torstai 10. lokakuuta 2013

Treeniviikko paketissa


Iiiihanaa päästä takaisin treenirytmiin! Mutta voihan kökkö tätä syksyä: koko viikon on sadellut iltapäivisin, mikä syö meikäläisen intoa lähteä tekemään tokoja. Illalla on liian pimeää, suoraan töistä lähteminen nuivaa ja miljoona muuta tekosyytä käytettävänä.
Mutta anyways, tässä jälleen näitä tylsiä treenikertomuksia.

Maanantaina
käytiin hallilla tekemässä Meelalla ratatreeniä ja Mintulla kontakteja. Hallissa oli valmiina tosi kiva kieputusrata, jossa sai työstää putki-kontaktierotteluja ihan urakalla, viilata vaikeita keppikulmia ja käännöksiä. Treenit menivät mainiossa vireessä sekä koiralta että ohjaajalta, miksei tämä sama vire voinut olla päällä edellisen päivän kisoissa? Superjuttuja olivat myös kepeillä onnistumiset, kun koiran sai rauhassa jättää yksin kepittelemään, että ehdin ohjaamaan hyppyjä keppien jälkeen.

Mintun kontakteihin saatiin myös vähän kisafiilistä, kun Mii oli niin intona treenaamisesta, että päräytti ykkösellä läpi. Tätähän me ollaan treeneihin haluttu, että päästään oikeasti niihin ongelmiin käsiksi. Kivaa!

Tiistaina oli noutajatokoissa ohjattu kaukokäskykerta, johon valitsin treenikaveriksi Meelan - meillähän on kisoissa ollut kaukokäskyongelmaa, joten ohjaajan kanssa asiaan puuttuminen tuntui mainiolta ratkaisulta. Päädyttiin vahvistelemaan vihjesanaa "kaukot" ja palkattiin ensimmäisistä nousuista, lopulta saatiin hyvä kokonainen liikekin kasaan. Aletaan treenata yllätyksellisiä palkkauksia tuohon, joskus jopa ilman että tehdään yhtään istumaannousua, että keskittyminen säilyy minussa.
Muuten tehtiin liikkuroitu maahanmeno (hidas, mutta meni) ja seuruu (kamalaa haahuilua, mentiin just siitä mihin olin nakellut takapalkkoja luoksaria varten), itseksemme tehtiin niitä luoksareita ja jääviä.
Pitää tehdä seuruuseen jotain nostattavia juttuja, nyt on pari kertaa ollut vire ihan kateissa.

Keskiviikkona oli tarkoitus tehdä aamusta tokoja, sillä keskiviikon työni alkavat vasta puolilta päivin. Taivaalta tuli kuitenkin vettä, joten se jäi, ja suunnattiinkin iltasella Mintun kanssa hallille tekemään ratatreeniä. Harmikseni hallilla oli edelleen maanantainen rata, mutta toisaalta minulla on kaksi niin erilaista koiraa, että sitä jouti kyllä treenata toistamiseenkin.
Mintun kanssa päädyttiin hinkkaamaan ihan urakalla käännöksiä hypyille, ne on niin huonosti koulutettu että valuvat aina ihan miten sattuu. Tällä kertaa saatiin kuitenkin kaarroksia pienenemään ihan huolella, lisäksi hyviä keppejä oikein itsenäisesti.Tänään alkoi JOAn järjestämä radanlukutaitokurssi, jonne olin ilmoittautunut Meelan kanssa. Ojansivun Katja veti treenit, ja tarjolla oli rata, joka tarjosi kyllä haasteita. Ylläoleva video on kurssilta, siitä on poistettu muutama "oho unohdin miten tää rata meni"-noloilukämmäily, mutta muuten koira teki hirmuisen kiltisti kaiken, vaikka ohjaaja vähän yrittikin laittaa kapuloita rattaisiin!
Ohjauksiin ei tällä kurssilla puututa juuri lainkaan, vaan käydään enemmän rataa läpi ilman niitä koiria ja pohditaan, mitkä ratkaisut ovat suorittamisen ja ajan kannalta ihanteellisimpia.

Jostain syystä pari kohtaa radalla oli äärettömän hankalia hahmottaa minulle, ja yritin ohjata niitä ihan väärältä puoleltakin kuin olin ajatellut. Saattelen koiraa liikaa esteille, täytyy seuraavat pari viikkoa panostaa omissa treeneissä siihen, että oikeasti annan sille tilaa suorittaa enkä ole höösäämässä vieressä!
Saatiin kuitenkin koko rata käytyä läpi, vaikkei niin tyylipuhtaasti oltaisi mentykään.

Hyvät agilitytreenit pohjalla on kivaa odottaa lauantain kisoja! Siellä molemmat koirat juoksevat kaksi agilityrataa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti