keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Minttu aksailee


Maanantaina hallitreeneihin kaveriksi lähtikin pitkästä aikaa Minttu, joka oli - kuten arvata saattaa - aivan innoissaan treeneihin pääsystä.
Hallilla oli melko simppeli rata jatkoryhmän jäljiltä, joten otettiinkin sen päivän teemaksi yksin tein irtoamiset ja kohti tulemiset. Suoralle sattui putkea ja erikoisesteitä, mikä toi treeniin vähän erilaista meininkiä.

Näppärästi koira irtoili putkille, suoritti suoria suuntaan jos toiseenkin pallopalkalle. Pienet keppikulmatreenit ja A:n höyläilyt toteutettiin myös, ja juoksutauko oli tehnyt ainakin A:n suoritukselle vain hyvää!
Yleensä alas tullessa Minttu ei oikein ole hallinnut kroppaansa ja heittää helposti takamuksen vinoon ja pois esteeltä, mutta nyt se tuli vauhdilla alas, pysähtyi napakasti ja kannatteli itseään esteellä hyvin. Nyt jälkikäteen vasta tajusin yhdistää tilanteen meidän doboharjoitteluun - aikamoinen ero kolmen viikon treenillä!

Tänään keskiviikkona suunnattiinkin sitten iltatreeneihin hallille, kun poimin Minimonsin blogista kivalta vaikuttaneen putki-kepit erottelutreenin. Hallille päästyäni tosin huomasin melkoisen tragedian kohdanneen meitä kahta, nimittäin Mintun vinkupallo oli jäänyt kotiin! Kaivoin treenilaatikosta tennispallon, pikkupallon ja vielä Hupsiksen onton kumipallon, mutta yksikään niistä ei kelvannut treenileluksi. Nameilla mentiin siis nämä treenit, onneksi sentään älysin ottaa vähän isompia nameja mukaan.

Treeni osoittautui yllättävän helpoksi Mintulle, kunhan vain itse muistin kepeillä ohjata rauhassa oikeaan väliin ja malttaa, että koira oikeasti menee kepeille. Putken leijeröinti onnistui todella helposti, eivätkä radan muutkaan kohdat tuottaneet ongelmia. Tosi kiva täsmätreeni avokulmaan ja erotteluihin saatiin aikaiseksi.

Huomenna minulla on harvinaislaatuinen vapaapäivä, joten se tietää pitkää lenkkiä jäällä ja ehkä vähän jotain treenailujakin.
Perjantaina olisikin sitten meininki kääntää auton nokka kohti pohjoista ja edetä ainakin Ouluun asti. Toistaiseksi pikkusheltti ei ole osoittanut tärppeilyn merkkejä, mutta eihän tässä vielä mikään kiire olekaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti