torstai 25. heinäkuuta 2013

Operaatio kanttarellikoira osa2.Tämän näköistä on ollut meidän meno viime päivinä: pitkiä lenkkejä rannalle ja kotiin, sillä kesä on tullut takaisin! Mikä parasta, Meela on alkanut uida vapaaehtoisesti. Sillä vaan ei ole vielä ihan tuo lelujen noutotyyli hallussa:
Eilen käväisin Mintun ja Meelan kanssa mätsäreissä muistuttelemassa vanhemmallekin merlelle vähän näyttelykäytöstä. Melkoisen voittoisa päivä oli siitä huolimatta, että Meelan evvk-asenne näkyi myös tuomarille, joka jaksoi vitsailla aiheesta kanssani. Meela päräytti tulokseksi SIN1 BIS1 ja Minttu niin ikään hienosti PUN1 BIS2!
Tänään torstaina suuntasimme taas Mintun kanssa sienitreeneihin. Treenit aloitettiin kevyellä nuuhkujen kertauksella, joka sujui Mintun kanssa mainiosti. Harjoittelimme myös kahden purkin kanssa niin, että koiran täytyi käydä vuorollaan kummallakin purkilla hajustelemassa sieniä. Kotiläksyksi saimme treenata sisällä kahden purkin kanssa, sekä myöhemmin viikolla niin, että toinen purkeista onkin tyhjä ja hajuton ja toisessa on sieni.

Lopputreeneistä päästiin myös maastotreeneihin, eli tässä tapauksessa heittelemään kanttarelliä pitkin nurmikkoa. Tässä vaiheessa Minttu ensin paineistui valtavasti ympärillä tapahtuvasta hälinästä: osa koirista oli puskan takana, ja se vain kuuli äänet, muttei nähnyt tapahtumia. Onneksi tilanne neutralisoitui nopeasti, ja pääsimme tekemään ensin helppoja, sitten hieman vaikeampia harjoituksia sienen kanssa. Minttu lähti hyvin haistelemaan sientä kun annoin sille sanallisen käskyn, mutta itse ei älynnyt tarjota. Esineiden nostelun tarjoaminen on myös selvästi vahvana, sillä ihan ensiksi Minttu olisi halunnut kantaa sienet minulle käteen. Onnistuneita haisteluita saatiin kuitenkin aikaiseksi useita!

Olen naksutellut sieniä myös muille talouden shelteille, ja Myrnistä on kuoriutunut varsinainen luonnonlahjakkuus. Siitä on ihanaa päästä tekemään jotain nenällään, ja tänään se kunnostautuikin hurjan päteväksi nurmitreeneissä, joita teetätin pikkumustalle tokoilujen lomassa. Nuuskutus vaan käy, kun Myrn etsii sienet maasta! Joku itsenäinen hajutyöskentely sopisi Myrnille takuula myös vähän vakavampanakin harrastuksena, seuraava haaste olisi vain saada nuorikon omistaja innostumaan ajatuksesta.

Illalla käytiin vielä heittämässä vähän tokoja. Meelasta on jostain syystä juoksujen jälkeen kuoriutunut ihan ihmeellinen laama tokokentillä, eikä sitä oikein pitkäkestoinen treeni jaksa napata. Tänään keskityttiinkin ihan vaan muutamiin juttuihin, joita olivat noudon palautukset (vauhti ja pito), ruutu namialustalla ja luoksarin stoppi. Ruudut oli ihan hurjan hyviä ja vauhdikkaita, eikä vauhtinoudon palautusnopeudessakaan ollut moittimista. Luoksarin stopit vielä junnaa, pitäisi oikeasti keksiä joku kunnon strategia niihin että päästäisiin eteenpäin!

Minttu sai tehdä iltapuhteiksi vielä muutamia ruutuja superpalkalla ja alustalla, sekä kaukokäskyjä. Ruudut oli tosi jees, vaikka äänenkäyttö ärsyttääkin. Kaukoissa meni hyvin, kunnes paikalle tuli pörräämään lapsilauma, jotka olivat aivan liian suuri häiriö niin herkkään liikkeeseen.

Aiemmin viikolla Minttu teki metskun nostoja oikein nätisti, sekä kaksi onnistunutta tunnaria!! Jee!Iisalmen ja Joensuun aikataulut on tulleet! Lisäksi elokuulle on rastittu yhteensä kolmet agilitykisat, yksi valkkapäivä jolle toivottavasti mahdumme ja tokoringin valmennus. Ei paha!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti