tiistai 18. kesäkuuta 2013

Tokon tilannekatsausMaanantain agilitytreeneihin pääsivät tällä kertaa molemmat koirat mukaan. Treenirataan kuului ansaputki ja alkuun hieman tarkuutta vaativaa ohjausta, mutta loppupeleissä rata oli melkoisen iisiä rallattelua kaikenkaikkiaan. Alkukoukerot ohjasin "ei putken puolelta", selin esteisiin. Kolmos-neloselle persjättö, jolloin ehdin hyvin mukaan kepeille ja kutoshypyn takaakiertoon. Tähän myös hypyn jälkeen persjättö, molemmat koirat irtosivat hyvin muurille ja putkeen, niitä joutui hypylle 9 hieman ottamaan haltuunkin ja linjaamaan, ettei mennyt ihan roiskimiseksi. Ratapiirroksesta poiketen 12 putken jälkeen mentiin puomille, joka muuten oli ihan suorassa linjassa putken kanssa eikä sinne joutunut tekemään mitään kaarroksia, ja lopuksi oli vielä yksi hyppy.

Radan piirsi Emmi

Meela oli niin super! Se teki hurjalla raivolla ja hyvin, haki kepit itse ja teki kepit loppuun itsenäisesti, vaikka jäin vähän taaemmas odottamaan koiraa. Irtoamistreeniä ei paljon olla tehty, mutta jo nyt huomasin, että muutamat harjoitukset ovat tuottaneet tulosta - irtoaminen putkiin ja kauemmille hypyille olivat ihan hurjan hyviä! Koira painoi varmasti ja vauhdilla, ei mitään merkkiä epävarmuudesta. Kontakteja ihastelivat jopa kaverit katsomossa. Voi että en malta odottaa, että päästään taas kisakentille näyttämään, mitä osataan!

Minttu toimi omana varmana itsenään, eikä sen kanssa meininki radalla ollut yhtään niin hektistä kuin Meelaa ohjatessa. Ehdin rauhassa tehdä ohjauskuviot ja ohjata koiraa sen edeltä. Minttu teki hyvin ja tarkasti, joskin ensin yritti tehdä kontakteilla jotain ihan omaa juttuaan. Ratatreeniä ei paljon tehtykään, vaan lopuksi vielä muutama irtoamisharjoitus ja keppitreenejä.
Odotellessa tehtiin ulkona myös tokoja, ja voi-kaukot meni niiin hyvin! Höyryjä hallissa purettuaan tuo jaksoi keskittyä todella mallikkaasti, ja saatiinkin paljon hienoja toistoja. Luoksarin stoppi tosin jostain syystä valuu, ja se täytyy ottaa tehokäsittelyyn välittömästi.Tänään meillä olisi ollut ohjelmistossa tokorinki, mutta nukahdettiinkin vahingossa ja missattiin koko homma... oho! Sen sijaan käytiin tekemässä tokoja ihan vaan Annan kanssa, joten lienee aika katsastella meidän liikkeiden tilannetta loppukesän kokeita ajatellen.

Meela on tällä viikolla tehnyt tällaisia
Seuruu on ihan hitsin hyvää, ja vire kestää päällä pidemmätkin pätkät. Tekee tarkasti, ei juurikaan välitä häiriöistä. Ei enää kuumu juoksuosuuksissa, eikä sillä keitä turhaan yli.
Jäävät toimii. Vartaloapu maahanmenosta häivytetty, eikä koira enää käänny seisomisen taakse menossa minua kohti tai ennakoi perusasentoa. Valmisteleva osuus hyvä.
Luoksarin stoppi on vaiheessa. Käsky vaihdettiin suulliseen, jolla pysähtyy löysähkösti lyhyeltä välimatkalta. Naksuteltavaa riittää, ja napakkuutta on ehdottomasti saatava lisää!
Paikkis niin ikään vaiheessa. Kestää ainakin minuutin minun ollessani piilossa, joskaan häiriökoirakoita meillä ei vielä ole ollut mukana. Pitäisi saada oikeasti treeniin, mutta olen vaan niin laiska, plaah.
Nouto hiomista vaille valmis. Parasta kaikessa: hiljainen! Alun mälväys- ja pudotteluongelmat selätetty, enää täytyy kasvattaa palautusnopeutta ja heiton pituutta.
Hyppyä on tehty uuden hypyn tultua jonkun verran, ja istuminen alkaa olla jo ihan toimiva. Vaatii vielä varmistelua, että saadaan 100% toimivaksi, mutta alku on hyvä.
Kaukot ovat omaan makuuni liian laiskat, joten jotain täytyy tehdä. Tekee kuitenkin n. 4m välillä tarkasti vaihdot. Häiriöitä ja varmuutta lisättävä, samoin sitä vauhtia ja välimatkaakin hieman.

Mintun voivoi-projekti on tällä viikolla näyttänyt tältä
Seuruu vaatii työstöä, mutta on ihan hyvällä pohjalla. Askelsiirtymissä perusasento falskaa, samoi paikoillaan kääntymisissä. Jaksaa kuitenkin tehdä hyvin, eikä pahemmin välitä häiriöistä.
Jäävä istuminen on hidas ja vaatii vielä treeniä ollakseen kisakuosissa. Tällä suorituksella saataisiin kyllä pisteitä, mutta ei todellakaan kymppiä.
Luoksari on tällä hetkellä ottanut takapakkia seisomisen suhteen. Jostain syystä valuu valtavasti, eikä välttämättä aina edes pysähdy. Paljon tehotreeniä eri välimatkoilla tarvitaan, jotta tilanne korjautuisi!
Kaukot eivät ole ihan hirveästi edenneet, vaativat paaaljon työstöä lähinnä varmuuden ja välimatkan kanssa. Ensimmäiset ongelmat on kuitenkin jo selätetty, joten kyllä näistä vielä ihan kisakelpoiset tulee, kun vaan jaksaa treenata.
Tunnari tuotti tänään päänvaivaa. Ensin Minttu paineistui ihan hurjana, ja päätin nollata tilannetta tauolla ja piilottelemalla kapulaa nurmen sekaan. Parin onnistuneen nurmikosta etsiskelyn jälkeen otettiinkin sitten ihan kapuloiden kanssa. Laitettiin sekalainen läjä kapuloita, joissa siis yksi oma. Naksuttelin haisteluista, ja Minttu malttoikin nyt etsiä hajulla oman sen suuremmin paineistumatta. Jätettiin siihen yhteen onnistuneeseen. Onkin hyvä, että Anna on aina mukana treeneissä - kapuloihin tulee väkisinkin ihminen vs. ihminen erottelua, eikä vaan hajustamattomat vs. ihminen.
Metskuun tarvittaisiin lisää vieraita kapuloita. Nyt on treenattu pääsääntöisesti hallilta löytyvällä lonksuvalla metskulla, joka epäilyttää koiraa selvästi. Nostaa kuitenkin varmasti, mutta kokonaisena liikkeenä en ole vieraalla uskaltanut vielä tehdä.

Projektit etenee hitaasti mutta varmasti. Meelan kanssa avoin luokka näyttää vielä tänä vuonna ihan realistiselta, Mintun kanssa voi käydä niin, että voittaja jää korkkaamatta kaukokäskyjen takia. Talven hallikokeethan ovat Mintun kanssa poissuljettuja, kun ei pieni sheltti kestä halliympäristöä tokomeiningeissä. Katellaan!

2 kommenttia:

  1. Saanko palkinnon kun olin sadas lukija. ;D Ei vaan, olin unohtanut aiemmin laittaa lukulistaan. Ja vesikuvassa karvaotuksilla on parhaat ilmeet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saat MINUT prideilemään siinä hyvä palkinto... :D

      Poista