tiistai 15. lokakuuta 2013

 
Toko on parasta, siinä kaikki.
Ei vaan - ihan mieletön inspis treenata tokoa! Tänään olin kouluttajana ja koulutettavana kenttätreeneissä, näin hurjan paljon päteviä noutajanalkuja ja sain hyvää häiriötreeniä Mintulle.

Mintun kanssa aloitettiin kontaktiharjoituksilla, joissa palkattiin koiraa koko ajan kun se piti kontaktia huolimatta ympäristön häiriöstä. Oli muita koirakoita, huutelevia ohjaajia, vinkuleluja ja muita houkuttimia, mutta eipä tuota kiinnostanut, kun oli hommia tarjolla.

Alkulämmittelystä edettiinkin sitten haastavampaan tehtävään, jossa oli pitkin kenttää ripoteltuna ruokakuppia, leluja, noutoesineitä ja sensellaista häiriötä. Tehtiin Mintun kanssa liikkuroitu seuruu ja pari lyhyttä luoksetuloa, joissa koira ei reagoinut lainkaan leluihin. Hommaa vaikeutettiin vielä siten, että koiran naaman edessä nakeltiin menemään ihania vinkuleluja, mutta eivätpä nekään paljon kiinnostaneet vaan kontakti kesti.

Muiden treenaillessa tehtiin omatoimisesti kaukoja, jääviä ja askelsiirtymisiä. Minttu oli ihan onnessaan kun pääsi tekemään ja toimikin pääsääntöisesti hyvin. Lopun paikkiksessa yritti ensin lähteä mukaan (porsas!) mutta muuten pariminuuttinen piilopaikkis pimeässä meni oikein mallikkaasti.

Huomenna työt alkavat vasta päivemmällä, aamulla voisi ehtiä käydä heittämässä pienet tokot molempien tyttöjen kanssa. Pitää tehdä silloin, kun eniten inspaa!


Maanantaina oli muuten ihan kivat irtoamistreenit molemmille shelteille hallilla. Täytynee hehkuttaa myös Annan ja Myrnin etenemistä, nimittäin pikkumusta handlaa nykyisellään helppojen ohjauskuvioiden lisäksi myös kontaktit melko mallikkaasti! Eiköhän siitäkin kaksikosta kisakoirakko ensi kevääseen mennessä leivota.
Myrn on muuten menossa luustokuviin ensi kuussa. Jännittävää nähdä, mitä sieltä tulee.

Keskiviikon työvuorojeni vuoksi jouduin vaihtamaan ihanasta agilityryhmästäni perjantaille. Se ei kuitenkaan haitannut, nimittäin Isla treenaa taas samassa ryhmässä kanssani! Huippua päästä näkemään sen menoa muutenkin kuin kisoissa.

Torstaina pakataan kimpsut ja kampsut, puikkonokat ja naapurin cockeri autoon ja suunnataan etelänaapuriin. Rakveren näyttelyissä on melkoinen shelttiryntäys, nimittäin kumpaisenakin päivänä kehään marssii yli kolmekymmentä shetlantilaista. Huhhei!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti