sunnuntai 4. elokuuta 2013

Iisalmi KV

Helteinen Iisalmi on nyt koettu! Samalla koeajettiin upouusi VIP-näyttelyteltta, johon kerättiin kavereiden kesken kolehti ja ostettiin sitten yhteiskäyttöön. Hyvin toimi!

Kaikki kolme koiraa esiintyivät oikein mallikkaasti, ja nuoriso-osasto sai arvosteluihinsa vallan erityismainintaa luonteensa esittelystä sivuliikkeissä. Niin no, jos tuon mustaturkkisen version jes tää on niiiin siistii rakastakaa mua!-hyppelyitä ja merlen supermoottorilla varustettua kehän ympäri kiituroimista luonteen esittelyksi kutsutaan ja tuomari siitä pitää, niin mikä ettei.

Myrn heilutti tuomarille häntäänsä, esitteli tasajalkapomppuja ja oli muutenkin iloluontoinen oma itsensä. Tässä vaiheessa tuomari jaksoi vielä syynätä junnunarttuja huolella läpi, ja Myrn joutuikin kokemaan sekä mittauksen että tarkan kopeloinnin - eikä ollut moksiskaan. Juoksuosuuksissa se ei tänään liikkunut ihan parhaimmalla mahdollisella tavalla, mutta arvostelu oli kuitenkin ihan muikea.

"1v kaunislinjainen juniori. Hyväluustoinen. Olkavarret voisivat olla viistommat. Hieno pitkä rintakehä. Hyvä vahva takaosa. Kauniit käpälät. Narttumainen vielä hieman kapea pää. Hyvät korvat. Kuono saa vielä täyttyä. Kaunis niska. Kaunis karva ja värit. Vielä hieman kapeat liikkeet. Sivuliikkeessä hienosti luonnetta ja ulottuvuutta. Kaunis ylälinja."
Saija Juutilainen - JUN ERI4

Meela
sai kunnian esittäytyä avoimen luokan toisena koirana, eikä se ollut asiasta yhtä innoissaan kuin nuorempi sisarpuolensa. Pöydällä Maasun mielipide tuomarin lääppimisestä oli niin luettavissa sen naamalta, mutta odotas kun vauhtiin päästiin! Edes-takaiset liikkeet Meela jaksoi esitellä vielä jokseenkin asiallisesti, mutta kun päästiin juoksemaan rinkiä, niin handleria vietiin. Meela painoi miljoonaa ympäri kehää ja sain tosissani juosta, että ehdin mukaan turbomerleni vauhtiin. Häntänsä se kantoi harvinaislaatuisen kauniisti ja jaksoi sprinttikierroksen jälkeen seistäkin nätisti.
Kilpailuluokassa kurvasimme kauniisti puoli kierrosta muiden edelle heti lämmittelyssä, mutta tällä kertaa ei Meelan kehäkarisma riittänyt voittamaan kärkikaksikkoon kivunneita somia soopeleita, vaan se sijoittui hienosti kolmanneksi. Esiintyminen oli meidän näyttelyhistorian hienoin.

"2v kaunislinjainen nuori narttu. Hyvin sopusuhtainen kokonaisuus. Sopivasti luustoa. Riittävät etukulmaukset tasapainossa takaosan kanssa --> sujuvat liikkeet. Hyvät käpälät. Kaunis nartun pää ja ilme. Hyvä purenta ja korvat. Kaunis väri ja karva. Sujuvat liikkeet, hieman korkea etuaskel. Hieno liikkuvuus sivulta. Paljon luonnetta."
Saija Juutilainen - AVO ERI3 SA

Minttu oli  kokoomassa itkenyt perääni, mokoma itkupilli! Esiintyä se kuitenkin osasi omaan tapaansa varsin varmasti, ja sai vielä ihan itsensä näköisen arvostelunkin. Erityisen iloinen olin maininnoista jäntevä ja vahva takaosa, just sitä pitää agilitykoiralla ollakin. Minttu liikkui tänään melko huonosti, ja kehän jälkeen sainkin kuulla, että se vaikuttaa jopa koiraa tuntemattoman silmiin olevan hieman jumissa. Tämä on ihan mahdollista, joten ennen Joensuun koitosta otetaan lihashuolto oikein tehosyyniin, niin saataisiin liikeratoja auki ja liikkuvuus takaisin normaaliin!

"5v oikealinjainen, hyvärunkoinen ja jäntevä narttu. Hyvä vahva takaosa. Etuosa saisi olla paremmin kulmautunut. Hyvä raajaluusto ja käpälät.Narttumainen pää jossa hyvä otsapenger ja kuono. Hyvä karvan laatu ja väri.  Liikkuu kovin kapeasti, sivusta sopivalla ulottuvuudella ja ylälinjalla. Mukava luonne."
Saija Juutilainen - AVO EH

Aivan huippu päivä, ja erityisesti Meelan arvostelu on sellainen, että olen hurjan tyytyväinen! Kehien päätteeksi sain vielä kuulla, että kaikki koirani liikkuvat upeasti, varsinkin tämä erin saanut merle, joka myös esitettiin sen vauhdille edustavasti. Huippua!
Seuraavaksi valmistaudutaan ensi viikonlopun näyttelyyn kotikentällä, siitä on tulossa hauskuutta - kuten aina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti