keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Ensimmäiset treenit

Joululoma - mikä ihana syy treenata!
Koirat varmaan huokaisivat helpotuksesta siinä vaiheessa kun palasin työmaalle, nimittäin loman aikana treenejä kertyi melkein jokaiselle päivälle. Käytiin tokoilemassa Annan kanssa, Noora kävi vetämässä meille yhdet agilitytreenit, niiden inspaamina vähän tekniikka- ja keppiharjoituksia, vähän lisää aksaa... Koska sekään ei ole riittänyt, on sisällä puuhasteltu iltaisin tunnaria, kaukoja ja turhuustemppuja, kuten lelujen siivoamista koppaan.

Hallitreenit ovat painottuneet Meelan kanssa puuhaamiseen, sillä joulupäivänä Minttu päätti aloittaa juoksut, eikä juoksunartuilla ole asiaa halliimme. Onneksi ihan ilman puuhaa ei Miimaakaan ole jäänyt, nimittäin...


Pukin paketeista paljastui limenvihdeä dobo-pallo sekä ohjekirja. Molemmat ovat olleet lyhyen koeajon jälkeen ahkerassa käytössä, ja Mintun osoittauduttua luonnonlahjakkuudeksi doboilussa olemme aloittaneet yhdessä kirjan takaosasta löytyvän harjoitusohjelmankin. Minttu on ollut harjoituksista hurjan innoissaan, ja ne ovat olleet sille melko helppoja. Mintun temppuvalikoima on sen verran suuri, ettei sitä ole paljon tarvinnut houkutella hyppäämään ylitseni, ryömimään selkäni ali, tasapainottelemaan pallolla tai kiertämään sitä ja minua eri asennoissa. Koirasta huomaa, miten se joutuu käyttämään lihaksiaan pallon päällä tasapainoiluun ja asennonvaihtoihin, mutta silti halu pallon päälle on kova.

Meelan tasapainottelu pallon päällä on toistaiseksi niin lapsenkengissä, että olemme harjoitelleet vain siinä pysymistä eri asennoissa. Kehitystä on kuitenkin tapahtunut jo muutamassa kerrassa, nimittäin ensimmäisellä harjoittelukerralla Meela meni heti makaamaan pallolle, mutta nyt se voi jo seistä siinä jonkin aikaa!

Tasapainotyynykin lainattiin urheilija-pikkuveljeltäni, ja molemmat koirat ovat saaneet treenata sillä etutassut tyynyllä sen ympäri pyörimistä.

Uutena lajina kävimme Annan ja Myrnin kanssa kokeilemassa hallilla rally-tokoakin, nimittäin Myrn sai joululahjaksi laminoidut kyltit. Nopeasti kasaamamme alokasluokan rata ei tarjonnut erityisesti haastetta manulais-sisaruksille, vaikka uudenlaisista käännöksistä löytyikin harjoittelun aihetta. Ihan samanlaista innostusta tämä laji ei minussa saa aikaan kuin toko ja agility, mutta ihan mukavana mielenvirkisteenä se kyllä voisi mennäkin.Merlesheltit saivat viettää vuodenvaihteen mökillä rakettien paukkeen kuulumattomissa. Sain ne kuitenkin sen verran hyvissä ajoin takaisin, että päätimme suunnata hallille tekemään vuoden ensimmäiset agilityt Emmi ja Csilla seuranamme

Sopiva rata löytyi näppärästi Evitan & Carman blogista, joskin sitä täytyi hieman säätää halliimme sopivammaksi. Olin toivonut treeneihin irtoamista ja takaaleikkauksia, joten tämä rata sopi harjoituksiin passelisti. Bonuksena vielä runsaasti leijeröintejä!

Kokonaisuudessaan saatiin kasaan hirmuisen onnistuneet treenit. Ensimmäinen kierros meni palkatessa koiraa muutaman esteen pätkistä ja vahvistellessa takaaleikkausta muurin jälkeiselle hypylle. Lopulta saatiin kasaan sen verran ehjä ja toimiva kokonaisuus, että päätin ottaa radan kokonaisena läpi ja vieläpä videolle. Tästä on hyvä sitten loppuvuodesta katsoa, mihin ollaan edetty ;)

Loppuviikko meneekin shelteillä ihan löysäillessä, minkä ne ovat tiiviin treenirupeaman jälkeen kyllä ansainneetkin. Ensi viikolla kuitenkin päästään taas kiinni tiiviiseen treenimeininkiin, kun luvassa on Sari Vähäniityn valmennusta ja sellaista!

2 kommenttia:

 1. Sydäntä lämmittää, että jollekkin on jotain iloa omista treeneistä. :) Hienolta näytti meno!

  Ira, Evi & Carma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! :)
   Sun blogi on ihan erityishyvä treenivinkkien etsintään, kun on usein mainiot havainnollistavat videotkin tarjolla :)

   Poista