lauantai 5. lokakuuta 2013

Maailman hauskin tokoeläin


Viikon taivasta peittäneet pilvimassat ovat viimein väistyneet ja jestas sentään, täällä paistaa aurinko! Ja jestas sentään: täällä on kisoja!

Meelan kanssa ajeltiin tutulle JOAn hallille tekemään vähän tokoja Riikka Pulliaisen silmän alla. AVO-tiimissä oli vain neljä koirakkoa, joista meidän viereen sattui tuttu treenikaveri Usva, sekä holsku. Vähän jännitti, mutta ei enää niin pahasti kuin viime kokeessa. Koira osaa, ohjaaja voisi rentoutua.
Kisapaikalla järjestettiin ulkona myös luonnetesti, jonka pistoolinlaukaukset eivät ehkä olleet tokokokeen kannalta fiksuin juttu. Meela paineistui hieman, muttei menettänyt toimintakykyään.

Paikalla makaaminen 10 - Vautsivau! Mentiin ovesta ulos piiloon ja vieressä ollut holsku lähti ulos, minkä lisäksi joku koira oli vielä piipannut koko ajan rivissä. Meela on niiiiiin hieno.
Seuraaminen taluttimetta 9 - Mun mielestä ihan kamalaa, mutta tuomarin mukaan täydellistä lukuunottamatta pieniä kontaktin tippumisia, kun koira jostain syystä kyttäsi avointa ovea.
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 0 - Tähän tarttis nyt keksiä jotakin, kun en vaan kykene käskyttämään koiraa oikein kisatilanteessa.
Luoksetulo 6 - Valuuuuuuu mutta pysähtyy.
Seisominen seuraamisen yhteydessä 8,5 - Valui vähän, ennakoi perusasennon.
Noutaminen 0 - Tämä oli niin hauska! Meelan varmimpia liikkeitä, ja eikös sinne aina löydy jotain ekstraa: koira lähti kapulalle vauhdilla, oli jo pomimassa sitä suuhun ja tajusi, että vitsi mikä roska on maassa! Aikansa roskaa tutkittuaan se päätti, että kyllä se ohjaaja tämän roskan haluaa eikä mitään kapulaa ja palautti tohkeissaan mulle karvapallon. Tuomari oli vaan, että "mitä se sulle toi?"  " Jonkun karvakökön, jossa on puruja." Haha! Siinä sai kyllä naureskella itse kukin tilanteelle.
Kauko-ohjaus 6 - Viikolla tajusin, että nää ei vaan toimi useamman liikkeen sarjoissa häiriön alla. Mutta se nousi ensimmäiselle istumaan! Ja meni maahan! Joten edistystä edelliskisoihin on tapahtunut. Seuraavissa kisoissa sitten kaikki vaihdot?
Estehyppy 9 - Haukahti palatessa sivulle.
Kokonaisvaikutus 9 - Tuomari oli aivan ihastuksissaan meidän menosta ja kehui pikkushelttiä valtavasti.

Meelan nouto muistettiin vielä palkintojenjaossakin, kun saimme sentään ALO3 tuloksen ja sijoituimme neljänsiksi. Tuomarin mukaan koira oli "aivan ihastuttava ja taitava, se niin pätevänä palautti sen karvatuponkin sivulle!"

Missiomme on siis seuraava: maahanmeno tehotreeniin, kapulan ympärille häiriöjuttuja, kaukoihin häiriötreeniä, luoksarin stoppi jatkuu tehotreenissä ja haukkuminen pois hypyltä. Ja ei kun kohti seuraavia kokeita, jotka lienevät marraskuun alussa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti