pallopalkalla, ja lopuksi vielä ihan kentän toisesta päästä lähetys superpalkalle. Kertaakaan se ei tarjonnut merkkiä, vaan meni aina siivosti ruutuun oikealle paikalle!

Treenien jälkeen väsyneet koirat pakattiinkin autoon ja siirsimme koko lauman Utraan vanhempieni asunnolle, jonka takapihalle lykättiin grilli tulille ja vietettiin iltaa koiraporukalla hyvän ruuan, juoman ja seurapelien merkeissä. Koirista mukana olivat Isla, Meela, Minttu, Myrn, Hupsis, Csilla ja Toivo, ja lauma tuli vaivattomasti toimeen keskenään koko illan. Pari kertaa nuorikoita sai toppuutella olemaan rälläämättä pihaa ihan mullalle, mutta muutoin oli oikein rauhallista.

Lauantaina käytiin vielä Emmin ja koirien kanssa kiertämässä tunnin lenkki Utran harjuilla. Kotiin tullessa lenkkeily ja toiminnantäyteinen ilta näkyikin vahvasti, sillä koko lauma lepäsi loppuillan varsin tehokkaasti. Iltasella käytiin vielä hihnalenkkeilemässä pari kilometrin päähän niitylle, jossa koirat saivat poseerata taas kerran ihan kyllästymiseen asti.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti