torstai 16. tammikuuta 2014

Tehopaikkikset


Kuten viimekertaisessa agilitykirjoituksessa toivoinkin, jäi Vähäniityn valkka Meelan viimeiseksi agilitytreeniksi ennen ultraa ja mahdollisia pentuja. Maanantaina en uskaltanut mennä enää treeneihin häiritsemään poikia, ja Minttukin juoksi. Ensi viikolla se pääseekin sitten tositoimiin!

Muutenkin treenit keikahtivat nyt koirilla vähän nurin päin: Meela tekee kanssani dobon ohjelmaa, Minttu vain koiran harjoituksia. Meelan kanssa tehtiin tänäänkin iltalenkin yhteydessä pieni kolmen liikkeen tokosetti, kun Minttu puolestaan pääsi hallille paikkiksen tehotreeniin. Sain kuin sainkin nimittäin houkuteltua neljä treenikaveria mukaani tekemään paikkiksia, niin saatiin ihan kunnon häiriöt kasaan.

Minttu oli totta kai ihan hirveän onnellinen päästessään pitkästä aikaa häkkiin, ja vaikka alku menikin vähän haukkumiseksi muiden pakkautuessa paikalle ja pentukoiran mölistessä häkissä, niin loppuviimein tuo osasi olla hirmuisen fiksusti ja hiljaa ilman painestumista.
Tehtiin tosiaan viisi erilaista paikkisharjoitusta, joita vähän vaikeutettiin loppua kohti.

Ensimmäinen harjoitus oli ihan vaan peruspaikkis, kolmisen minuuttia rivissä ohjaajat näkyvillä. Mintun kanssa on ollut niin paljon paikkisongelmia, että palkkailin sitä rauhallisesta makuusta useaan otteeseen. Hirmu varma ja rauhallinen, halli ympäristönä tai häkeissä odottavat koirat eivät paljon häirinneet.

Toinen harjoitus sisälsi jo hieman liikettä: koirat laitettiin riviin makaamaan, ja yksi kerrallaan koirakko pujotteli muiden koirien välistä rivin toiseen päähän ja laittoi taas koiransa maahan. Mintulle harjoitus oli helppo eivätkä ohi pujottelevat koirat saaneet aikaan kovinkaan suurta liikehdintää rivissä kenenkään osalta.

Kolmanneksi tehtiin vähän liikkeestä maahanmenoakin. Koiria seuruutettiin rivissä lamppurivin alle, josta ne käskettiin maahan. Ne odottivat siinä noin minuutin ja sitten yksi kerrallaan käytiin palaamassa koiran sivulle ja seuruutettiin se pois rivistä. Tämäkin oli Mintulle helppo homma, ja se lähti topakasti mukaan seuruuseenkin kun kävin ensin kääntymässä sen takana.

Neljäntenä olikin sitten Mintullekin jo vähän vaikeampi harjoitus, johon kuului myös luoksetulo. Rivistä joka toinen koirakko astui hieman eteenpäin ja käski koirat maahan. Takarivin koirat jäivät istumaan. Yksi kerrallaan takarivistä kutsuttiin koirat sivulle edessä makaavien koirien ohitse. Minttu ei reagoinut muihin mitenkään, mutta Annan kutsuessa Hupsista se sitten lähti. Uusittiin, ja sen jälkeen pysyi tosi varmasti ja hyvin.

Lopuksi otettiin vielä pari noutotreeniä niin, että Minttu ja Eetu-corgi juoksivat kapuloineen vastatusten. Vähän perusasentojakin muistuttelin tuolle välissä, ja ne ovat kyllä tiiviin talvitreenailun myötä parantuneet hurjasti.

Hyvistä treeneistä innostuneina sovittiin pitävämme lähiaikoina ruutu-tehotreenit, niin että jos hyviä ja vähän erilaisia ruutuharjoituksia tulee mieleen, niin saa vinkata! Ainakin kaksi ruutua saadaan halliin kasaan.

Minttupainotteisia leikkikuvia viikonlopun lenkiltä Lennu-nahkan ja muun lauman kanssa.
2 kommenttia:

 1. Yksi ihan peruskikka on muistaa lähettää ruutuun useista eri suunnista, eli laittaa ruudun sen verran keskelle, että kaikki 4 suuntaa onnistuu. Itse tein myös häiriöruutua niin, että matkan varrella oli lelua, noutokapulaa yms ja sinne ruutuun oli kuitenkin tarkoitus pilistää! Ja hmmmmmm mitäs muuta.

  Tosi kivoja paikkitreenejä teillä ollut! Toivottavasti meidän tokoryhmässäkin tulee moisia, itselläni kun ei oikein ole mahdollisuutta haalia kasaan kavereista isoa tokotreeniporukkaa. Paitsi jos ulos menee paukkupakkaseen koiriaan makuuttamaan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tackar och pockar eiku mitä!

   Minunkin kaverit vaan liukenee muihin seuroihin (nyyh!) mutta onneks sit kesällä voi taas mennä ulkona :D Sitä odotellessa!

   TERVEISIN MINÄ joka olen näköjään Annan tunnuksilla sisällä...

   Poista